Neden AMD'ye sürücü problemleri yüzünden laf atılıyor?

Tek fark ile, sürücü WHQL sertifikalı. Onun dışında böyle gözüküyor hocam.
Bu arada bu konuda benim bilgim böyleydi oradan buradan gördüklerimle ama şimdi başka yerlerde 22.11.2 driver'ı kaynaklı olduğu yazılmış, başka bir yerde de driver ile alakası yok deniyor; anlamış değilim ben de. Ortada net bir şey yok gibi gözüküyor, kafam patatese döndü. Bütün kartlar yakın bir bölgeden çıkıp hepsi de pert haldeyse büyük ihtimal mining rig çıkması, VBIOS'u değiştirilip de fazla voltaj yedikten sonra çatlamış GPU'lar.

Render işleri uğraşın da görelim, o kadar para ver sistemin çökmesiyle uğraş hahaha. Hayat sadece oyundan ibaret değil ki oyunlarda da Nvidia'nın gerisinde kalıyor AMD.

Tekrar yazalım; Wattman bir hata değil, bir tedbirdir.

Wattman uyarısı: Dengesiz voltaj, kararsız bileşenler ya da hatalı bir OC operasyonu sonrasında ekran kartınızı korumak üzere verilen bir uyarıdır.

AMD, RX 6600 için resmi olarak "132 Watt" tükettiğini ve 450W PSU'nun yeterli olacağını öneriyor.

Sosyalde RX 6600 için kimse 450W tavsiye etmez. Çoğu kullanıcıdan, refere edilen "132 Watt" değerinin doğru olmadığını duydum. Bu fark soğutma sistemiyle ilgili olabilir.

PowerColor RedDevil, XFX QICK ya da Sapphire Nitro+ tercih eden arkadaşların şikayet ettiğini pek görmedim. Hataların hepsi neredeyse Sapphire Pulse'a ait, Zayıf bir soğutma potansiyeli olan Pulse modeli, GPU'yu yeterince soğutmak için daha uzun süre ve limit koşullarda çalışıyor ve bu olası Wattman uyarılarına neden oluyor.

Tabi diğer nedenleri ucuza toplanan sistemler olabilir. Ucu ucuna yeten, Kalitesiz PSU'lar, Kit olmayan toplama RAM'ler, içinden hava geçmeyen ucuz kasalar yüksek sıcaklığa ve dalgalanmalara neden olabilir.

Sözün kısası; Paranız yoksa AMD GPU'lar sihirli değnek değildir. Ucuz çevre bileşenleriyle alabileceğiniz performans NVIDIA ve AMD'de her şartta kısıtlıdır.

Şu an NVIDIA kullanıyorum, ileride AMD GPU alacağım Software'ini incelemek için.
Bir firmanın değil, cebinizin fanboyu olun derim.
12v kanalından stabil şekilde amd'nin "yeterli" dediği gücü verebilen PSU kullanınca pek sorun yaşatmıyor aslında. Bunun haricindeki sorunlar genelde yeni güncellemelerin ardından gelen sorunlar oluyor.

NVIDIA'da fiyatın yüksek olma nedeni ne olursa olsun satılacağını bilen Türk aracı firmalar.250 Dolarlık yani 4500 lira eden RTX 3050'yi 6500 liraya satmayı biliyorlar kahrolası fırsatçılar. AMD'nin pazar payı çok olsa RX 6600'ü 7000 liradan aşağı satmazlar.

Şuraya bir bomba salıyım o zaman.

Anlatılan her şey tabi ki spekülasyon şuan ama KrisFix-Germany kanalı, ekran kartı tamiri konusunda ilk 5'e girer.
Hocam ben mi yanlış okuyorum, kartların hepsinin aynı sürücüyü kullandığı belirtilmiş ama oluşan hasar yazılımsal değil, fiziksel bir kusurdan kaynaklı anladığım kadarıyla. Keşke hangi markanın hangi modelleri olduğu ve bu kartların hangi tarihlerde üretildiği de belirtilseymiş. Gerçi videoyu izlemedim.

Render işleri uğraşın da görelim, o kadar para ver sistemin çökmesiyle uğraş hahaha. Hayat sadece oyundan ibaret değil ki oyunlarda da Nvidia'nın gerisinde kalıyor AMD.
Render yapacak olan adam zaten AMD 'ye bakmaz, şuan konuştuğumuz F/P olması yoksa herkes nvidia alır zaten.Hemde fiyatına göre daha iyi performans veriyor AMD GPU'lar.

3 ay önce AMD RX6950 XT aldım. Sistemi toplayalı 1 ay oluyor. Netflix'te dizi izlerken bile WattMan ile karşılaşıyorum. WHQL sürücüyü silip bir eski sürücüyü yükledim. WattMan şu an azaldı. Sıfır sistem ve bu benim ilk AMD kartım. Yıllarca NVIDIA kullandım. Şahsen 19 k para verip WattMan yemek hayal kırıklığı.

3 ay önce AMD RX6950 XT aldım. Sistemi toplayalı 1 ay oluyor. Netflix'te dizi izlerken bile WattMan ile karşılaşıyorum. WHQL sürücüyü silip bir eski sürücüyü yükledim. WattMan şu an azaldı. Sıfır sistem ve bu benim ilk AMD kartım. Yıllarca NVIDIA kullandım. Şahsen 19 k para verip WattMan yemek hayal kırıklığı.
PSU kaç watt hocam? Yazılımla ilgili olduğuna emin misiniz? Tüm suçu yazılıma atmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı