Ne kadar zamanda yazılımdan para kazanır hale gelinir?

zagor123

Centipat
Katılım
24 Ağustos 2022
Mesajlar
146
Merhaba. Bu sene işletme bölümünü bitiriyorum, seneye de bilgisayar programcılığı bitiyor ama hangisine ağırlık vereceğim konusunda kafam karışık, işletmeyi ikinci plana atıp dersleri geçecek kadar çalışsam ve HTML, CSS, JS çalışmaya odaklansam buna ek olarak İngilizcemi geliştirsem mantıklı bir adım atmış olur muyum? Udemy'den Sadık Turan'ın kursunu takip ediyorum. En azından yaz geldiğinde harçlığımı çıkartır duruma gelir miyim? Bir de dilleri öğrenince nasıl adımlar atmam gerekiyor yaptığım her şeyi GitHub'a yüklediğimde hepsini görünür mü yapmalıyım yoksa basit olanları gizlemeli ve kendimi takip etmek için mi kullanmalıyım? Acele etme para kazanılır gibi yorumlar olabilir ancak artık kazanç sağlamam gerekiyor bu yüzden alanda tecrübelilerden nasıl adımlar atmam gerektiğini ve nelerle karşılaşıldığını öğrenmek istiyorum.
 
Bilgisayar programcılığı mezunuyum 1 yıl kadar Front-End alanında kendimi geliştirdim. Şu an hala işsizim, her yer tecrübe arar halde. Korona yüzünden staj da yapamayınca olan bana oldu.
Freelance vb işler bulabilirsin harçlık çıkarırsın ama büyük ve düzenli bir para gelmiyor. Front-End tek başına zaten yetersiz kalıyor Back-End olmadan olmuyor.

Eğer yürüyebilirsen işletme bölümünden sabit iş bulmaya bak. Yazılım Geleceği olan bir meslek ama Front-End birazcık patladı zaten hiçbir şeyin garantisi yok.

İngilizce ile yurt dışına açılma ihtimalin var ama garantisi yok bu işler o kadar kolay değilmiş. Hayal ettiğin gibi olmuyor. HTML, CSS ve JS öğrenmek diyorsun. Şirketler şu an React, vue vs arıyor. Boostrap, tailwind arıyor. API ve Back-End bilgisi arıyor. Yani öğrenme kısmı basit gözüksede çok derinleşiyor ve uzuyor.

Şu an ben ne yapacağım hiç bilmiyorum... :(
 
Bu tarz "Ne kadar zamanda is bulabilirim" tarzi sorularin cevabini kimse sizin yerinize veremez.
Ben 6 ayda calistim is buldum desem de bu baskasinin 6 ayda bulabilecegini gostermez.

Bunun cok daha basit bir olcum yolu var.

Acip bakarsin is ilanlarina, freelance guzel tanimlanmis is ilanlarina.
Eksiklerini belirlersin.
Sonra o eksikleri kapatma hizina gore kendin olcersin.

Bir isveren olarak benim acimdan birisinin en onemli seyi referansi. Ne yaptin daha once? Hangi projelerde calistin? Hic calismadiysan, hangi okullarda okudun?

Udemy kursu, Coursera sertifikasi, Bilgic Eleman kurs sertifikasi falan bos is. Para eden, gercek anlamda insanlarin hizmetine sunulmus neye dokundun, o onemli.

Matematik profesorunden matematik dersi alan herkes matematik uzmani olmuyor. Mukemmel Developer Gurhan Devecioglu'ndan C++ kursu alinca da muthis developer olmuyorsunuz. O yuzden kanmayin boyle seylere, kendinizi hem abstrakt alanda hem de gercek hands-on tecrube anlaminda gelistirin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı