Neden Gaming Laptoplarda harici ekran kartını kullanıyoruz?

378352

Hectopat
Katılım
21 Ekim 2020
Mesajlar
1.310
Makaleler
3
Çözümler
14
Mesela mağazada çok güzel bir Gaming bir laptop gördünüz;

"Aman aman çok güzel bu. Canavar canavar..."

Etikette'de 3090 Ti olduğunu görürsünüz. Ancak yanında Intel HD Graphics'ya da AMD APU graphichs görürsünüz. Eve gelince büyük heyecanla laptopu açarsınız. Ve düşük FPS değerleriyle oynarsınız. Bir bakmışsınız Intel'ya da AMD'nin dahili grafiğini kullanıyor. Bunu aşmak için haricen monitör alacaksınız.

Mademki monitör alacağız. O zaman masaüstü sistemlere yönelelim.

Tamam anladık pili koruyacaksın. Ama performansı etkileme be kardeşim. Ekran kartına boşu boşuna para ödüyoruz tamamen kullanamamasına rağmen.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Laptop ile oyunculuk hakkında bildikleriniz varsa yazın. Hatta laptop kullananlar bu durumdan nasıl etkileniyor? Konuşalım.
 
@378352 pil koruma harici ekran kartlarına da yapılıyor bence dahili GPU gereksiz oyuncu bilgisayarlarda. Pil'e geçince NVIDIA kartım batarya optimizasyonuna geçip ona göre performansını kullanıyor uzun pilin ömrü uzaması için. MUX özelliği ismiyle lüks laptoplara koyarlar, öyle ise oyuncu adında laptopları oyuncu diye satmayacaksın.
 
Gaming laptop amaç olarak saf performans için olabilir ama bunu bataryada kullananlarda var onun için dahili grafik birimide ekleniyor, ayrıca harici monitör almanıza gerek yok MUX Switch varsa dahili grafik kapanabiliyor.
 

Geri
Yukarı