Neden bayan değil kadın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden bay değil erkek?

Bayan değil kadın veya tam tersi şekilde savunan varsa feministtir, bu kadar. Ben hiçbir erkeğin "bana bay diyeceksiniz" veya "bana erkek diye hitap edeceksiniz" dediğini duymadım.

Hocam, sorunuza en iyi cevabı @Webcam kullanan insan vermiş. Zaten normalde insanlar birbirine bay/bayan diye hitap etmez. Fakat öyle konuşulması gereken ortamlarda (örneğin: Restoran) öyle hitap edilir. Onların görevi de o dur. Fakat bunu kendine hakaret görüp oradaki garsona kızan "bayan değil kadın" diyen bir kitle var. Ama erkeklerde bu durum hiçbir zaman olmuyor. Bana kalırsa bunu söyleyen kişiler aptaldır.

Eğer bir feminazi bana bunu karşıma çıkıp sorsaydi ona büyük ihtimalle dişi derdim. Takildigimiz konulara bak.

Ama erkeklerde bu durum hiçbir zaman olmuyor.
Çünkü toplumsal olarak Erkek ile Kadına aynı gözle bakılmıyor. Kadınların hakim olduğu bir toplumda yaşıyor olsaydık büyük ihtimalle Erkekler de kendilerine "Bay" denilmesinden rahatsızlık duyardı. Takmayın bu kadar bunu Kadın deyin geçin bir yeriniz mi ağrıyacak.

Arkadaşlar, muhtemelen başlığın sahibi ağır bir incel. Diğer mesajlarına da baktım biraz, kafayı kadınlara takmış. Moderatörler, kilitleyin lütfen şu konuyu.

Fakat bunu kendine hakaret görüp oradaki garsona kızan "bayan değil kadın" diyen bir kitle var.
Bir beyaz tenliye "beyaz adam" dersen takmaz ama siyah tenli birisine "siyah adam" dersen ırkçılık olarak algılayabilir. Toplumdaki algıya göre değişebilir bu durumlar. Takılmamak lazım bu tarz şeylere.

Niye bu kadar taktınız buna artık konu açmıcam eğer rahatsız oluyorsan cevap vermeyin. Ne soru sorarsak suç sizin için.

Çünkü toplumsal olarak Erkek ile Kadına aynı gözle bakılmıyor. Kadınların hakim olduğu bir toplumda yaşıyor olsaydık büyük ihtimalle Erkekler de kendilerine "Bay" denilmesinden rahatsızlık duyardı. Takmayın bu kadar bunu Kadın deyin geçin bir yeriniz mi ağrıyacak.
Mesela Almanya'da çalışıyorsunuz mola verdiniz yanınızda 10 Alman var ve birbirilerine sürekli isimleriyle hitap ediyorlar ama sıra size gelince isminizle hitap etmek yerine size "Hey Türke" diyorlar. Biraz geri plana atılmış hissedersiniz kendinizi.

Bayan diye hitap etmiyorum ben. Hanımefendi ya da abla diyorum ortama göre. Bence biraz garip bir bakış açınız var. Örnek olarak garsonlara eğitim verilirken düzgün hitap edilmesi konusunda uyarılır. Mesela ''Siparişinizi alabilir miyim hanımefendi? derler. Fakat sizin dediğinize göre ''Siparişinizi alabilir miyim kadın'' oluyor. Sizce bu doğru konuşma şeklimi? Ayrıca sadece restoranlarda değil, böyle hitap edilmesi gereken ortamlarda asıl ''Kadın mı? hanımefendi diyeceksin.'' diyen bir kitle eskisinden çok daha fazla olur. Toplumda hiç bir zaman herkes her şeyden memnun olmaz. O yüzden böyle şeylerin çözümü yoktur aslında. Böyle diyen kişiler varsa alışmak durumundalar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı