Neden bazı şeyler var olduktan yıllar sonra popüler oluyor?

bursali

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2019
Mesajlar
2.049
Çözümler
13
Yer
Bursa
Mesela en bilinir örnekler Among Us 2018 yılında çıkış yapmış bir oyun. Neden 2020 de patladı? Bir örnek daha metal Gear rising revengeance. Bu oyun da 2013 yılında çıkış yapmış olmasına rağmen son 2 yıldır aşırı popüler. Neden böyle? Xxxtentacion isimli rapçi arkadaş ta öldükten sonra ününe ün kattı. Tanımayan adam bile öff be abi ne rapçiydi rest in peace modlarına girdi. Daha sayamayacağım kadar örnekler vardır. Neden böyle, fikri olan var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun konusunda genelde bir youtuber o oyunu oynuyor sonra o youtuberın videosunu taklid edenler video çekiyor böyle böyle populer oluyor.
 
Bir örnek de ben vereyim. İphone telefonların meşhur olmasını sebebi reklamların moda dergilerine verilmesi ve dizilerde/filmlerde kullanılması. Ürünleri teknolojiye ayak uydurmak yerine modaya uydurdular. Bu sayede iphone kullanmak ya da bir apple ürünü kullanmak moda oldu. Bir ürünü piyasaya sunarken nasıl sunduğun ve ne zaman sunduğun çok önemli. Binlerce ürün var, hepsi geçmişte icat edilmiş ama yeni yeni piyasada bilinirliği artıyor. Çünkü geçmişte piyasa o ürün için henüz hazır değildi.

Bir diğer basit örnek şarkı yaparsın fakat halk dilinde "kopmalık" diye adlandırılan yaz müziklerinden biridir. Bu şarkıyı kışın piyasaya sunarsan yaza göre daha az dinlenme alırsın. Bu şarkıyı tanıtacağın en iyi yer sahnelerdir, insanlar dans ederken senin şarkını dinlerse beğenme oranı daha yüksektir. Bu yüzden dj'ler ya da şarkıcılar yeni şarkılarını piyasaya sunmadan önce konserlerinde yayınlıyorlar. Bunun bir oyun/film fragmanı gibi düşünebilirsiniz.

Oyunlarda ise köklü bir şirket değilsen oyunu piyasaya sunmak için ya çok fazla reklam bütçesi ayırman gerekiyor ya da piyasanın durgun olması gerekiyor. Bu yüzden piyasa durgunken insanlar başka oyun arayışında bulunuyor ve 3-5 yıl önce yapılan oyunu keşfediyorlar. Bu arada aynı olayı müzik sektöründe de mevcut, en yakın örneklerden biri Aurora - Runaway şarkısı. Çok bilinirliği yokken tiktok paylaşımlarından dolayı bilinirlik kazandı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı