Neden bize hiçbir yararı olmayan Suriyelilere bakıyoruz?

  • Konuyu başlatan 377619
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 278
  • Görüntüleme 12B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ne tarafa doğru.
suri.png
 
Kullansalar ne fark edecek, kullanmasalar ne fark edecek? Ülke rejimi zaten artık değişmiş durumda, bütün kararların tek bir elden verildiği bir ülkede çoğulcu demokrasi saçmalığının (bence) bir şeyleri değiştireceğine inanmıyorum. Hele hele Türkiye gibi her konuda ayrışmış halka sahip, aynı görüşte olduğu halde bile birlik olamayan toplumun olduğu ülkede hiçbir şeyi değiştirmez. Bundan sonra her şeyin nasıl gideceğinin 2 senaryosu var, ikisi de daha şimdiden öngörülebilir durumda.
Doğru söylüyorsunuz hocam. Bana kalsa başa muhalif bir parti gelse bile bir şeylerin değişeceğini sanmıyorum ya da zor. Artık halk cidden tamamen her konuda ayrışmış, hatta bazıları fikirleri o kadar körü körüne savunuyor ki dediğiniz gibi aynı fikirde olduklarından bile haberdar değiller.
 
Şunu söyleyeyip kaçayım.
Vatandaş olanlar var. "Vasıflı" olanlar vatandaşlık alabiliyor. Doktor, mühendis, öğretmen vb. mesleklerdeki kişiler. Ama şöyle bir sorun var. Ne adam akıllı Türkçe biliyorlar, ne de İngilizce.

Daha kötüsü üniversitelere de giriyorlar. Aynı dil bariyeri söz konusu. Sözde sınava girip B2 Türkçeye sahip olması gereken kişiler A1 seviyesinde Türkçe de İngilizce de bilmiyorlar. Ama YÖS adı altında kendi vatandaşımızın alamadığı eğitimi alıyorlar. Tabii ne kadarını alabildikleri tartışılır.
 
Son, İbrahim abi kaldı.
 
Şu profilinde Yoda olan arkadaş çok seviyorsa gidip onlarla yaşayabilir, fakat biz onları istemiyoruz NOKTA.
 
@Vavien. bu mantıklı yorumu siz yapmak ister misiniz hocam? İbrahim ağabeyden bekliyordum fakat görmedi sanırım.
Ben diyeceğimi dedim. Fazlasında kan çıkar. Pek düzgün görüşü olan kişi değilim, başka bir konu olsa bile benim görüşüm sayesinde saçma yerlere gidebilir konu.

Örneğin yazın rahatsız olduğunuz için sinek öldürmeniz ile haberlerde çıkan kedi/köpek öldürmelerini bir tutuyorum ben. Hayvan hayvandır.

Yine de dayanamadım, şununla ortalığı karıştırıp yok olayım.
Araştırması size kalmış ama benim bildiğim Kur'an'da ve dinde savaştan kaçmakla ilgili gayet güzel laflar var. İşlerine gelince din kardeşi olanlar işlerine gelmeyince muaf tutuluyorlar sanıyorum.
 
Oraya gidince esad ne yapacak zannediyorsun veya teröristler onları bırakacaklar mı? Zorla silah altına lacaklar sonrasında şehit haberi olarak geri dönecek sana.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı