Ne oldu da virüs sayıları azaldı?

Vaka sayıları konusu tamamen siyasi bir durum aldı. Kararlarına ve izledikleri yola göre şekilleniyor. Nasıl yani?

Hükümet yazın yaptığı YKS sınavından sonra vakaları artırmak yerine azalttı (Benim tahminime göre bu sınavdan sonra vaka sayıları hızla tırmanışa geçti) çünkü tatil dönemiydi ve Türkiye tüm dünyada "güvenli" (korona açısından) profilini gerçekten yaratabilmişti. Çünkü virüsü de geç tespit etmişti. Sonra yaz dönemi tatiller yapıldı, cukkalar indirildi. ETS Tur puanları 1 lere düştü vesaire derken kış geldi çattı.

Okul dönemi geldi, lakin baktılar vaka sayıları tırmanmışta tırmanmış. "Eee napalım abi?" dediler. "Artır vakayı, bas önlemi." Şimdi önlemler geldi. Vatandaşta "Bak devletimiz bizi düşünüyor. Sokağa çıkmak yasak bak şimdi vakalar nasıl düşüyor?" dediği için bir süre vakalar düşüşe geçti. Şu anda buraya kadar geldi. Benim tahminim bu yönde. Sayılar tamamen politikaya göre yönlendiriliyor. Şu anda aşı çalışmaları var ve bunun pozitif etkisi yaratması için aşağıya çekiliyor.
 
Vaka sayıları konusu tamamen siyasi bir durum aldı. Kararlarına ve izledikleri yola göre şekilleniyor. Nasıl yani?

Hükümet yazın yaptığı YKS sınavından sonra vakaları artırmak yerine azalttı (Benim tahminime göre bu sınavdan sonra vaka sayıları hızla tırmanışa geçti) çünkü tatil dönemiydi ve Türkiye tüm dünyada "güvenli" (korona açısından) profilini gerçekten yaratabilmişti. Çünkü virüsü de geç tespit etmişti. Sonra yaz dönemi tatiller yapıldı cukkalar indirildi. ETS Tur puanları 1 lere düştü vesaire derken kış geldi çattı.

Okul dönemi geldi, lakin baktılar vaka sayıları tırmanmışta tırmanmış. "Eee napalım abi?" dediler. "Artır vakayı, bas önlemi." Şimdi önlemler geldi. Vatandaşta "Bak devletimiz bizi düşünüyor. sokağa çıkmak yasak bak şimdi vakalar nasıl düşüyor?" dediği için bir süre vakalar düşüşe geçti. Şuanda buraya kadar geldi. Benim tahminim bu yönde. Sayılar tamamen politikaya göre yönlendiriliyor. Şuanda aşı çalışmaları var ve bunun pozitif etkisi yaratması için aşağıya çekiliyor.
Bence de.
İki ihtimal var:

1- Alınan tedbirler ve sokağa çıkma yasakları işe yarıyor.

2- Eski sahte rakamlara dönüyoruz.
2. Nin olduğunu düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı