Neden böyleyiz?

Kernelginar

Kilopat
Sosyal Tayfı
Katılım
15 Nisan 2021
Mesajlar
6.702
Makaleler
19
Çözümler
225
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 8 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İçimi dökmek istediğim için böyle bir konu açtım. Dileyen arkadaşlarla aşağıda sohbet edebilir, fikirlerime katılmayan arkadaşlarla saygı çerçevesinde tartışabiliriz. Şimdiden teşekkür ediyorum.

İnsanlar olarak neden böyleyiz? Sürekli kavga, savaş, çekememezlik. Neden birlik olmak yerine birbirimizle savaşıyoruz? Huzur ve güzellik varken neden huzursuzluk ve savaşı tercih ediyoruz?

Neden normal insanlar gibi bir konu üzerine güzelce tartışmak yerine kavgaya meyil ediyoruz? İnsanlar neden hep bir otorite kurma peşinde? Neden kimse birbirini dinlemiyor? Birlikten kuvvet doğar diyoruz ama birlikten çok birbirimize düşman oluyoruz, peki neden? Neden insanları ezme yolunu tercih ediyoruz? Niye birbirimizle anlaşamıyoruz? Bir insan bir grubun fikrine katılmadığı zaman niye aşağılanıyor? Neden insanlar birbirleri içinde gruplara dağıldı? Kendi ülkesinde birlikte yaşadığı kişi sırf farklı bir fikri destekliyor diye neden düşman oluyor? Neden, neden, neden?

İnsanlık olarak artık bunun bize zarar verdiğini fark edemedik mi? Kaosun, savaşın ve huzursuzluğun... Neden herkes birilerinin yaptığı şeyi sorguluyor? Ve neden kimse böyle sorgularken dönüp kendisine bakmıyor?
 
Hocam gerçekleri söylemek ne zaman ırkçılık oldu? Ülkeye mültecileri sokupta asıl vatandaşlara 2. sınıf muamelesi yapmak normal bir şey mi?
Mültecilere değil siyasete ve bunu bilinçsizce kontrol etmeden yapanlara kin gütmeliyiz. Arap sevdalısı demeyi o yüzden doğru bulmuyorum, tek bir anlama hizmet etmiyor bu tabir.
 
Mültecilere değil siyasete ve bunu bilinçsizce kontrol etmeden yapanlara kin gütmeliyiz. Arap sevdalısı demeyi o yüzden doğru bulmuyorum, tek bir anlama hizmet etmiyor bu tabir.

Ülkemizde İslam'ı Arap kültürü sanan çok insan var.
 
Aralarından Euro ve Dolar hariç Türk ekonomisine direkt etki edebilecek bir para birimi yok. Tamam ekonomimiz kötü paramız değer kaybediyor ancak konuda belirttiğiniz mevzunun nihai eleştirisi Papua Yeni Gine Kinası ile Türk lirasının veya bilinmedik para birimlerinin karşılaştırılmasıyla yapılmaz. Erdoğan'ı zerre kadar sevmem(beni bilen bilir forumda kanıtlamaya da ihtiyacım yok yani trol diyenin alnını karışlarım) ancak sırf şöyle boş şeylerle uğraşan gençleri görünce zaten gideceğim bu ülkeden deyip adama oy veresim geliyor. Beter olun kafanıza yazık diyesim geliyor.
 
Aralarından euro ve dolar hariç Türk ekonomisine direkt etki edebilecek bir para birimi yok. Tamam ekonomimiz kötü paramız değer kaybediyor ancak konuda belirttiğiniz mevzunun nihai eleştirisi Papua Yeni Gine kinası ile Türk lirasının veya bilinmedik para birimlerinin karşılaştırılmasıyla yapılmaz. Erdoğan'ı zerre kadar sevmem(beni bilen bilir forumda kanıtlamaya da ihtiyacım yok yani trol diyenin alnını karışlarım) ancak sırf şöyle boş şeylerle uğraşan gençleri görünce zaten gideceğim bu ülkeden deyip adama oy veresim geliyor. Beter olun kafanıza yazık diyesim geliyor.

Papua Yeni Gine parası bile bizim paramızdan değerli anlamında atmıştım ama siz bilirsiniz.
Evet aslında anladınız dediğimi. Arap sevdalısı deyince farklı yerlere gidiyor konu. Size ırkçı dediğim için kusura bakmayın.

Sorun değil.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı