Neden AMD'ye sürücü problemleri yüzünden laf atılıyor?

Asıl fanboyluk bu abicim resmen tapıyorsunuz. Adamlar size Wattman hatalı kartları yazılımları kitledi resmen yıllardır bu sorun devam etmekte o sorun çözüldü diyorsunuz. Resmi bir şey mi diyorum "yok kanka ya underclock 10 numara oluyor eskiden 10 kere hata veriyorsa şimdi 1 kere" gibi abuk sabuk cümleler görüyorum. Aynı hata Nvidia'da olsa o kartları iade olurdu satılmazdı. Ya da resmi çözüm gelirdi.

Bir çözümü kullanıcılar buluyorsa ki o da kalıcı bir çözüm değil bunun savunulacak bir tarafı yoktur.

Forumlarda AMD GPU performansları yerine DLSS ile kıyaslama muhabbetleri yerine "Wattman" hatası konuları görüyorsan ve AMD diyince akla F/ P değil Wattman geliyorsa tartışmaya açık değil bu bir rezilliktir. Senin üretici olarak bunu sahiplenmen gerekir.

Çevremde min. 10 kişi ayrı ayrı yerlerde ayrı ayrı zaman dilimlerinde "Wattman" hatası yediler ve servisler kartla ilgilenmiyor bile arkadaşım 3 ay sürecinde aide ettirebildi.

Bi kart alıyorsun geçici çözüm olarak "Underclock" yapmayı bilmek zorunda mı arkadaş para veriyorsun para.. Bunu AMD'nin yazılımla yapabilirdi. AMD CPU'ları Ryzen 3000 bile destekledim savundum tutunacak bir şeyler vardı ürünlerin arkasındaydı yazılım olarak da donanım olarak da bunun en büyük kanıtı AM4'tür AMD şuan AM5 bu fiyatlara satabiliyorsa oluşturduğu güvendendir..

Ekran kartında gram güvenmiyorum daha çok ekmek yemesi lazım. FPS'den önce stabilete her şeydir.. Senin arabanın 2022 model Fiat'tır kadran 240'tır ama 90 KM ile çok keskin viraja giremezsin yemez ama 2002 Golf 4 ile o viraja 120 KM ile girersin. Stabilite > FPS..

İçinizde çok tuttunuz galiba hocam.

Alakası yok. Şu konudaki yazdığım mesajlara bakabilirsin. Sistemime göre üst düzey PSU kullanıyordum. Gelecekte sistemi güncellerken güç kaynağı değiştirmekle uğraşmayayım diye. Saçma sapan WattMan hatalarından bezip sattım sistemi.

RX5xxx serisinde sorunların çok olduğu bir gerçek ama bu sorunlar RX6xxx serisinde iyice azaldı.

Bazen çok değişik mesajlar görüyorum, adam AMD alınmaz önermiyorum sürücüleri sorunlu demiş, ya arkadaş kim öğretti size şu sürücüleri sorunlu sözünü, her şeye sürücü sorunları var yazıyorlar anlamıyorum. Sürücü sorunluysa DDU ile sil bir önceki sürücüye geç. NVIDIA'da da zaman zaman böyle hatalar oluyor ama bir kere ağızlara düşmüş AMD sürücü sorunu diye.

Çünkü çıkarttıkları WHQL sürücülerin bile çoğu sorunlu oluyor, doğru düzgün oc yapamıyorsun Wattman yüzünden, DDU ile sil yükle sil yükle yalama oluyor sonra. Şimdiki aklım olsaydı da 1660 alsaydım.

AMD kartların ölü piksel gibi şansa bağlı olduğunu düşünüyorum çünkü okuyunca gerçekten şaşırıyorum bazı insanlar wattman hatalarından bıkıp sistem satmaya yöneliyor. Ben ise 2.5 yıldır RX5500 XT kullanıyorum ve çok nadir wattman hatası almışımdır. Ha ileride ekran kartıma upgrade yapacak olursam bu sefer daha fazla para koyup NVIDIA almayı tercih ederim en azından içim rahat eder.

RTX 3080 tercih ettim pişman değilim 😂😅🤣

Screenshot_1.png

Spider-Man'i̇ RT açık 2K da en yüksek ayarlarda rahatlıkla oynuyorum görüntüye bakarken tıkandım resmen.

4 sene içerisinde RX 400'den RX 6000 serisi dahil çoğu kartı kullandım ve test ettim. Birkaç beta sürücü (2020 olması gerek) hariç ciddi sıkıntılı bir sürücüye rastlamadım. Kullanıma engel olmayan ufak tefek hatalar olabilir elbette. Kusursuz sürücü yapan yok. NVIDIA da aynı şekilde. Hatta her yeni sürücü yayınladıklarında çözülen ve bilinen sorunları paylaşıyorlar. Çökmelerin veya siyah ekranların kaynağı kesinlikle sürücü diye genellemek anlamsız. Sistem stabilitesinde en ufak bir problem olsa AMD ayarları sıfırlıyor ve meşhur Wattman bildirimini görüyoruz. Bunun bir hata olmadığını anladığımızda muhtemelen ülkece kalkınırız. AMD kartlar PSU konusunda çok seçici. Hız aşırtma olaylarında da (herhangi bir bileşene olabilir) stabilite sağlanamıyorsa siyah ekrana atıyor veya çöküyor. AMD ekran kartına sahip bazı sistemlerin XMP kapalıyken stabil çalışması buna örnek. XMP açıkken mavi ekran alınmaması, sürücünün veya GPU'nun problemli olacağı anlamına gelmiyor. Elbette ekran kartından kaynaklı problemler de olabilir. Mesela eski serilerde Sapphire'in OC versiyon kartları fazla yüksek frekanstan kaynaklı çökmeler yaratıyordu. Bu durumda en iyi yol frekansı düşürüp test etmek, yine düzelmezse garantiye başvurmak ancak sürücüye laf atmak işin kolayı ve saçma yolu.

Yalnız doğru diyorlar forumda 3 konudan 5i RX 6600 siyah ekran, RX 6600 tam ekran olmuyor, fps düşük cart curt. Tombaladan kart mı seçiyoruz alışveriş mi yapıyoruz belli değil. Şans oyunu bildiğin.

Ciddi söylüyorum bugün AMD Ryzen 5 7600X'in IGPU'su WattMan hatası gönderildi dedi Radeon Software'de AMD saf Performansta iyi olsa da yazılımda NVIDIA'yi geçmeleri için 1000 fırın ekmek yemeleri gerekir. İşlemcide çok iyiler onda sıkıntı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı