Neden Apple'ın fanboyluğunu yapıyorlar?

Son kez fiyatıyla ilgili sana şunu söyleyeceğim, hangi marka Android telefonu aldıktan 1-2 yıl sonra ikinci el piyasasında yarı fiyatının üstüne satabiliyorsun?
iPhone X'ler piyasaya 5.999 TL'den girmişti bundan 3.5 yıl önce ikinci elleri 5.000 TL civarında hâlâ iPhone X'i eskiyen kişiler satıp üstüne giriş seviyesi Android telefon payı koyup 12 mini alabiliyor şu anda.
Pahalıysa da 8.000 liraya ürün satıp 4 ay sonra 5.000 TL'ye düşüren Samsung güvensizliğinde fiyatları yok en azından belirli bir piyasası var.

Haklısın. Bunun nedeni zaten Android her zamanki gibi nedense bu lanet sisteme sahip telefonları bir süre kullandıktan sonra kasmaya ve yavaşlamaya başlıyor. Ömür konusunda cidden zayıf Android telefonları.
 
Haklısın. Bunun nedeni zaten Android her zamanki gibi nedense bu lanet sisteme sahip telefonları bir süre kullandıktan sonra kasmaya ve yavaşlamaya başlıyor. Ömür konusunda cidden zayıf Android telefonları.
Keşke yorum yapan kişiler senin gibi doğruya doğru yanlışa yanlış dese.
iPhone'ların zayıf kısmı yok mu ?
Olmaz mı ?
Yıl 2021 hâlâ satış stratejisi ve bellek hızlarının yüksekliğinin korunmasından ötürü hafıza kartı takamıyorsun,
İstediğin bir müziği zil sesi yapmak için 1.49 TL ödeme yapman gerekiyor ki o müzik de iTunes store'da varsa,
Artık yeni nesillerde şarj adaptörü çıkmıyor, çıkanların da 11 pro nesli hariç tarih öncesinden kalma 5w ile geliyor,
Bunlar benim 10 yıllık iPhone geçmişimde aklıma gelen başlıca sorunlar.
Hiçbir şey herkes için kusursuz olamaz elbette ki her şeyin herkese göre artıları ve eksileri olur önemli olan kişi doğruyu ve yanlışı görebilmesi. Buraya gelip o fiyata iPhone'dan uzun ömürlü telefon alırım yazarak tartışılmaz doğrusuyla tartışılır.
 
Keşke yorum yapan kişiler senin gibi doğruya doğru yanlışa yanlış dese.
IPhone'ların zayıf kısmı yok mu?
Olmaz mı?
Yıl 2021 hâlâ satış stratejisi ve bellek hızlarının yüksekliğinin korunmasından ötürü hafıza kartı takamıyorsun,
İstediğin bir müziği zil sesi yapmak için 1.49 TL ödeme yapman gerekiyor ki o müzik de iTunes Store'da varsa,
Artık yeni nesillerde şarj adaptörü çıkmıyor, çıkanların da 11 Pro nesli hariç tarih öncesinden kalma 5W ile geliyor,
Bunlar benim 10 yıllık iPhone geçmişimde aklıma gelen başlıca sorunlar.
Hiçbir şey herkes için kusursuz olamaz elbette ki her şeyin herkese göre artıları ve eksileri olur önemli olan kişi doğruyu ve yanlışı görebilmesi. Buraya gelip o fiyata IPhone'dan uzun ömürlü telefon alırım yazarak tartışılmaz doğrusuyla tartışılır.

Bir de kablolu kulaklık girişini çıkarmışlardı. Gerçi onu Samsung da yaptı yeni modellerde.
 
@Burak FIRAT şarj adaptörünü bütün markalar çıkarıyor artık. Kaçınılmaz gerçek. Bunu bir eksi olarak sayamayız telefona zam yapmamak için böyle bir yola başvurduklarını düşünüyorum.

Aslında doğru bu konuda hatta forumda bir konuda daha tartışmıştım Samsung 5G desteğine geçerken önceki nesil ile yeni nesil arasında 200 $ zam yapıp o modelin 5G modeline de 200$ daha zam yapmıştı Apple sadece adaptörü çıkartarak mevcut fiyatları koruyup üstüne Pro modellerinde depolamayı 2'ye katlayıp lidar sensörü eklemişti. Adaptör çıkmamasını eksilerden kaldırabiliriz.

Ek olarak pro olmayan modellere 100 dolar zam yaparak 5G desteği ve OLED ekran getirmişti.
 
Fanboyları var evet. Ama şöyle bir gerçek te var adamlar her sene en iyi yongalı telefonu çıkarıyorlar. Üstüne bir de telefonlar Android'lere göre çok daha uzun kullanım süresi ve çok daha uzun süre yazılım güncellemesi alıyor. İnsanlar da bir kere almışken uzun süre kullanayım diyor. Bizim ülkemizde fanboyluğu daha fazla yapılsa da yurt dışında diğer telefonlarla bu kadar fiyat farkına sahip değil. Bu yüzden oralarda emin olun Android almaktan çok daha mantıklı.
 
Ek olarak Pro olmayan modellere 100 dolar zam yaparak 5G desteği ve OLED ekran getirmişti.

Bir de kablolu kulaklık girişini çıkarmışlardı. Gerçi onu Samsung da yaptı yeni modellerde.

O da bir stratejiydi bence AirPods'u tanıttıkları nesilde çıkardılar kulaklık girişini ama buna ek olarak su geçirmezlik gelmişti o nesilde ne zaman bir şey kaybetse kullanıcı kullanıcının daha fazla talep ettiği bir şey vererek ilerledi hep Apple.
Örneğin 2 gün sonra lightning portunu kaldırıp magsafe ile uyumlu çalışan gelişmiş airdrop tanıtsa adamlar Airdrop'un 3 katı hızlı dese herkes yaşasın yeni airdrop diyecektir.
 
Benim için Apple ürünlerinin tamamına gündelik yaşantımın bir parçası olarak bakmak zor. Bir ekosistemden bahsediyorsak Apple ürünlerinin hayatın her alanına uyumlu olması gerekiyor. Benim hayatımın en ufak bir alanı için bile uyumlu değil. Benim için uyumlu olmaması demek bir başkası için de uyumlu değil demek değil. Normal bir laptop alacakken kardeşimi Mac alması konusunda ısrar edip Mac aldırdım fakat bir Mac, benim için şu anda masamda duran bardak altlığından daha yararsız. Fakat evde gündelik yaşantım için bir tablet kullanacaksam Apple ürünü tercih ederim.

Geçenlerde Twitter'da bir ekonomist para birimleri ve kripto paralar hakkında konuşurken hangi para birimi olursa olsun ne kadar yükseldiğinin o onun için hiçbir önemi olmadığından bahsetmişti. Ben robot gibiyimdir, istediği kadar yükselebilir, düşebilir. Ben işime bakarım demişti.

Ben de teknolojik ürünlere aynı bakış açısıyla bakıyorum. Markası benim için zerre önemli değil. Benim işime yarıyor mu? Yarıyor. O zaman alırım. Yaramıyor mu? O zaman almam.

İsterim ki Apple ürünleri de her konuda işime yarasın ama yaramıyor. O zaman teknolojik aletlerimi renklendirip her firmanın farklı ürünlerini kullanarak kendi ekosistemimi yaratmamı ne engelleyebilir? Şu ana kadar hiçbir şey engelleyemedi. Fanboyluk yapmayın arkadaşlar. Hiçbir anlamı yok. Gerçekten iyi olanı ve işini iyi yapanı tercih edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı