- Makaleler
- 2
Üretim yapılıyor arkadaşlar. Acıktığınızda Türk Sihası yiyebilirsiniz. Nankörlük etmeyin.
Konuya siyasi görüş belirtmek yerine sorunları ve çözümleri yazacağım.
Siyaset ve yönetim bilimden anlamayan insanlar hemen belli olmuş.
Liste olarak vereceğim ülke sorunlarını.
1-Sorunun çözümü refah ve yurt içi hasıla.
- Azalan yurt içi hasıla ve refah seviyesi.
- Yozlaşmış halk.
- Eğitim sistemi yetersizliği.
- Gerekli yatırımların ertlenmesi ve eksiltilmesi.
- Adalet sistemi.
Ülke ekonomisini güçlendirmek için binaya veya betona yapılan yatırımlar iptal edilip insanların çalışabileceği iş sahaları oluşturmak.
Bu sahaların oluşması sonucu beyin göçü azalma grafiğine gider çünkü, nitelikli insanlar çalışacak alanları bulunca kendi milletlerine yardım eder.
Temel ihtiyaç veya gelişmiş teknoloji üretimi fark etmeksizin üretim yapılabilir.
Çiftçilere tarım planlaması ve ziraat mühendisleri ile beraber iş birliği içinde çalışarak tarım ekonomisi büyütülebilir ve planlanmış tarım ile ülke ihtiyaçları karşılanır.
Temel ihtiyaçlardan alınan vergiler azaltılması sonucunda halk refaha belli bir seviye kavuşur insanların hayat kalitesi artar.
Yatırımcılara tam erişim vermek yerine ülkeye genel yatırım yapmaya teşvik edilerek ülkeye sıcak para sokulur.
Kalan para halkın ihtiyacına gider yatırımcının isteğine değil.
Temel ihtiyaçların üretimi ülke içinde olur ve ihtal mal açığı düşürülür.
Türkiye toprakları tarım için verimlidir.
2-Sorunun çözümü halk.
Halkın eğitimi sistemi ile çağdaş ve ferah bir eğitim verilir.
Dini veya belli bir ideolojiyi savunan dersler yerine insanlara temel ahlak dersi ve sağlık dersleri verilir.
İnsanların iyi bir eğitime ve kaliteli refah seviyesi yüksek olan hayata erişimi sağlanınca yozlaşma önemli bir ölçüde azalır.
3-Eğitim sisteminin çözümü.
Eğitim sistemi için öğrenci ve velilerin kaygıları dinlenir ve en ideal çözüm yolu belirlenir.
Akademisyenler ve eğitmenler ile verimli bir sistem inşa edilir.
Öğrenci ve aile kaygısının azalacağı eğitim sistemi ve okul yenilemeleri ile öğrenciler Finlandiya şartlarında eğitimi elde etmesi mümkündür.
Özel okullar ve dershane gibi eğitim içinde fırsat eşitsizliğine sebebiyet verecek unsurlar kaldırılır.
Daha fazla fikir şu an aklıma gelmiyor ama iyi bir politikacı böyle olunur insanları yuhlamak yerine sorunlu çözecek fikirleri tartışın gerisi gelir.
Sizin bir fikriniz varsa belirtin.
Bu olay çiftçilere destek vermek ile rayına oturmaz. Çiftçiler büyük bir kaynak ve su kaybı. Onun yerine modern tesisler kurulup, çiftçiler işçi olarak çalıştıralabilir.
Bu çok uzun vadeli bir plan. Bizim ülkemizde uygulanması çok zor. Nordic ülkeleri bile 2000'de etkisini gördü. Bizim partilerimiz geldikten sonra önceki partinin yaptıklarını yıkıyor.
Üst düzey eğitimciler ile yeni bir sistem hazırlanabilir.
Özel okul ve dershaneye katılmıyorum. Açık kalmalı ama sıkı bir denetim gelmeli. Özel okullar bütçeye katkı sağlıyor.
Şu konuda o kadar haklısınız ki haklı olduğunuzu betimleyecek bir kelime bulamadım.Bu çok uzun vadeli bir plan. Bizim ülkemizde uygulanması çok zor. Nordic ülkeleri bile 2000'de etkisini gördü. Bizim partilerimiz geldikten sonra önceki partinin yaptıklarını yıkıyor.
Hocam genel olarak tarımı makineleştirsek sorun ortadan kalkacak zaten. Hala makasla çay topluyoruz. Çeltiği elle topluyoruz. Kas gücüne dayanan tarımımız var bu gelişmenin önündeki en büyük engel. Ben kooperatiflerin güçlendirilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Çünkü güçlü kooperatifler, örneğin Hopa Kooperatifi, makineli çaya geçti ve 15 ülkeye tek başına ihracat yapıyor.Bu olay çiftçilere destek vermek ile rayına oturmaz. Çiftçiler büyük bir kaynak ve su kaybı. Onun yerine modern tesisler kurulup, çiftçiler işçi olarak çalıştırılabilir. Sonra ise özelleştirme ile rekabet ortamı sağlanabilir.
Şu konuda o kadar haklısınız ki haklı olduğunuzu betimleyecek bir kelime bulamadım.
Hocam genel olarak tarımı makineleştirsek sorun ortadan kalkacak zaten. Hala makasla çay topluyoruz. Çeltiği elle topluyoruz. Kas gücüne dayanan tarımımız var bu gelişmenin önündeki en büyük engel. Ben kooperatiflerin güçlendirilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Çünkü güçlü kooperatifler, örneğin Hopa Kooperatifi, makineli çaya geçti ve 15 ülkeye tek başına ihracat yapıyor.
Doğru pancar üretiyoruzÜretim olmadığını kim söyledi?
Hocam şöyle söyleyeyim. Şu anda Türkiye yatırım açısından sağlıklı bir ülke değil. Yani bu yatırımların devlet eliyle yapılması gerekiyor. Devlet eliyle dememden kastım eski neoliberal düzen ile yatırımı devlet yapacak. Kar etmesi için de yatırımcılara peyderpey ortaklık verecek. Örneğin Ordu Yardımlaşma Kurumu gibi bu yatırımlarını vergiden muaf tutacak ve hızlı bir şekilde üretim gerçekleştirilmiş olacak. Yani burada vergileri kaldırmak bir çözüm değil. Devletin paraya ihtiyacı var. Vergileri düşürmek kısa vadede vatandaşları rahat ettirebilir ancak uzun vadede çok büyük zarara uğrayacağız.Ertelemek veya sorunlardan kaçmakla çözüme kavuşamazsın.
Ben mesajım içinde açıkça belirttim temel ihtiyaçlardan vergilerin kaldırlarak halkın daha huzurlu yüksek refahlı bir hayat yaşaması ile yozlaşma sorunu kalkar.
Çünkü, bazı insanlar sırf yemek için bile birbirini yiyor.
Betona yapılan yatırımlar iptal edilip sanayi-tarım-meslek kollarına yapılmalı.
Bu olay çiftçilere destek vermek ile rayına oturmaz. Çiftçiler büyük bir kaynak ve su kaybı. Onun yerine modern tesisler kurulup, çiftçiler işçi olarak çalıştırılabilir. Sonra ise özelleştirme ile rekabet ortamı sağlanabilir.
Bu çok uzun vadeli bir plan. Bizim ülkemizde uygulanması çok zor. Nordic ülkeleri bile 2000'de etkisini gördü. Bizim partilerimiz geldikten sonra önceki partinin yaptıklarını yıkıyor.
Üst düzey eğitimciler ile yeni bir sistem hazırlanabilir.
Özel okul ve dershaneye katılmıyorum. Açık kalmalı ama sıkı bir denetim gelmeli. Özel okullar bütçeye katkı sağlıyor.
Hocam şöyle söyleyeyim. Şu anda Türkiye yatırım açısından sağlıklı bir ülke değil. Yani bu yatırımların devlet eliyle yapılması gerekiyor. Devlet eliyle dememden kastım eski neoliberal düzen ile yatırımı devlet yapacak. Kar etmesi için de yatırımcılara peyderpey ortaklık verecek. Örneğin Ordu Yardımlaşma Kurumu gibi bu yatırımlarını vergiden muaf tutacak ve hızlı bir şekilde üretim gerçekleştirilmiş olacak. Yani burada vergileri kaldırmak bir çözüm değil. Devletin paraya ihtiyacı var. Vergileri düşürmek kısa vadede vatandaşları rahat ettirebilir ancak uzun vadede çok büyük zarara uğrayacağız.
Çiftçiler modern zamana ayak uyduramıyor. Ayrıca harcadıkları su her şeyden daha fazla. Kendi dedem çiftçi olduğu için biliyorum. Ben modernleşmesini sağladım.Nasıl çiftçiler kaynak kaybı ya, biz çiftçiydik tayfadan da çiftçi var. Çiftçilerde parası olan makineleşiyor olmayan işte.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.