Neden Apple'ın fanboyluğunu yapıyorlar?

Bak rol-model marka Apple da olsa Xiaomi de olsa insan kullanmayacağı bir şeyi alıyorsa ve buna hayat kalitesini etkileyecek düzeyde para veriyorsa düşüncesizdir ve yer yer ahmaktır. Ama sen bütün Apple sevenlere sallıyorsun, bu yanlış.
Açıkla dedin bende marka sevdasının ne kadar aptalca bir şey olabileceğini açıkladım kardeşim.
 
Bilgisayarlarını ne için kullanmaya aldığın çok önemli örneğin ben de tercih etmiyordum ve bana uygun bulmuyordum ancak gerek üniversitede rahatlıkla not alacak, rahat taşınacak, şarj ile uğraştırmayacak ve sessiz çalışacak bir dizüstü aradığında MacBook dışında bir model kalmıyor ki bunun üstüne mobil uygulama geliştiriyordum, Xcode ilaç gibi geldi.

Sizin için doğru bir tercih olmuş. Ben genelde oyun oynadığım için Gaming bir laptop tercih ettim.
 
Adamlar son 6-7 yıldır her yeni telefon çıkardıklarında dünyanın mevcut en performanslı mobil işlemcisini çıkarıyor, kamera konusunda 10 yıldır başarısı tartışılmaz bir gerçek, ürünleri diğer markalara oranla gerçekten çok daha uzun ömürlü oluyor, fiziksel ve donanımsal eskime payı gerçekten çok az oluyor, teknik destek konusunda arkanda nerede olursan ol koca bir marka duruyor kutudan çıkan telefonundan kulaklığına kadar 2 yıl içerisinde istediğin gibi yenisini talep edebiliyorsun ve gerçekten hayat kolaylaştırıcı bir ekosistemi var.

Adam öyle bir anlatı ki arabayı satıp Apple alasım geldi. Tamam sakin ol. 😃
 
Apple gibi markaların neden fanboyluklarini yapıyorlar? Sanki babalarının veya arkadaşlarının markası. Nedir bu fanboyluk?
Apple gövde gösterisi oldu. Bazı kullanıcılar güvenli olduğunu düşünüyorlar. (Babam bu nedenle iPhone kullanıyor.) Android’in güvenlik konusunda çığır atladığını farkedemedi Türk insanı. Kamera da aynı şekilde 5-6 senedir Android kullanan telefon firmaları en iyi kameraları üretiyor. Tasarımda ise Android hep öndeydi. Hala anlamayan insanlar iPhone alıyor.
Adam öyle bir anlatı ki arabayı satıp Apple alasım geldi. Tamam sakin ol. 😃
Arabayı satsan yetmez evden çık kiraya ver.
 
Apple gövde gösterisi oldu. Bazı kullanıcılar güvenli olduğunu düşünüyorlar. (babam bu nedenle iPhone kullanıyor.) Android'in güvenlik konusunda çığır atladığını farkedemedi Türk insanı. Kamera da aynı şekilde 5-6 senedir Android kullanan telefon firmaları en iyi kameraları üretiyor. Tasarımda ise Android hep öndeydi. Hala anlamayan insanlar iPhone alıyor.

Kamerada ne zaman öne geçtiklerini merak ettim. Sanırım şayomi kullanıp bak bak 9999 mega Ultra süper piksel kamerası var diyeceksiniz. Daha bu gece kimlik doğrulaması olan telefonumdan Gmail'im çalındı. Geri alıp telefonu sıfırladım sorunum düzeldi. Tasarım konusuna gelecek olursak kime göre neye göre? iPhone tasarımları bence gelmiş geçmiş en iyi tasarımlar. Tasarımın tüm kurallarına uyan mükemmel bir görsellik. İyi bir tasarım akılda kalıcıdır. Hangi android telefonu havada elin ile çizebilirsin? Ben söyleyeyim maksimum Samsung fold. Ben tüm iPhone tasarımlarını hatırlıyorum. Küçük ama güzel detaylar ile gelişiyor.
 
Ne söylemeye çalıştığını anlamadım.

Fanboyluğun ne kadar aptalca bir alışkanlık olduğunu anlatmaya çalıştım. Şöyle diyelim bir A markası var ve B markasından daha iyi olduğu için iyi kabul ediliyor. Şimdi sıradan bir fanboy davranışı örneği gösteriyorum. Benim sevdiğim marka her zaman B markasından ve C markasından daha iyi ürünler üretiyor çünkü B markası şöyle berbat ve C markası da bu sebepten bu kadar kötü. Bu durumda senn sevdiğin marka sadece şöyle berbat olan B markasından ve mesela ayarlar programcığında reklam olan kötü C markadan daha iyi. Yani kısacası sevdiğin marka kötünün iyisi ve sen bu markanın ürünlerini alabilmek için böbrek ücretlerini bayılıyorsun. Bu da başka bir düşüncesizlik örneği. Sen bu her fırsatta yaptığın fanboyu olduğun markayı yüceltmek uğruna rakiplerini kötüleme alışkanlığı ile aslında sevdiğin markayı kötülediğini farkedemeyecek kadar (?) oluyorsun.
 
Apple gövde gösterisi oldu. Bazı kullanıcılar güvenli olduğunu düşünüyorlar. (Babam bu nedenle iPhone kullanıyor.) Android’in güvenlik konusunda çığır atladığını farkedemedi Türk insanı. Kamera da aynı şekilde 5-6 senedir Android kullanan telefon firmaları en iyi kameraları üretiyor. Tasarımda ise Android hep öndeydi. Hala anlamayan insanlar iPhone alıyor.

Arabayı satsan yetmez evden çık kiraya ver.
Android'in bildiğim kadarıyla yakın geçmişte güvenlik anlamında yaptığı en büyük yenilik Samsung markasının orta ve çoğunlukta üst segment modellerinde kullandığı yeni güvenlik çipinden bahsediyorsan çok geride bıraktığını söyleyemeyeceğim.
Bütün android kullanıcılarına soruyorum telefonu kutusundan çıkarıp kullanmaya başladığınız gibi hangi uygulama sizin hangi çerezlerinizi okuyor nelerinizi kontrol ediyor kontrol edebiliyor musunuz ? son 4-5 yıldır uygulamanın erişimlerini sonradan yönetebilliyorsunuz android'de şimdi beni konuşturmayın.
 
Genelde 3 bin TL'lik Samsung'dan 9-10 bin TL'lik iPhone'a geçince gözleri kamaşıyor bu fanboyların ama bilmiyor ki aynı fiyata alacağı Android de uzun yıllar dayanacak, hızlı çalışacak, iyi kameraya sahip olacak...
 
Fanboyluğun ne kadar aptalca bir alışkanlık olduğunu anlatmaya çalıştım. Şöyle diyelim bir a markası var ve b markasından daha iyi olduğu için iyi kabul ediliyor. Şimdi sıradan bir fanboy davranışı örneği gösteriyorum. Benim sevdiğim marka her zaman b markasından ve C markasından daha iyi ürünler üretiyor çünkü b markası şöyle berbat ve C markası da bu sebepten bu kadar kötü. Bu durumda senn sevdiğin marka sadece şöyle berbat olan b markasından ve mesela ayarlar programcığında reklam olan kötü C markadan daha iyi. Yani kısacası sevdiğin marka kötünün iyisi ve sen bu markanın ürünlerini alabilmek için böbrek ücretlerini bayılıyorsun. Bu da başka bir düşüncesizlik örneği. Sen bu her fırsatta yaptığın fanboyu olduğun markayı yüceltmek uğruna rakiplerini kötüleme alışkanlığı ile aslında sevdiğin markayı kötülediğini farkedemeyecek kadar (?) oluyorsun.

Benim için senin "ayarlar uygulamacığı" dediğin şey çok önemli, telefonu yönettiğin panelin sade kullanışlı ve senin yönetiminde olması gerekir. İçinde absürt sitelere atan reklamlar yüklenene kadar donuk, kasan bir ayarlar uygulaması bana güven vermez. Ayrıca pahalı mı ülke şartlarında maalesef pahalı.
Ancak benim telefon geçmişim şu şekilde oldu:
Nokia 5800 (1-2 yıl)>
Samsung S3 mini (6-7 ay)>
iPhone 5 (4-5 yıl)>
iPhone 7 Plus (4 yıl)>
iPhone 11 (6 ay)
Telefonu fazlasıyla aktif kullanan, fotoğraflar uygulamasında 20.000+ fotoğraf/video bulunduran bol bol video çeken birisi olarak söylüyorum bana şu anda piyasadaki en güçlü Android telefonu ver 3-4 ay sonra fotoğraflar'ımda fotoğraf ararken kasmaya başlar.
Genelde 3 bin TL'lik Samsung'dan 9-10 bin TL'lik iPhone'a geçince gözleri kamaşıyor bu fanboyların ama bilmiyor ki aynı fiyata alacağı Android de uzun yıllar dayanacak, hızlı çalışacak, iyi kameraya sahip olacak...
Uzun yıllar dayanacak sözünü eklemesen gerçekten bir an düşünmüştüm.
Olsun sen yine de 10.000 TL'ye iphone 12'den daha uzun dayanmayacağında hepimiz hemfikiriz, sen daha hızlı ve daha iyi kameraya sahip bir telefon gönderir misin ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı