Çünkü sürücüleri kötü yani. Kullanılmaz alınmaz falan diyenler de at gözlüklerini takmaya devam etsinler ciddiye almıyorum pek.
Ben de dediklerinize katılıyorum, aklıma gelen ilk şey zaten VBIOS modlu mining çıkması kartlar mı diye geldi, çipler çünkü direkt ısıdan çatlamış.Bu şekil de bir durum olabilmesi için elektriksel bir sıkıntının olması gerekiyor ya da GPU soğutulmadan çalışması gerekiyor ki öyle durumda kendini kapatma durumlar var velev ki kapatmadı driver belki buna sebep olmuştur bilemiyorum. Ama uzun süre AMD kullanan biri olarak şunu belirtim bir dirverda yani yazılımsal bir sıkıntının olduğu yerde sorun herkes de olmalı mantıklı olan o ama sende olup bende olmuyorsa bunun driver kısmı yanında başka etkenlerinde olması gerektiği çıkıyor kanımca. Benim özellikle 400 ve 500 serisinde gözlemlediğim o zamanlar için bu kartları tercih edenler NVIDIA'ya göre ucuz oldukları içindi bu doğrultuda aslında sistemi kurarken de daha uygun parçalar kullanmış olduklarını görüyorduk. Bu parçaların başında da PSU gelmekteydi. Hatta en son kalan bütçe neye yetiyorsa genellikle o PSU alınıyordu. Bundan dolayı bu kartların bu tip watt olarak düşük veya watt sağlasa bile çıkışlarından stabil bir enerji veremeyen PSU'lardan daha fazla etkilendiğini düşünmekteyim. Tabii bu benim fikrim. Ben sistemi kurarken ilk olarak ilerisini düşünerek 750 watt Gold sertifikalı bir PSU aldım ve RX590 5700XT bu donanımda kullandım. Çok büyük sorunlarda yaşamadım.
O zaman basitçe 7000 serisi için olan güncellemeyi 6000 serisine uygulandığı için çipleri yakmış diyebilir miyiz ?Sürücü ile "direkt" alakalı değil. Yani sürücü kuruldu, hop brick oldu şeklinde değil de 7000 serisindeki kartlarda, driverın termal limiti bertaraf edecek şekilde imkan sunduğu şeklinde bir yazı yazmış biri misal. Bundan dolayı 6000 serisinde problem çıkardığı söyleniyor. AMD kartların patır patır bozulmaya başlayacağı gibi bir senaryo gerçekçi değil açıkçası.
Eki Görüntüle 1631189
Tek fark ile, sürücü WHQL sertifikalı. Onun dışında böyle gözüküyor hocam.O zaman basitçe 7000 serisi için olan güncellemeyi 6000 serisine uygulandığı için çipleri yakmış diyebilir miyiz ?
Yani yine WQHL olmayan sürücü kullanımı alakalı kullanıcı hatası ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.