Neden hep eski ürünler daha kaliteli olur?

Yer
Bursa
Genelde hep böyle oluyor. Mesela kendimden örnek vereyim. Annemin çok eski bir elektrikli süpürgesi var. Neredeyse 25 yıllık yani benden bile büyük. Daha geçen gün son nefesini verdi zavallı. Yıllarca sapasağlam görevini yerine getirmiş. Eski bilgisayarlar da böyle, bizim ben 5 yaşındayken alınan emektar masaüstü hala turp gibi çalışıyor. Günümüz elektronik aletlerini nasıl üretiyorlar bilmiyorum ama hem malzeme olarak aşırı kalitesiz, hem de kullanım ömrü olarak çok kısa. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Her şey elektronikleşiyor çünkü. Mekanik sistemler daha dayanıklı oluyor. Mesela 25 yıllık bir çamaşır makinesi olsa olsa en elektronik parça motoru falan olur. Şimdikinde yok ekran yok dokunmatik tuş yok elli çeşit mod bilmem ne gibi özellikler eklendi, dolayısıyla daha çok bozulabilir şey ortaya çıktı. Arabalar da öyle değil mi? Eski arabaları istersen vura kıra kullan, biraz macun ve boyayla halloluyor. Şimdikilere 5-6 sene eskiyince marş bassan arıza lambası yanıyor.

Genelde hep böyle oluyor. Mesela kendimden örnek vereyim. Annemin çok eski bir elektrikli süpürgesi var. Neredeyse 25 yıllık yani benden bile büyük. Daha geçen gün son nefesini verdi zavallı. Yıllarca sapasağlam görevini yerine getirmiş. Eski bilgisayarlar da böyle, bizim ben 5 yaşındayken alınan emektar masaüstü hala turp gibi çalışıyor. Günümüz elektronik aletlerini nasıl üretiyorlar bilmiyorum ama hem malzeme olarak aşırı kalitesiz, hem de kullanım ömrü olarak çok kısa. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bence firmalar bunu bilerek yapıyor. Adamlar bilerek dayanıksız aletler yapıyorlar daha fazla satmak için, direkt bozuluyor. Ben bunun elektronik aletlere geçmemiz yüzünden olduğunu düşünmüyorum.@lime the CAT.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı