Ne durumda cihazlardan vergi kesilir?

DorukDoruk

Decapat
Katılım
9 Ağustos 2020
Mesajlar
487
Çözümler
1
Arkadaşlar Türkiye'de vergi sistemi nasıl işliyor? Kişisel eşyalarımdan veya kapalıkutu cihazlardan vergi kesiliyor mu, internette TRT vergisi alınıyor gibi şeyler okudum, doğruluk payı var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her satılan şeyden en az 5 vergi kesiliyor. 50'ye kadar gördüm daha fazla varsa kusuruma bakmayın. Özellikle bilgisayar, telefon gibi cihazlarda cihazın değeri kadar vergi alınıyor.
 
Türkiye'de vergi sistemini tam olarak anlamak çok zor o kadar vergi varki değişik oranlarda(uzmanlar diyor bu konudaki) 100TL'de 52 TL vergi ödüyoruz. Yani gizli vergiler de var çok bilinen vergiler KDV ÖTV MTV trt payı falan. Ha sorunun cevabı kişisel ürünlere vergi kesilmiyor ama kutulu yani hiç açmılmamış cihazlara vergi ödüyorsunuz diye biliyorum.
 
Hocam arkadaşın soruş tarzıdan yurt dışından getircek gibi bir tanım sezdim. Eksik yazılmış geldi bana konu. Ha tabii ki Türkiye'de ne alırsan vergi ödüyorsun istersen külot al yine de vergi.

Yurt dışından gelen eşyalara %20 gümrük vergisi ve %20 özel tüketim vergisi şart diye biliyorum.
 
Yurt dışından gelen eşyalara %20 gümrük vergisi ve %20 özel tüketim vergisi şart diye biliyorum.

Hocam evet doğru ama o kargo aracılıyla gümrüğe gelirse. Yani mesela siz başka ülkede aldınız paketini açtınız o zaman vergi kesilmez. Yani yanınızda olursa ve paketi açıksa kısacası.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı