Neden böyleyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üretimi ve ekonomiyi büyüttükten sonra ülke ihracattan kazanacağı paralar ile vergi sorunu dengelenir.
Azaltmak derken yok etmekten kast etmiyorum.

Şu an için geçerli abartı vergi sistemi yok edilmeli halkın belini bükmüyor direkt belini kırıyor.

Adalet sistemi için gerekli düzenleme yapılır ve yatırımcıya güven ortamı oluşturulur.
ben mesajım içinde pek adalete değinmedim ama gerekli planlama ve kaygıların gidirilmesi yatırımcıyı ülkeye çekecektir.

Ekonomik olarak gelişmiş ülkelerden birisi olan ABD ekonomi bakanın bir teorimi var vergi ne kadar artrırsan vergi gelirin azalır çünkü bir yerden sonra halk vergilerden ürün alamaz hale gelir.

Şu an bu iliklerine kadar gerçekleşmekte.
Güzel yerlere değiniyorsunuz ancak hayalin bile ötesinde hocam. İşte şu anda mümkün olmayacak bir sistemdeyiz. Şu anda özel sektörün kazancı ülkeye değil yurt dışına akıyor. Bütün ekonomi danışmanı kuruluşlar Türkiye'ye eksi puan veriyor. Golden Sachs Türkiye'de 2030'a kadar ekonominin %4'ten fazla büyüyemeyeceğini ön görüyor. Bu banka daha önce Türkiye'nin 2010-15-20 tahminlerini açıklayıp tamı tamına tutturmuş bir finans kuruluşu. Tüm dünyada saygı görüyorlar ve verilerine göre Türkiye 2030 yılına kadar yabancı yatırımcılarının %40'ını kaybedecek. Yani mevcut yatırımcıları da %140 artırmalıyız ki aradaki açık kapanabilsin. Çoğu Türk firması merkezlerini vergi almayan ülkelere taşıdı bile. Adaleti vesaire düzeltseniz bile paranız dışarı akmaya devam edecek. Mevcut sistem istikrarı reddediyor. O yüzden kim gelirse gelsin Türkiye'de neyi düzeltirse düzeltsin bir yerde sonra tıkanacak.

Güzel yerlere değiniyorsunuz ancak hayalin bile ötesinde hocam. İşte şu anda mümkün olmayacak bir sistemdeyiz. Şu anda özel sektörün kazancı ülkeye değil yurt dışına akıyor. Bütün ekonomi danışmanı kuruluşlar Türkiye'ye eksi puan veriyor. Golden Sachs Türkiye'de 2030'a kadar ekonominin %4'ten fazla büyüyemeyeceğini ön görüyor. Bu banka daha önce Türkiye'nin 2010-15-20 tahminlerini açıklayıp tamı tamına tutturmuş bir finans kuruluşu. Tüm dünyada saygı görüyorlar ve verilerine göre Türkiye 2030 yılına kadar yabancı yatırımcılarının %40'ını kaybedecek. Yani mevcut yatırımcıları da %140 artırmalıyız ki aradaki açık kapanabilsin. Çoğu Türk firması merkezlerini vergi almayan ülkelere taşıdı bile. Adaleti vesaire düzeltseniz bile paranız dışarı akmaya devam edecek. Mevcut sistem istikrarı reddediyor. O yüzden kim gelirse gelsin Türkiye'de neyi düzeltirse düzeltsin bir yerde sonra tıkanacak.

Şu an için olan siyasetçilerin pisliğini temizlemek gerçekten zor.
Ben her zaman politikamı akılcı bir yönden yapıyorum.

Ben bir gün ülkenin başına geçersem gene şansımı deneyeceğim fakat.
Vergi düzenlemesi derken zaten bunu demek istiyorum sadece halk olarak bakmayın.

Bunun tek sebebi cahil insanların başa gelmesi. Demokrasinin kötü yanı bu. Başbakan olacak kişiler üst düzey alanda eğitim alması lazım. Kaliteli üniversitelerden, en az doktora alması lazım. Ayrıca meclisi denetleyen bir grup olması lazım. Ayrıca bu grubu da denetleyen bir grup olması lazım. Torpil ve benzeri olayları bilinen kişilerin mv. olması yasaklanması ve siyaset hayatına dahil edilmemesi lazım. Bizim başımıza ne geldiyse teknokrat olmayan kişilerden geldi.

Bunun tek sebebi cahil insanların başa gelmesi. Demokrasinin kötü yanı bu. Başbakan olacak kişiler üst düzey alanda eğitim alması lazım. Kaliteli üniversitelerden, en az doktora alması lazım. Ayrıca meclisi denetleyen bir grup olması lazım. Ayrıca bu grubu da denetleyen bir grup olması lazım. Torpil ve benzeri olayları bilinen kişilerin mv. olması yasaklanması ve siyaset hayatına dahil edilmemesi lazım. Bizim başımıza ne geldiyse teknokrat olmayan kişilerden geldi.

Dediğim yola çıkıyorsun.

Hitler gibi bir uzun bıçaklar gecesi bile bu sorunu çözmez :D.

Dediğim yola çıkıyorsun.
Hitler gibi bir uzun bıçaklar gecesi bile bu sorunu çözmez :D.
Yakında bir uzun bıçaklar gecesi görebiliriz ama bu olaylar için değil😀. Şu anda meclisteki bütün milletvekilleri yolsuzluk batağında. Elimde olsa meclisi yerle bir ederim.

Yakında bir uzun bıçaklar gecesi görebiliriz ama bu olaylar için değil😀. Şu anda meclisteki bütün milletvekilleri yolsuzluk batağında. Elimde olsa meclisi yerle bir ederim.

Uzun bıçaklar değil uzun makineli tüfek gecesi olur artık.
Ben olsam senle aynı aksiyonu yaparım vekiller yattığı yerden kazanıyor.

Çiftçiler modern zamana ayak uyduramıyor. Ayrıca harcadıkları su her şeyden daha fazla. Kendi dedem çiftçi olduğu için biliyorum. Ben modernleşmesini sağladım.

Sen öyle san doktordan fazla kazanıyordur benim çiftçi yakınlarım. Ayrıca üretim yapıyorlar en azından bir de modern zamana da gayet ayak uydurdular, oğulları ziraat mühendisi oldu. Memurdan daha modernler emin olabilirsin. Hayatımda ilk defa gördüğüm makineleri görüyorum onlardan. Dededen görmeyle olmaz bu işler, hele günümüzde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı