Ne iş yapıyorsunuz ve aylık geliriniz ne kadar?

Kesin bilgimiz olmadan konuşmamız doğru olmaz. Cumartesiden bu yana gidemez mi? Cumartesi akşamı bavulu hazırladı kalktı gitti diyelim. Pazar orada olsa, pazartesi abisinin yanında sağ salim olsa ve işe başlasa, bugün salı. Heyecandan hemen buradaki profilini düzenlese. Abisinin ve arkadaşlarının yanında çalıştığı için iş saati ve maaşı belli olsa. Ve bunların hepsi kaçak olsa. Tek sorun profilinde öğretmen olduğu yazıyor. Kaçak olduğunu söylemişti. Öğretmen nasıl kaçak çalışıyor? Bu kadar hızlı girişi kabul ediliyor mu? Pasaport vs hazır olduğunu da varsayarsak hâlâ ülkeye girişi bu kadar kısa sürebilir mi?
Bu kadar kısa sürme ihtimali sıfır. Troll olduğu kesin. Abisi konsolosluk aracılığıyla davetiye mektubu yazması lazım. Vizenin çıkması en az birkaç haftayı bulur. Hatay’dan İstanbul’a gidemezsin 3 günde. Bu arkadaş Amerika’dan bahsediyor, Hiç güleceğim yoktu.😄
 
Öğrenciyim ve aylık gelirim genel anlamda 600 TL'nin üzerine çıkabiliyor. Burs başvurusu yapmış olsam iyi olurdu fakat ihtiyaç duymadığımdan kendi gelirimle aile evinde yaşıyorum. Şahsen memnunum yaşantımdan.
 
Öğrenciyim aylık/günlük almıyorum. Aylık harcamaların değişiyor. Genelde aylık 1000-1500 arası. Gerektiğinde annemin hesabından para çekerim. Ya da akşam annem cüzdanımı doldurur. Bana güvendikleri için herşeyi emanet edebiliyorlar. Evin alışverişini de yaparım. Param annem ve babam ile ortak. Ne istersem alırlar. Çünkü gereksiz birşey istemem.
 
Alıntı aldığım mesajın sahibinden rahatsız ettiğim için özür dilerim. Lakin kendisi aldığı kaynağa göre başvuru sürecinin 1-2 yıl sürdüğünü söylemiş.

@507053
Cidden gidişiniz nasıl bu kadar kısa sürdü? İş miş abinizle halloldu diyelim. Vatandaşlık nasıl oldu? Yahut vatandaş olmadıysanız nasıl kalıyorsunuz orada? Amacım "Yalan söylüyorsun yalancı! Açıkla bakayım bunları!" demek değil. Merak ettiğimden sordum.
Green card herkese çıkan bir şey değil. Ha akraba ayaklarından falan şansını artırabilirsin evet. Ama 1 günde çıkan bir şey değil bu. Onu bırak normal kredi kartı ortalama 1 haftada ulaşıyor sahibine. Green card çok çok daha uzun süren bir işlem.

@507053, Cumartesi günü konuyu açıp bizim cevapları beklemeden uçağa binmiş. Vize işlemleri 1-2 saat süren şeyler zaten direkt çıkmıştır kendisine. Amerika Türkiye arası 10 15 saat rahat sürüyor. Arkadaş indikten sonra hiç dinlenmeden işlere koyulmuş. Yarın da anında bir iş bulup kendisine 2600 doları yazmışlar aylık. Bahşiş kültürü diye bir şey de var zaten orada. Nereden baksan 3k yı bulur maaşı. Abisinin Meksikalı arkadaşları her şeyi bu kadar rahat ayarlayabiliyorsa sistemi de daha iyi toplarlar diye düşünüyorum ben. Klasik, bu konular hakkında bir şey bilmeyip, yurtdışına gidince her şey çok güzel olacak abi hayalleri kuran Türk kafası. Çok uğraşmaya gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı