k0zm1k
Centipat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar, merhaba gerçekleri konuşalım; ilk olarak 13 yaşındayım ve yazılım ile ilgili hiç bir bilgim yok. Yani HTLM5'te 1 satır kod bile yazamam. 13 Yaşında biri olarak Websitesi geliştirmek istiyorum. Google Sites üzerinden 2 adet Websitesi açmıştım. Bunları yakın bir tarih içerisinde domain ile eşleştireceğim. Websitenin amacı da Minecraft Bedrock'ta bulunan hataları nasıl çözebileceklerini ve nasıl Minecraft Bedrock'ta bulunan kodları kullanıp nasıl öğrenebilecekleri. Bunlar dışında da Minecraft Bedrock'a gerçekten çok büyük bir ilgim var ancak içerik ve öğretici video çok kısıtlı. Hem bir topluluk sunucusu hemde Minecraft Bedrock da Cubecraft, Zeqa ve The Hive gibi sunucular oluşturmak istiyorum. Bunun için VDS gerekiyor onu da biliyorum. Yaşıtlarıma göre Teknoloji hakkında az-çok bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Yaşıtlarım daha bilgisayar ne onu bilmezken ben doğuştan meraklıyım bu konulara. Biraz uzatmış olabilirim ama nelere hakim olduğumu ve amaçlarımın neler olduğunu öğrenmenizi istedim. Yani az-çok teknolojik bilgim, sıfır kodlama bilgim ve bir şeyler öğrenmeye meraklı ve hevesli olduğumu düşünürsek nereden başlamam gerekiyor, hangi adımları izlemem gerekiyor? Dediğim gibi Web sitesi ve sunucu kısmında gelişmek istiyorum. Zamanında bir kaç kez kodlama öğrenmeyi denedim ama hemen vazgeçtim çünkü gözüme çok korkutucu geliyor. Gidip Scratch gibi çok kolay bir şeyden de başlamak istemiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi sosyaller.