Nasıl yurt dışında okunur?

Bankaya blok hesaba 10 bin Euro yatırıyorsun, 8 ya da 9 ay içinde taksit şeklinde aylık olarak geri veriyorlar. Amacı senin teminatının olması, nasıl barınacaksın, yemek yiyeceksin, ihtiyaçlarını karşılayacaksın vs. Ayrıca diyelim okul malına zarar verdin, o blok hesaptaki parayla karşılanıyor. Bunu isteyen ülke, okul değil. Öğrenci vizesi için gerekli.

Her ülkenin kanunları farklı olduğu için burada hukuk okuyup başka bir ülkede bu işi yapamazsın. Yüksek lisans okuyabilirsin ama yüksek lisansa kabul almak lisansa göre çok daha zor çünkü rekabet çok daha fazla. Ayrıca yüksek lisans içinde yıllık para ödüyorsun.
Ne kadarlık bir para gerekiyor yüksek lisans için hocam? Bir de yüksek lisans yurt dışında mi yapılabiliyor?
 
Ne kadarlık bir para gerekiyor yüksek lisans için hocam? Bir de yüksek lisans yurt dışında mi yapılabiliyor?
Üniversiteden üniversiteye değişir. Evet lisansı bitirdikten sonra yurt dışında başvurduğun üniversiteden kabul alırsan ücretini ödeyip okuyabilirsin ama dediğim gibi yüksek lisansa kabul almak çok daha zor.
@Muhammed Hatay hocam yurt dışına hiç gittiniz mi?
Maalesef hayır.
 
@Warrior123
arkadaşım elin yüzün düzgünse tavlıyorsun milf bir ablayı chat sitelerinde basıyorsun nikahı tertemiz vatandaşlığı evlilikle alıyorsun:)
Harbiden de böyle bir şey var değil mi? Yani yabancı biriyle evlenince o ülkenin vatandaşlığını almak. En mantıklısı aslında, birini de buluruz artık. :)
 
Üniversiteden üniversiteye değişir. Evet lisansı bitirdikten sonra yurt dışında başvurduğun üniversiteden kabul alırsan ücretini ödeyip okuyabilirsin ama dediğim gibi yüksek lisansa kabul almak çok daha zor.
Ya şimdi özür dilerim ama bu mevzuyu pek bilmiyorum. Şimdi lisans ilk üniversite yüksek lisans da bitirdikten sonra ikinc üniversite mi oluyor? (isteğe bağlı) Ben böyle biliyorum. Ya atıyorum Türkiye'de hukuk okudum bitirdim. Yüksek lisans da farklı bir bölüm mü okuyorsun, yoksa aynı bölümü mü ilerletiyorsun? Bir de yüksek lisans'ı bizim ülkemizde yapamıyor muyuz?
 
Ya şimdi özür dilerim ama bu mevzuyu pek bilmiyorum. Şimdi lisans ilk üniversite yüksek lisans da bitirdikten sonra ikinci üniversite mi oluyor? (isteğe bağlı) Ben böyle biliyorum. Ya atıyorum Türkiye'de hukuk okudum bitirdim. Yüksek lisans da farklı bir bölüm mü okuyorsun, yoksa aynı bölümü mü ilerletiyorsun? Bir de yüksek lisansı bizim ülkemizde yapamıyor muyuz?
Yüksek lisans genelde alanında kendini ilerletmek ve uzmanlaşmak için kullanılır ama benzer alandan ilerlemek zorunda değilsindir. Örneğin: Mühendislik okuyup tarih yüksek lisansı yapabilirsin. İstediğin yüksek lisans bölümü hangi üniversitede varsa kabul aldığın sürece yapabilirsin ülke farketmez. Yüksek lisansı daha iyi anlatayım, diyelim ben bilgisayar mühendisliği okudum ve yapay zeka alanında uzmanlaşmak istiyorum buna göre yüksek lisans bölümü seçip uzmanlaşabilirim veya mühendislikten sıkılıp başka bir alana da kayabilirim ama hem zorlu hem de mantıksız bir hamle olur.

Ayrıca ensen kalın değilse Türkiye'de hukuk okumanı önermem, saçların erken dökülür faturalarını ödemekte dahi zorlanırsın.

Bir şey daha, para varsa Türkiye'de UOLP(Uluslararası ortak lisans programı) bölümleri var, mesela İTÜ'de bilişim sistemleri mühendisliğinde yıllık 40 bin Dolara Amerika'daki başka bir üniversitede 2 yıl orada 2 yıl burada + burada hazırlık okuyabilirsin. Hem İTÜ'den hem de Amerika'daki anlaşmalı üniversiteden diploma almış oluyorsun ve yanlış hatırlamıyorsam Amerika'da 1,5 sene çalışma vizesi veriyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı