Hocam herkes işkembeden sallamasın, sayılara göre daha mantıklı bir tartışma için verileri paylaştım. Elbette bazı aksaklıklar var. Tarım da bunlardan birisi. Aslında benim sevdiğim bazı siyasetçiler yıllardır çiftçilerden mazot için vergi alınmasın diye meclis kürsüsünden bağırıyorlar. Fakat nafile. Onun yerine yerli ve millilerimiz şeker pancarına kota koyuyor. Mısır şekerine göstermelik kotalar uyguluyor. Alınmasını teşvik ediyor. Sanayi tarafında bir şey diyemeyeceğim o tarafta yeterince destek verdikleri kanaatindeyim. Ancak tarımı öldürdüler. Tarım alanları sürekli azalıyor tarımsal üretim diye 2019 yılında artan üretim "saman" üretimi hocam. Saman ürettik o yüzden arttı o kadar. Onun sebebi de dünyanın samanını Avustralya üretiyordu. Adamlarda öyle bir kuraklık oldu ki saman üretemeyecek hale geldiler. Benim demek istediğim şu. Sayılarla konuşalım kanıtlar sunalım. Her ne kadar bu hükümetin şu anda yanlış yaptığı şeyleri söylemeye çalışıyorsak da bazı rakamlar hep yanlış şeyler yapmadıklarını da gösteriyor.@Asdasgudas, kardeş ülkemizin her tarafından en kaliteli ürünler çıkacak şekilde yaratmış Rabbim, lakin değerlendirmiyor işte bizim hükümet. Devlet destek vermez ise olmaz bu işler.
Ayrıca bu tarımın üstünden gerçekten dursalar, biz çok ama çok gelişiriz.
Çünkü her yerinden çok güzel ve birbirinden farklı ürünler var.
Fındık, çay, balık, buğday, soğan, kömür, doğalgaz, ceviz, pamuk... yok yok.