Ne zaman refah içinde yaşayacağız?

Evet post modern siyaset nasıl yapılır 101, olan her şey değiştirilmeli fakat ne ve nasıl olacak sorusuna hep "rasyonel" "makul" "halkın çıkarına olan en optimal seçenek" gibi cevaplar verilerek yapılan siyasettir. Lütfen yanlış anlamayın okuyup dinleyince karşı çıkmak imkansız çünkü çok mantıklı bir yaklaşım, fakat çözüm sunmayan olanı bu tutum yapıcı değil sadece eleştirel ve yüzeysel kalıyor.
Parantez aç "bence" kendinizden başlarsanız geliştirmeye, ilerlemeye ve yükselmeye çok daha mutlu olursunuz. İlerlemenin önündeki en büyük engel cehalet değil, şikayettir. Olanı şikayet ederek değiştirmemeye diretmektir. "o" yapsındır. Sorumluluk almamaktır. (kimseyi özellikle de @Parti Şapkası sizi tenzih ederek söylüyorum) değiştirmeye ilk kendinden başlamak en doğru adımdır. Parantez kapa "bence".

Öyle güzel konuşmuşsun ki ekran görüntüsü aldım sonra ki tartışmalarımda kullanırım
 
Öyle güzel konuşmuşsun ki ekran görüntüsü aldım sonraki tartışmalarımda kullanırım.

Arkadaşın yazısı da benimkine benzer bir nitelik taşıyor aslında. Çözüm yolunun nasıl olmasını gerektiğini eleştireni eleştiriyor. Yani eleştiriye karşı yapılmış bir eleştiri gibi. Yazdıkları, kendisinin eleştirdiği kapsamda kalıyor yine. İçinde bulunduğumuz ortamda bundan, bizim yazdıklarımızdan ötesini yapmak demek terörist ilan edilmek demek. Ülkede terörist ilan edilmeyen kaç kişi kaldı?
 
Başka ülkelerde yaşıtlarımı gördüğüm zaman ne amaca yaşıyoruz düşüncesi geliyor. Ne zaman refaha ulaşıcağız? Bu gerginlik stres ne zaman bitecek?

Yurt dışına gidince yaşarsın geçen sene corona öncesi Japonya'ya gittim ve
Japonya'yı özlüyorum daha doğrusu yemeklerini özlüyorum. T.C. De ki japon yemeklerini beğenmiyorum.
 
Türkiye'de bir gencin stressiz ve rahat bir hayat yaşaması için ailesinin zengin olması lazım. Anladığım kadarı ile de sizin aileniz de normal aileler gibi, o yüzden mecburen siz zengin olacaksınız. Başka yolu yok.

Bu dediğin her ülke için geçerli.
 

Geri
Yukarı