Neden her tarafta Rust projeleri popülerleşti?

Makaleler
22
Daha fazla  
Yani bir tek ben mi abartıyorum, yoksa cidden Rust ekosistemi mi büyüdü bilmiyorum ama son zamanlar gördüğüm neredeyse her projede Rust ile alakalı kodlara rastlıyorum. Eskiden böyle bir popülerlik yoktu bu dilde. Ne oldu da birden böyle patlama yaşadı Rust? Web teknolojilerine kadar ilerledi artık kullanım alanı. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Güvenlik, Verimlilik vb şeyler.

Rust'ın büyük bir avantajı dildeki özelliklerden ziyade Cargo sistemi ile tek çatı altında ve her yerde aynı olacak şekilde bir geliştirici ortamı oluşturulması. Diğer dillerde bu çoğunlukla üçüncü parti araçlarıyla sağlanıyor ve bu da geliştiricilerin ayrılmasına sebep oluyor.

"Ama benim bilgisayarımda çalışıyordu" olayını çoğunlukla ortadan kaldırmak için atılmış güzel bir adım bence.

Neden peki? Mesela yakın dönemlerinde GO dili de çıktı ama Rust kadar patlama yapamadı. Rust C++ yerini almak için en iyi alternatif olmak yolunda ilerliyor sanırım.
Bir şey C++ ile yazılması gerekiyorsa birileri kalkıp onu Rust ile yazmaz. İnanılmaz bir yenilik getirmediği sürece teknoloji alışkanlığı kolay kolay değişmiyor.

Moda oldu. Hepsi bu bence. Bir ara D dili için çok çabalanırdı ve tutmadı.

Rust ile derlenen bir "Hello World" programının boyutu 4 MB. Aynı program C ile derlendiğinde boyutu 7 KB. Arada tam 500 kat fark var. Kolay bir dil de değil. Hatta tam oturmuş hiç değil. Kullanıcıdan veri girişi alabilmek için cambazlık yapmak gerekiyor. Bir "input" "veya "LineInput" komutu yok henüz.

Bilgisayarınızda kurulu ve (Rust tarafından) tanınan bir C derleyiciniz yoksa, "Hello World" programını bile derleyemiyorsunuz. Linker hatası veriyor.

Beş sene ömür tanıyorum. Sonra siz bile hatırlamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…