Ne kadar ve nasıl protein alınmalı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Evet tam olarak merak ettiğim bu. Tabi garanti bir şey diyemezsiniz görüşlerinizi almak istiyorum. Öncelikle boy ve kilomdan bahsedeyim. 187 boy, 110 kg. Amacım kilo vermek ve biraz da kas yapmak. Kas yapmaktan kastım öyle süper bir vücut değil onu belirteyim. 2 haftadır gidiyorum salona. 116 Kg'dan 110'a düştüm. Yaptığım şeyleri özetleyim:
30 dk kardiyo, 1-1.5 saat ağırlık. Ağırlık kısmını nasıl anlatsam şimdi bilemeyeceğim. Tüm her şeyden yapıyorum yani full body çalışıyorum.
Kafama takılan ise şu:
Günlük 50 60 gram protein alıyorum ve bana yetersiz geliyor. Ne yapmam lazım? Nasıl aldığım proteini artırabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle spora başlaman çok iyi bir durum ve bunda sürekliliği sağlamanı öneririm. Antrenmanlarına bir süre daha tüm vücut şeklinde devam etmen senin maksimum yağ yakımında önemli fayda sağlar. 90-80 kilolara kadar düşmenizi öneririm ama bunu sabırlı ve yavaş şekilde kas kaybetmeden yapmalısınız. Bunun içinde günlük protein değeriniz sizin için hayati önem arz ediyor. Peki nereden bu proteini almalısınız? Ülke şartlarında malumunuz et fiyatları çok yüksek seviyede kendimde de uyguladığım gibi tavuk ve yumurta seçeneklerini sunabilirim. Kg başına minimum 1 ile 1.5 gr protein almanız şart bunu bir şekilde her gün almanız gerek.

Öncelikle spora başlaman çok iyi bir durum ve bunda sürekliliği sağlamanı öneririm. Antrenmanlarına bir süre daha tüm vücut şeklinde devam etmen senin maksimum yağ yakımında önemli fayda sağlar. 90-80 kilolara kadar düşmenizi öneririm ama bunu sabırlı ve yavaş şekilde kas kaybetmeden yapmalısınız. Bunun içinde günlük protein değeriniz sizin için hayati önem arz ediyor. Peki nereden bu proteini almalısınız? Ülke şartlarında malumunuz et fiyatları çok yüksek seviyede kendimde de uyguladığım gibi tavuk ve yumurta seçeneklerini sunabilirim. Kg başına minimum 1 ile 1.5 gr protein almanız şart bunu bir şekilde her gün almanız gerek.
Protein tozuna basvursam nasıl olur ? Faydası ve zararı nedir yani ? Veya almalimiyim sana gore. Bazı yerlerde gereksiz olur vs gibi şeyler söylemişler. Bende zaten yumurta ve tavuk olarak tüketiyorum genelde. Ama yani internetten değerlere baktığımda ortalama günlük 50-60 gram protein alıyorumdur. Bunu arttırmam gerek ama bu şekilde artmayacak gibi.

Protein tozuna basvursam nasıl olur ? Faydası ve zararı nedir yani ? Veya almalimiyim sana gore. Bazı yerlerde gereksiz olur vs gibi şeyler söylemişler. Bende zaten yumurta ve tavuk olarak tüketiyorum genelde. Ama yani internetten değerlere baktığımda ortalama günlük 50-60 gram protein alıyorumdur. Bunu arttırmam gerek ama bu şekilde artmayacak gibi.
Sen önce protein tozunu araştır, :D Sanki 1 Ölçeğinde 300Gr protein var şaka gibi. Yıl olmuş 2019 Hala protein tozunu mükemmel bir şey zanneden var mı ya? Ayrıca böbrekler de kist yapma gibi bir olasılığı da var her ne kadar bu durumun olasılığı düşük olsa da.

Öncelikle kardiyo yapmana gerek yok. Düzgün beslenme ve ağırlık antrenmanı ile kilo vereceksin. Ama illa yapacağım diyorsan HIT kardiyo diye bir şey var. Bu tarz kardiyo yapmalısın.

Protein miktarin aşırı yetersiz. Kilo başına 2 gram alman lazım. Vücudundaki kas oranını bulup iki katı kadar protein almalısın.

Protein tozu kullanabilirsin. Öyle sanıldığı gibi öldürmez, sporu bırakınca kasların sarkmasına sebep olmaz. Zararı, pakete giren her ürün gibi. Sonuçta bunlar pakete giriyor ve kullanım süreleri uzun. Koruyucu vs. var her market ürününde olduğu gibi. Bu kadar sadece.

Protein tozu, protein takviyesidir. Örneğin 100 gram protein alman lazım, sen yiyeceklerle 80 gram aldın, 20 gramını protein tozundan alabilirsin.

Proteinlerini yumurtadan, tavuk göğsünden, lor peynirinden, protein tozundan alabilirsin. En ucuzları bunlar. Maalesef ülkede bu spor çok masraflı.

Sen önce protein tozunu araştır, :D Sanki 1 Ölçeğinde 300Gr protein var şaka gibi. Yıl olmuş 2019 Hala protein tozunu mükemmel bir şey zanneden var mı ya? Ayrıca böbrekler de kist yapma gibi bir olasılığı da var her ne kadar bu durumun olasılığı düşük olsa da.
Kardesim öncelikle mükemmel bir şey sanmıyorum nerden çıkarttın anlamadım :D. Onun dışında bende biliyorum içerisinde ne kadar olduğunu ama sonuçta artirmam gerek aldığım proteini ve oda bir artı sağlayacak doğal olarak. Protein tozunu alıp direk damardan bir kutu basmayı planlamiyorum bende (espiri tabi ciddiye almayın). Normal beslenmenin üstüne kullanacağım yani.

Günlük protein değerlerinde eksik kalıyorsan ki kalıyorsun göründüğü üzere , kullanabilirsin sıkıntı olmaz. Lakin protein tozundan gelen proteini yumurta , tavuk gibi gelen kaynaklardan gelen protein ile bir tutma her zaman normal yollardan alınan protein senin için daha faydalıdır. Protein tozları yardımcı , ek besinlerdir. Protein tozuna vereceğin parayı bence yumurta veya tavuk için harcamalısın ve bunları daha fazla yemen senin için daha iyi olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı