Naughty Dog'un yeni oyunun Youtube'a yüklenen tüm fragman videolarında dislike sayısı önde

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnsanlara zorla bir şey dayattığınız zaman olmuyor işte. Burada kardeşim alp için de olmuyor. Yunan sirtaki baş halaycısı yorgos kardeş için de olmuyor. Amerikalı tylor isimli arkadaş ya yeter illallah ettik artık bunlardan diyor onun için de olmuyor.

Demek ki insanlar Gollum sevmiyormuş.

Oyuncu kitlenin artık beyinleri erimiş gibi geliyor bana. Oyunun içeriğinden bağımsız ana karakterin tipine bakarak dislike basmak tuhaf. Bunun yerine içerisi bomboş tamamen seks objesi karakter koysalar hiçbir tepki vermezler ama.
Ana karakter oyunun önemli bir kısmını oluşturuyor. Ayrıca "Beyni erimiş" gibi laf atarak konuşmanıza gerek yok. Ana karakteri bütün oyun boyunca görüyorsunuz, ara sahnelerde görüyorsunuz. Oyun süresi 40 saatse 40 saat boyunca görüyorsunuz o karakteri. Yani bu kadar ufak bir şeymiş gibi söylemeyin lütfen. Ve böyle bir tercihin bilerek yapılmış olması da göze batıyor.

Ve seks objesi bir karakterin olması da normal değil. Buradaki tepki verenlerin çoğu bunu da istemiyordur, sadece normal bildiğimiz bir kadın karakter olsa ne olurdu yani? Oyunlarda yıllardır gördüğümüz gibi, hatlarıyla öne çıkmayan, normal bir karakter istemek suç mu?

Son düzenleme:
Boş iş. Game Awards şovunda da Witcher’ın yeni oyunundan sadece cutscene gösterdiler, onu da dislike yağmuruna tutalım o zaman.

Boş iş. Game Awards şovunda da Witcher’ın yeni oyunundan sadece cutscene gösterdiler, onu da dislike yağmuruna tutalım o zaman.
Dislike yağmuru oldu mu bilmiyorum ama ona da çok laf geldi. Kadın karakterle oynayacak olmamız ve Ciri'nin suratının biraz daha yaşlanmış olmasına çok laf geldi.

Dislike yağmuru oldu mu bilmiyorum ama ona da çok laf geldi. Kadın karakterle oynayacak olmamız ve Ciri'nin suratının biraz daha yaşlanmış olmasına çok laf geldi.
Sırf kadın karakter var diye veya daha yaşlanmış olduğu için niye laf ediliyor ki? Çok tuhaf geldi. Ciri ile oynamak güzel olur aslında.

Sırf kadın karakter var diye veya daha yaşlanmış olduğu için niye laf ediliyor ki? Çok tuhaf geldi. Ciri ile oynamak güzel olur aslında.
İşin o kısmını ben de anlamadım. Neredeyse yeni Tomb Raider oyunu duyurulduğunda neden kadın var diye laf edilecek duruma geldik. Ya bu muhtemelen insanlara bir şeyi dayatırsan kurunun yanında yaşı da yakarlar olayından kaynaklanıyor fakat Ciri bildiğimiz bir karakter be. Hatta kitaplarda Geralt'tan çok görüyoruz desek yeridir.
Ciri'nin suratının "görece" daha çirkin olması ise bana kötü gelmedi. Bu karakter ilk kitaplarda sürekli sümüklü diye tasvir edilen, hiçbir zaman güzel diye tasvir edilmeyen bir karakterdi ve belli ki Witcher 4'de geçen zamanla ve Witcher'lık yapıyor olmasıyla böyle yaşlanmış gözükmesi normal. Fragmanda karakterin suratına baktığımda Witcher 3'deki Ciri ama yaşlanmış diyebiliyorum ben mesela ve bu benim için oldukça kabul edilebilir bir şey.

İşin o kısmını ben de anlamadım. Neredeyse yeni Tomb Raider oyunu duyurulduğunda neden kadın var diye laf edilecek duruma geldik. Ya bu muhtemelen insanlara bir şeyi dayatırsan kurunun yanında yaşı da yakarlar olayından kaynaklanıyor fakat Ciri bildiğimiz bir karakter be. Hatta kitaplarda Geralt'tan çok görüyoruz desek yeridir.
Ciri'nin suratının "görece" daha çirkin olması ise bana kötü gelmedi. Bu karakter ilk kitaplarda sürekli sümüklü diye tasvir edilen, hiçbir zaman güzel diye tasvir edilmeyen bir karakterdi ve belli ki Witcher 4'de geçen zamanla ve Witcher'lık yapıyor olmasıyla böyle yaşlanmış gözükmesi normal. Fragmanda karakterin suratına baktığımda Witcher 3'deki Ciri ama yaşlanmış diyebiliyorum ben mesela ve bu benim için oldukça kabul edilebilir bir şey.
Yeni Witcher oyununa başladıklarını “The new saga begins.” diyerek duyurmuşlardı. Yeni çağ falan yok, 3’ün devamı gibi bir şey. Laf yemesi gayet normal. Yeni bir karakter görmeli ve onu oynamalıydık.

Yeni Witcher oyununa başladıklarını “The new saga begins.” diyerek duyurmuşlardı. Yeni çağ falan yok, 3’ün devamı gibi bir şey. Laf yemesi gayet normal. Yeni bir karakter görmeli ve onu oynamalıydık.
İşte problem şu, millet yeni karakter görmediği için laf yapmıyor hocam. Karakter "kadın" olduğu için ve Ciri'nin suratı "görece" çirkinleştirildiği için laf yapılıyor.
Yoksa bana kalırsa bence de oyundan yıllar sonrasını veya öncesini anlatan yepyeni karakterlerin olduğu bir oyun yapılmalıydı. Witcher evreni sadece Ciri'nin döneminde sıkışıp kaldı. Ne oyunlar ne de kitabın yazarı farklı dönemleri işlemiyor. Yüzüklerin Efendisi, Game of Thrones gibi farklı dönemlerin işlendiği ek ürünler olmalı bu evrende de.
Ki Witcher'lar çok çok uzun süre yaşayabildiği için gidip Vesemir'in geçmişini anlatsalar bile 200 yıl kadar geriye gitmeye şansları oluyor adamların. Yani adamların tanıdık karakter kullanarak geçmişi veya geleceği anlatma şansları da var.

Göründüğü kadarıyla ürün yerleştirmeyi sıkça kullanacaklar. Ayrıca ünlü oyuncular ile çalışmışlar. Cyberpunk 2077'de gördüğümüz formülü deniyor gibi.

Retro tarz yorumlar içeren içeriklere ilgi duyarım. Bu kısa fragmanda da bu ögeleri iyi yansıttıklarını ve oyun içine iyi entegre ettiklerini düşünüyorum. Fakat genel itibariyle tema, atmosfer pek de ilgi çekici durmuyor. Bunun nedenlerinden biri aşırı derecede esinlenmiş ve referans almış olması.

Şuna bakın mesela. Kimi yapımlar efsaneleşmiş veya klasikleşmiş başka yapımlara saygısını sunmak için böyle şeyler yapabilirler fakat bunu tamamiyle oyunun içine entegre etmişlerse RIP yaratıcılık. Bunu yapan tek oyun bu mu? Tabii ki de hayır. Çok sevilen ve ismi duyulmuş RDR2 bile yaptı bunu fakat Rockstar esinlenirken orijinaline hem sadık hem de daha iyi iş çıkararak kendi hikayesi ile özdeşleştiriyordu. Eğer sen esinlenmeyi yaratıcılığın olmamasından dolayı kullanıyorsan büyük saygısızlık. Hazır fikre konmaktan ibaret oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bir çok konuda aynı fikirde olmasak da Emin Çıtak'ın bu yorumuna katılıyorum.

Son düzenleme:
Hak ettiler. Bu woke kültürünü devam ettiren tüm firmaların ders alması için oyunlarının ciddi tepki görmesi gerekiyor. Main Character'e bak. Dedeleri Çin'den ABD'ye göçmüş çekik gözlü tıraşlı lezbiyen çirkin mi çirkin bir tip. Oyun sektörü ne hale geldi vallahi çok şaşırıyorum son 4-5 senedir olan olaylara.

Lara croftlar, Marvel karakterleri falan iyi kurtarmışlar kendilerini bu saçma dönemden. Yoksa Lara Croft'ta babası Çinli annesi Afrika'lı çekik gözlü siyahi kel bir kadın olabilirdi.

İlla kel bir kadın mı oynatacaksın. Charlize Theron'un mad Max filmindeki haline benzer bir kadın koy işte. Badass bir kadın figürü istemiyor musun? Yok amaç farklı. Bildiğin insanlara bilinç altından yediriyorlar bu tipleri normalleştirmek için. Diversity miş bir tarafımın Diversity'si. Diversity diye diye ulus devlet kalmadı. Fransa'da fransıza benzeyen fransız yok. Mülteciler ayrı siyahiler ayrı. Diğer Avrupa devletleri de aynı şekilde. Oyuna bak Çin etnisiteli kel kadın main karakter. Böyle devam.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı