Öncelikle selamlar. Gazi üniversitesinde makine okuyan arkadaşlar sorularımı cevaplarsa sevinirim. Kulaktan duyma bilgiler değil bizzat okuyanların cevaplamasını rica ediyorum. Ben halihazırda Necmettin Erbakan Üniversitesinde uçak mühendisliği okuyan birisiyim. Bölümümü sevmeme rağmen okuldan kaynaklı sorunlardan dolayı okulumdan fazlasıyla soğudum. Merkezi yatay geçiş ile yatay geçiş yapmayı düşündüm ve en mantıklı seçenek olarak Gazi makine karşıma çıktı. Eğer geçersem 1 senelik kaybım olacak. 1 kere mezuna bırakmıştım ve bulunduğum üniversite de hazırlık okudum. Gazi'ye geçmem 1 senelik daha kayba değer mi? Okulun imkanları ne durumda? Bazı forumlarda çalışan bile geçemez denildiğini okudum ne kadar doğru? Mezun olduktan sonra iş imkanları genel bir makine mühendisi gibi mi yoksa gazinin adının önemi var mı? En arada kaldığımsa sırf Gazi Üniversitesi olduğu için uçak mühendisliğini bırakıp makine mühendisliğine geçmeye değer mi? Üniversite tercih zamanı aklımda Ankara'da okumak olmadığı için hiç sıralamalara bile bakmamıştım fakat buraya geldiğimde üst dönemler neden gazi makineyi seçmediğimizi sordular. Bazıları tercih zamanına dönsem orayı yazardım bura yerine deyince çok aklım çelindi arada kaldım.
Son düzenleyen: Moderatör: