Nasıl yurt dışında okunur?

İngilizce bölümlerden biri olsa öncelikle en zor bariyeri, Almanca yeterlilik bariyerini geçmiş oluyorsun. İngilizce bölümlerde Almanca şartı aranmıyor. Sana bu işin bir tüyosunu söyleyeyim. Direkt olarak bölüme orada başlaman çok çok düşük bir ihtimal ama yatay geçiş için ihtimalin var. Herkes başvuru yapabilir ama akreditasyonu olan bir üniversite bölümünde okuyor olman gerekiyor. Hani en azından adamlar okuduğun üniversiteyi Google'a yazdığında uluslararası listelerde ismi çıksın en azından. Gidip de mesela Pamukkale üniversitesinden geçiş yapamazsın Bayern'de bir üniversiteye. Yani özetle ben Almanya'da okumak istiyorum diyen arkadaşlardan bölümü İngilizce olup, TOEFL'dan en az 90-95 barajına ulaşabilen, ülkemizin en iyi okullarından birinde ilk yılı çok iyi bir not ortalamasıyla bitiren arkadaşlar var ise başvuru yapmalarını öneririm. En büyük şansı onlar elde eder. Almanya'da öğretmenlik falan okursanız 1 euro bile çıkmıyor cebinizden. Ne harç ne bir şey istiyorlar. Bunu da not olarak geçeyim.
 
Merhaba arkadaşlar. Şu an eşit ağırlık 11. sınıf bir öğrenciyim. Bildiğiniz üzere, şu anda ölü bir ülkede yaşamaktayız. Ki ben de bundan dolayı buradan en yakın zamanda kaçmak ve de kurtulmak istiyorum. Üniversiteyi yurt dışında nasıl okuyabilirim? Yani pek bilgim yok bu konularda ama ücretli/ücretsiz şekilde yurt dışında bir bölüm okuyamaz mıyım? Yani İngilizce seviyem b2, zamanında eğitimini aldım. Tabii bu yeterli mi, değil. Yani dil gerekiyor mu, iyi bir puan gerekiyor mu? Atıyorum boğaziçi Hukuk'luk bir puan aldım mesela. Bu yurt dışına çıkmamda olumlu etki gösterir mi, yoksa iyi puan almakla alakalı değil mi?

Ek olarak da olur da gidemezsem, eşit ağırlık veya sözel alanlarındaki hangi mesleklerin yurt dışına yönelik önü açık? Hangi bölümler benim daha çok gidebilmeme yardımcı olur.

Yardımcı olursanız gayet sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam para lazım. Para olduğu sürece istediğiniz ülkede okursunuz.
 

Geri
Yukarı