Neden AMD'ye sürücü problemleri yüzünden laf atılıyor?

RX 580 aldığımdan beri, yaklaşık 30 tane WattMan aldım. Aynı sorunu HD7870'dede yaşadım. Fakat kullandığım NVIDIA kartlarında (GTX 750 Ti, GTX 760, GTX 770, GTX 1050) hiç sürücü çökmesine şahit olmadım. Umarım anlatabilmişimdir ve anlamışsınızdır.

Bence ekran kartlarında hiçbir suç yok. Bu alınan hatalarda kullanıcıların nasıl kullandıklarına bağlıı olarak alınıyor, 3 sene boyunca RX570'li sistem kullandım gram hata almadım sonra o sistemi kuzene verip RTX 2070'li bir sistem dizdim. Kuzende 1 ay sonra hatalardır mavi ekranlardır her şeyi almaya başladı. Eğer kartı düzgün kullanırsanız eşek gibi 7/24 çalıştırmazsanız bu hataların pek çocuğun olacağını sanmıyorum.

Evet. Yani ASUS gerçekten boru değil. Beni de zaten üzmedi. Hiçbir sorun yok sorunsuz oyunuma bakıyorum God of War, RDR 2 falan filan işte :)

Herkese de öneririm AMD alacaksanız ASUS modellerini tercih edin.

(Tabii herkesin durumu el vermeyebilir bu ekonomi ile.)

Ben ekran kartında zaten sırf şu 3 markaya güvenirim. MSI, ASUS, Sapphire.

Şu an RTX3060Ti kullanıyorum, bundan önce 4-5 sene RX570 kullandım. RX570'te yaşayıp da 3060Ti'da yaşamadığım tek sorun HL:Alyx'te sadece bir mapin sadece bir yerinde yaşadığım çökme sorunuydu.

Kronik sorunlu bazı modeller olabilir; zaten stok sıkıntılarını geride bıraktığımız için hiçbir kartı çıktığı gibi almanıza gerek yok. Nvidia'nın sunduğu özelliklerin çoğu göz boyamaya yönelik, pratikte hiçbiri AMD'nin sunacağı "aynı fiyata daha yüksek performans" gerçeğini geçemez. 4000 serisi satmayacak diye DLSS 3'ün 3090Ti'da bile kullanılamaması gibi müşteri düşmanı hareketler de cabası. AMD alırsanız en azından sadece üç sene sonra pabucunuzun sebepsiz yere dama atılmayacağına güvenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Şu an RTX3060Ti kullanıyorum, bundan önce 4-5 sene RX570 kullandım. RX570'te yaşayıp da 3060Ti'da yaşamadığım tek sorun HL:Alyx'te sadece bir mapin sadece bir yerinde yaşadığım çökme sorunuydu.

Kronik sorunlu bazı modeller olabilir; zaten stok sıkıntılarını geride bıraktığımız için hiçbir kartı çıktığı gibi almanıza gerek yok. Nvidia'nın sunduğu özelliklerin çoğu göz boyamaya yönelik, pratikte hiçbiri AMD'nin sunacağı "aynı fiyata daha yüksek performans" gerçeğini geçemez. 4000 serisi satmayacak diye DLSS 3'ün 3090Ti'da bile kullanılamaması gibi müşteri düşmanı hareketler de cabası.
Benim de deneyimim bu yöndeydi. Zaman zaman AMD zaman zaman NVIDIA GPU kullandım. Şu ana kadar şükür herhangi bir sorun yaşamadım. AMD'nin tek sorunu ray tracing işini beceremiyor olmaları. Ki ekran kartımı satın alırken ben bunu kabul ederek aldım. Alırken, muadilinden 5-6 bin lira kadar daha ucuzdu.

@kula000 size tavsiyem, sorunu video çekip yollayın. Yoksa test yapacaklar ve yollayacaklar. Geçen bunun yüzüne de bir tartışma yaşadım. Hiçbir test %100 sonuç vermez. Çoğu ekran karti testi geçip, ummadığın basit şeylerde ya da oyunlarda arıza verebilir. Bu konuda hep iddia ettim. Yanlış bilgi veriyorsam da @Recep Baltaş ya da mod arkadaşlardan biri yanlış bilgilendirme cezası verebilir.

Ekleme yapayım. Garanti test yapar yollar.

Hocam henüz kart elime geçmedi. Servise gideli 16 güne yakın bir şey oldu Hepsiburada'dan talep açtım o şekilde servise verildi. Tarafıma henüz net bir şey söylenmedi.
28 Aralık'ta satıcıya teslim edildi(satıcı Hepsiburada). Ertesi gün servise verildi diye telefon geldi muhtemelen önümüzdeki hafta akıbeti belli olur. Sonuç çıkmazsa dediğiniz gibi yaparım.

Hocam henüz kart elime geçmedi. Servise gideli 16 güne yakın bir şey oldu Hepsiburada'dan talep açtım o şekilde servise verildi. Tarafıma henüz net bir şey söylenmedi.
28 Aralık'ta satıcıya teslim edildi(satıcı Hepsiburada). Ertesi gün servise verildi diye telefon geldi muhtemelen önümüzdeki hafta akıbeti belli olur. Sonuç çıkmazsa dediğiniz gibi yaparım.
Güncelleme: karta iade kararı çıktı.

Son düzenleme:
Ben genelde hep amd ekran kartı kullandım , genelde işlemcilerde hep intel di. bu kez hem amd işlemci, hem amd ekran kartlı sistem satın aldım. hiç birinde bir sorun yaşamadım wattman hatası ne eski amd ekran kartlarında nede yeni aldığım ekran kartında meydana gelmedi. fakat RT konusunda amd gerçekten çok geride dlss-fsr karşılaştırmasıda nvidia önde ama çok bariz bir fark yok bunlar bilinerek amd rahatça alınabilir 3070 ile 6800 kıyaslamasında 3070 in fiyatı 24k dı ben rx 6800 ü 18k ya aldım. olay bu kadar basit yani.

Harici ekran kartlarını bilmiyorum pek ama dahili GPU'larında hiçbir sorun yaşamadım ben.

Vega 8, 2 yıldır kullanıyorum sorun yok.
Vega 6, 6 aydır kullanıyorum sorun yok.

Harici olarak laptop GPU'su var. R7 M440. Onda da hiç bir problem yaşamadım. 4 yıl kullandım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı