Ne zaman Öleceğimizi Bilsek Ne Olurdu?

Öleceğiniz Tarihi Bilmek İster miydiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    48

Selim C.

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Uzaklarda...
Daha fazla  
Selamlar. Az önce karşılaştım. Biraz saçma olmuş ama anlatılmak istenen anlamlı. :)

Kevin'in denemeleri komik olmuş açıkcası. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edit: İzlemek istiyorsanız filmin adı Yeni Ahit (The Brand New Testament). Filmin yorumlarına bakarak genel olarak saçma bulunduğunu da belirteyim. Zaman kaybı olarak görülmüş. Tabii takdir yine sizin. :kahve:

Sizce gerçekten de öleceğimiz tarihi bilsek ne olurdu? o_O

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem istemezdim, hem isterdim. Hayatımı o zamana göre yaşardım. Daha içi dolu saatler ve günler geçirebilirdim. Ama işin sonu ölüme geldiğinde, onu geciktirmek için de kendimi boşu boşuna hırpalardım. Bilemedim şimdi. Sevmedim ben bu soruyu. Pas diyorum. :)

Herkes hayatı gibi önemli bir oyunun sonunu bilme yükünü kaldıramaz toplumlarda psikolojik yıkıntı ve gerileme olur neden derseniz adam sağlık ile ilgili çok önemli bir buluşun eşiğinde ve 2 yıl ömrü kaldığını öğreniyor bu adam tüm işini bırakıp hayatının yaşamaya çalışır ve buluşta onla beraber uçup gider bu yüzden bilme imkanımız yok ama bir şekilde öğrenebilsek bile hemen o öğrenme aracını yok etmemiz lazım çünkü insanlık için hayırlı bir buluş olmaz.

Bu senin özgür iradene bağlı bir durum. Ama nihayetinde senin başına ne geleceğini Allah hep biliyordu. Bu yüzden hayatına anlam katacak güzel ve yenilikçi şeyler yapmak senin için en iyisi olur. 18 yılını okuyarak geçiren birinden ve 24 yaşında mezun olan birinden fazla mutsuz olabilen biri varmı sence?

Hayat kısa bunu biliyoruz. Ve başına neler geleceğini de bilmiyorsun. Belkide mezun olduğun gün hayatını kaybedeceksin bu kötü olurdu değil mi?

Hayatını olabildiğince yaşamak istediğin şekilde yaşa. Nihayetinde hayat senin gülmene izin veremeyecek kadar kısa.

Bu senin özgür iradene bağlı bir durum. Ama nihayetinde senin başına ne geleceğini Allah hep biliyordu. Bu yüzden hayatına anlam katacak güzel ve yenilikçi şeyler yapmak senin için en iyisi olur. 18 yılını okuyarak geçiren birinden ve 24 yaşında mezun olan birinden fazla mutsuz olabilen biri varmı sence?

Hayat kısa bunu biliyoruz. Ve başına neler geleceğini de bilmiyorsun. Belkide mezun olduğun gün hayatını kaybedeceksin bu kötü olurdu değil mi?

Hayatını olabildiğince yaşamak istediğin şekilde yaşa. Nihayetinde hayat senin gülmene izin veremeyecek kadar kısa.
Bu da ilginç bir bakış açısı. Ben ise hayat üzülmeye değmeyecek kadar kısa olarak düşünürüm her zaman.

Öleceğin zamanı bilip bunu kabullenebilirsen senin için sorunlar stabil kalır. Ama insanoğlunun büyük bir kısmı bunu kabellenemez ve onu değiştirmek ister.

O büyük kısım hayatını ölümüne göre ayarlamakla, ölümünü hayatına göre ayarlamak gibi ince bir çizgide kalakalır. O kararsızlık da onu yiyip bitirir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı