Neden Apple'ın fanboyluğunu yapıyorlar?

Çünkü Apple kalite demek. iPhone kadar kaliteli video çeken bir telefon görmedim ben.

Bir de Apple'ı sadece telefondan ibaret sanmayın arkadaşlar. Tablet konusunda da Apple kadar uzun ömürlü ve işlevsel tablet yapan bir marka daha yok.

Ya da bu kadar insan sırf ismi var diye mi Macbook, iMac alıyor sizce? Düşünün mesela siz bir fotoğrafçı, video editörü, tasarımcı, yazılımcı vs. olun. Windows'un saçma hatalarıyla, mavi ekranlarıyla uğraşıp zaman kaybetmek yerine işinizi yaparsanız hem daha çok para kazanırsınız, hem de zamanınızı boşa harcamamış olursunuz. macOS Windows'a kıyasla daha stabil ve kullanışlı bir işletim sistemi.

Özellikle M1 çip Mac Mini ile Apple'ın fiyat/performans konusunda başarılı bir iş çıkarttığını düşünüyorum.
 
Bruh. Sen kaç yılında kaldın? Meraktan soruyorum.
iPhone telefonların çoğunun batarya kapasitesi az, yakın zamandan örnek verecek olursak iPhone 12 2815 mAh bir kapasiteye sahip. Ömrünün fazla ya da az olması hakkında bir fikrim yok fakat uzun sarj konusunda diğer markalardan geri kalıyor diyebilirim.
 
Bir tanıdığımın İphone telefonu güç tuşuna bastıktan 1 sn sonra açılıyordu değiştirip 0 telefon vermişlerdi.
 
Benim bir hardcore Apple fanı arkadaşım var, yaklaşık 20 yıldır tanıyorum. Çocuğun 20 yılda 2 tane kız arkadaşı oldu. Ben bu sırada 35-40 tane değiştirmişimdir. Hayat bazılarına adil davranmayınca sarılacak bir şeyler arıyorlar sanırım.
Aynen sizin yaptığınız çok doğru arkadaşınız yaptığı ultra mega saçma. Adam 40 tane sevgili değiştirmiş daha arkadaşına salak muamelesi yapıyor.
 
Her yıl aynı tasarımı bıkmadan yaptıklarına cidden inanamıyorum. 2-3 tane kamera koyunca her telefon iyi kötü işini görüyor zaten kamera konusunda. İşlemci konusunda gayet iyiler ama daha önceden de var olan bir şeyi kendi adlarını koyup yeni gibi tanıtıyorlar.
 
iPhone telefonların çoğunun batarya kapasitesi az, yakın zamandan örnek verecek olursak iPhone 12 2815 mAh bir kapasiteye sahip. Ömrünün fazla ya da az olması hakkında bir fikrim yok fakat uzun sarj konusunda diğer markalardan geri kalıyor diyebilirim.

Bu bence Apple'ın bir stratejisi belki hızlı şarjı yeterince geliştiremeyişinden belki de hızlı şarj ile bataryaların ömürlerinin hızlı bitip garanti kapsamında değiştirme masrafıyla uğraşmamak için çok düşük güç tüketen çiplere küçük bataryalar takarak bu dengeyi sağlamaya çalışıyor.
 
Elimde küçücük 13" bir cihaz var ve şu anda bunun işlemcisinden 5 kat daha fazla enerji tüketen, NZXT markasının 280 Mm'lik sıvı soğutmasıyla soğutmasını sağladığım 7700K'dan yaklaşık %30-35 daha fazla salt performans alıyorum. ARM tabanlı uygulamalarda yer yer 2'ye 3'e katlıyorum gelmiş birisi markadan libidoya bağlayıp savunma yapıyor forumun kalitesi gerçekten düşmeye başladı.

Dostum Apple markasını sevmesi ile çocuğun beceriksizliğinin ne alakası var ki gerçekten zerre anlamadım açıklar mısın eğer haklıysan gerçekten özür dileyeceğim.
İyi de arkadaşım teknolojileri arasında yıl farkı var, sen niye gidip 7700k ile A14 bionic kıyaslıyorsun ki? Tabii ki x86 bir işlemci ARM tabanlı bir işlemciden, ARM tabanlı uygulamalarda fark yiyecek. Bu nasıl bir mantık? ARM tabanlı uygulamalar (adı üstünde) arm tabanlı işlemciler için optimize ediliyor. A14 Bionic işlemciyi gidip SD865+ ile kıyaslasan derim ki, var haklılık payı. Aynı sektör değiller bir kere. Ayrıca yıl farkı da var arada. 7700k, 2017 yılında çıkmış bir işlemci. 2020 değil. Eğer mantığına uyuyorsa git R9 5950x ile A14 kıyasla :D Hemde x86 tabanlı uygulamalarda. Ne kadar saçma di mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı