Neden insan olduğumuz için birleşemiyoruz?

Arapların geçmişte yaptıklarından dolayı Türkiye'de Arap düşmanlığı var. Şahsen bende sevmiyorum.
İyi de Almanların geçmişte yaptıklarına ne demeli? 2 dünya savaşı da Avrupa'dan çıktı, birbirlerini katlettiler. Arapların bize verdiği zarardan çok Almanlar Avrupa'ya verdi ama şu an birleşmiş durumdalar.
 
Tarihte insanlar birlik olmak için hep çatıya ihtiyaç duydular. Bu genelde din oldu. Son yıllarda ise milliyetçilik dini geride bıraktı. Neden sadece insan olduğumuz için birlikte yaşayamıyoruz? Neden saçma saçma "sen arapsın, sen ingilizsin, sen türksün" triplerine giriyoruz? Neden birleşmeye çalışırken kendimizi ayrıştırıyoruz? Ülkede yaşayanları siz şusunuz busunuz diye birleştirirken diğer dünyadan ayrıştırmış oluyoruz, fark etmiyor musunuz? Neden füze yerine oyuncak üretmiyoruz? Neden kışla yerine hastane yapmıyoruz?

Bunu tamamen cahilliğe, geri kafalılığa, barbar zihniyete bağlıyorum ben. Avrupa'ya bakın. Adamlar 2 dünya savaşı çıkardı, 30 milyon Avrupa'lı birbirini öldürdü, tarihte Avrupa'lı devletler en çok zararı birbirine verdiler ama şu an tamamen birlik olmuş durumdalar. Kendi içlerinde sınırlar kalktı, para biriminde birlik hemen hemen sağlandı. Sadece İngilizce bilerek tüm Avrupa'yı rahat rahat gezebilirsin. Peki biz orta doğu'da ne yapıyoruz? Yok o şunu yaptı, yok bunu yaptı diye birbirimizi gırtlaklıyoruz.

Yapılacak bir şey yok, Sosyal'de bile millet birbirini çekemiyor. Sırf gıcık olduğu için sudan sebeplerle ban atan moderatörler var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Avrupa bence çıkarları için beraberler,
Elbet çıkarları için beraberler ama birlikten kuvvet doğuyor işte. Polonya'nın AB'ye girmeden önceki haline/sonraki haline bak mesela. AB kurulduğundan beri her devlet bir şekilde çıkar sağlıyor. En büyük çıkar da sınır güvenliği. Komşuna güvenebiliyorsun.
 
Mesela en basit örnek, online oyunlarda herkesin ana dili farklı ama hepsi birbiriyle anlaşabiliyor İngilizce konuşarak. Bi' Ruslar bir de Türkler anlamıyor. 🤣
Bunun sebebinin Rusların ve Türklerin kendi ana dillerinden koparılmamaları olduğunu düşünüyorum. Hindistan ve Pakistan gibi bataklık 2 ülkenin bile halkı İngilizce biliyor, neden? Çünkü İngiliz sömürgesi altında yıllarca yaşadılar. Biz ise şükür ki İngilizlerin hakimiyetinde hiçbir zaman kalmadık. Bu yüzden %100 korunamasa da Türkçenin hala halkın %85'lik kesiminin ana dili olarak konuşması güzel bir şey bence. İngiliz sömürgesinde olsaydık belki de bizim şu anda 2 ana dilimizden birisi İngilizce idi. :)
 
İyi de almanların geçmişte yaptıklarına ne demeli? 2 dünya savaşı da Avrupa'dan çıktı, birbirlerini katlettiler. Arapların bize verdiği zarardan çok almanlar Avrupa'ya verdi ama şu an birleşmiş durumdalar.

Ama araplarda bizi arkamızdan bıçakladılar. Ama bir de müslümanlığı dünyaya kötü gösterıyorlar. Bu tarihi olayları saymazsak bile yine de nefret etmemiz normal bence.

Kadını insan bile görmüyolar orada.
 
Rekabet iyi bir şey. Rekabetin olduğu yerde gelişim olur. Bakarsan ab vatandaşı birisi ab ülkelerini istediği gibi vize vs. olmadan rahat rahat gezebilir. Euro tüm ab ülkelerinde geçerli para. Neredeyse tüm ab ülkelerinde yabancı dil eğitimi iyi, ingilizceyle rahatça anlaşabilirsin. Bence gayet birlik sağlanmış durumda.

Bu rekabet birbirlerinin gelişmesini sağladı. Haklısınız ama en ufak krizde yine birbirlerine girmekteler. Günümüzdeki İngiltere Fransa balıkçı krizi gibi.

Mesela en basit örnek, Online oyunlarda herkesin ana dili farklı ama hepsi birbiriyle anlaşabiliyor İngilizce konuşarak. Bi' Rus'lar bir de türkler anlamıyor 🤣

Evet beni de İngilizce'ye ısınmama sebebiyet veren neden bu. Ülkemizin dil öğretimin de sorun var ama bir yandan ben bunu kendi ana dilimize bağlıyorum. İngilizce gibi artikel ya da yüklemi cümlenin başına alma bizde yok. Bir keresinde Japonya da İngilizce eğitiminin berbat olduğu söyleniyordu Japonya'da gelişmiş bir ülke. Umarım dediğimi anlamışsınızdır.
 
Bunun sebebinin Rusların ve Türklerin kendi ana dillerinden koparılmamaları olduğunu düşünüyorum.
Alakası yok. Yabancı dil bilmek farklı şey kendi dilinden kopmak apayrı bir şey. Almanların/Fransızların genç neslinde İngilizce bilmeyen yoktur muhtemelen ama adamların üniversitelerinin neredeyse hiçbirinde İngilizce eğitim yok. Kendi dillerine önem veriyorlar.
 

Geri
Yukarı