Tekrar yazalım; Wattman bir hata değil, bir tedbirdir.
Wattman uyarısı: Dengesiz voltaj, kararsız bileşenler ya da hatalı bir OC operasyonu sonrasında ekran kartınızı korumak üzere verilen bir uyarıdır.
AMD, RX 6600 için resmi olarak "132 Watt" tükettiğini ve 450W PSU'nun yeterli olacağını öneriyor.
Sosyalde RX 6600 için kimse 450W tavsiye etmez. Çoğu kullanıcıdan, refere edilen "132 Watt" değerinin doğru olmadığını duydum. Bu fark soğutma sistemiyle ilgili olabilir.
PowerColor RedDevil, XFX QICK ya da Sapphire Nitro+ tercih eden arkadaşların şikayet ettiğini pek görmedim. Hataların hepsi neredeyse Sapphire Pulse'a ait, Zayıf bir soğutma potansiyeli olan Pulse modeli, GPU'yu yeterince soğutmak için daha uzun süre ve limit koşullarda çalışıyor ve bu olası Wattman uyarılarına neden oluyor.
Tabi diğer nedenleri ucuza toplanan sistemler olabilir. Ucu ucuna yeten, Kalitesiz PSU'lar, Kit olmayan toplama RAM'ler, içinden hava geçmeyen ucuz kasalar yüksek sıcaklığa ve dalgalanmalara neden olabilir.
Sözün kısası; Paranız yoksa AMD GPU'lar sihirli değnek değildir. Ucuz çevre bileşenleriyle alabileceğiniz performans NVIDIA ve AMD'de her şartta kısıtlıdır.
Şu an NVIDIA kullanıyorum, ileride AMD GPU alacağım Software'ini incelemek için.
Bir firmanın değil, cebinizin fanboyu olun derim.