Neden Apple'ın fanboyluğunu yapıyorlar?

Adamları günahım kadar sevmem, örneğin çevre temizliği bahanesiyle şarj cihazlarını kutudan çıkardılar. Doğal olarak öbürleri de çıkarmaya başladı.
Ama şöyle bir şey de var, ürünleri gerçekten kaliteli. Piyasaya yön veriyorlar (bkz. Apple M1 ARM işlemci ve şarj aletlerinin çıkarılması). Mesela Iphone TR'de çok pahalı olmasaydı alırdım, uzun süre gidiyor tek telefonla ve kullanımı güzel gerçekten.

Adamlar son 6-7 yıldır her yeni telefon çıkardıklarında dünyanın mevcut en performanslı mobil işlemcisini çıkarıyor, kamera konusunda 10 yıldır başarısı tartışılmaz bir gerçek, ürünleri diğer markalara oranla gerçekten çok daha uzun ömürlü oluyor, fiziksel ve donanımsal eskime payı gerçekten çok az oluyor, teknik destek konusunda arkanda nerede olursan ol koca bir marka duruyor kutudan çıkan telefonundan kulaklığına kadar 2 yıl içerisinde istediğin gibi yenisini talep edebiliyorsun ve gerçekten hayat kolaylaştırıcı bir ekosistemi var.

iPhone mu uzun ömürlü bataryasının bundan haberi yok galiba.

SE 2016 Telefonumu 5 senedir 1 tane sıkıntı yaşamadan kullanıyorum. Bir kere kasma donma olmadı. Bana bir tane örnek verin, 2016 çıkışlı olup günümüzdeki Update'ler ile optimize çalışan. Ha muhtemelen bundan sonraki telefonum Android olacak. Ama param olsa gider iPhone 12 alırım. Bilirim ki o telefonu 4 sene rahat kullanırım, dolar bu şekilde devam ederse en az aldığımın %30 zararına satarım. Android alsam 2000 liraya, 2 sene sonra 1000 liraya zor satarım. İkinci el iPhone 11'ler en az 6000 liradan satılırken sıfır iPhone 11'ler en az 7000 liradan başlıyor. Ne Android alanı yargılarım, ne de Apple kullanıyorum diye "fanboi" damgası yedirtirim.

Benim çevremdeki çoğu iPhone kullanan insan "masaya koyamda ortamda havam olsun, zengin gözükeyim." derdiyle alıyor. Derdini ***** diyesim geliyor içimden.

IPhone'u bunun için alan kim varsa Apple kölesidir, hiçbirisini desteklemiyor ve sevmiyorum.

iPhone mu uzun ömürlü bataryasının bundan haberi yok galiba.

iPhone X ve sonrası bir iPhone deneyimlemeni tavsiye ederim.

Şahsen bana soracak olursanız IPhone'umu, arabamın anahtarını, cüzdanımı masaya koyayım da havalı görüneyim diyen kişilerin tamamı kişilik kompleksi yaşıyordur bu ülkemizde gerçekten fazlasıyla var. Kişi kendini değersiz hissettiğinden değerli görünebilmek için yapıyor bunları bugüne kadar hiçbir zaman tutup telefonumu masaya koymamışımdır, böyle bir ortamda bulunmamışımdır basit insan olmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı