Neden insan olduğumuz için birleşemiyoruz?

Böyle şeyler bana saçma geliyor. Yani insan birliğini neden dine veya millete dayandırmak istiyoruz? Tüm insanlar tek çatı altında toplanıp büyük şeyler başarabilse keşke fakat insanın içindeki kıskançlık ve hırs duygusu buna engel oluyor. Herkes kendi milletini veya kendi dinini daha üstün biliyor. Sonra fikir çatışmaları zamanla fiziksel çatışmalara dönüyor. Bakalım önümüzdeki dünya, insan birliğine de yer verebilecek mi?
 
Çok küçümsüyorsun ülkeyi eskiden daha kötüymüş alım gücü yokmuş bak şimdi marketler hep dolu.
107529083_175256957367111_1196012788306220710_n.jpg
 
Senin yazık kafana seninle aynı görüşte olmak zorunda değilim.

Sen benimle zaten aynı görüşte olamazsın yaptığın yorumlardan ne olduğun belli. Tarafsız olmanın bu kadar zor olduğunu seninle görmüş oldum.

Siz koyunlar hep eskiler ha eskiler diyorsunuz. Ancak ne eskilerde yaşadınız ne de eskilerde dünyanın durumundan bi' habersiniz.
Yahu arkadaşım;
O eski dediğin zamanda bak bakayım dünyanın haline, o durumda olan tek ülke değildik. Amerika gibi bir ülke dahi çok kötü durumlardaydı. 2000'li yıllara kadar neredeyse birçok ülke gelişemedi, ardından bir şekilde zenginlik doluşmaya başladı. Marketin dolu olması iyi durumda olduğunu mu gösterir? Ona bakarsak Afrika Cad'da dahi market ürünlerle dolu, hatta ve hatta bizden daha kaliteli markalar var. Ama orada da burada da bir sorun var. Kimse alışverişi torbalar ile yapamıyor, çünkü paran değersiz. Değersiz olan parana karşılık devlet hiçbir şey yapmıyor, her geçen gün paran daha da değersizleşiyor ama sen birim bazında baktığın için hiçbir şey yok kafasında yaşıyorsun.
Amerikalı, Avrupa'lı ve Asya ülkelerine iyice bak, ancak din değil devlet yönetimi olanlara. İnsanları nasıl mutlu ve alım güçleri yüksek gör, mesela güzel bir örnek vereyim;
Çin, Güney Kore bundan 60-70 yıl öncesinde yok oluşun eşiğinde olan ülkelerdi.
Japon'lar, Çin'leri.
G. Kore'liler ise k. Kore'leri alıyordu resmen.
Sonuç? Savaş çıktı ve bitti, ardından bu iki ülke de ne yaparsak gelecekte etkili olur diye düşündüler. O kadar aile tarımcılık ile kazandığı paranın neredeyse hepsini verip çocuklarını yabancı ülkelerde okutup kendi ülkelerine geri getirdiler. Sonuç? Şu anda g. Kore dünyanın en gelişmiş ve değerli şirketlerine, Çin ise dünyanın en büyük üretimine sahip. Çin şu anda süper güç olma yolunda, 60-70 yıl önce yok olacakken bu duruma nasıl geldi sence? Çünkü farklı şeyler denediler, hep aynı olursa diğer düşüncelerin amacı nedir ki? Eğer gelişmeyi istiyorsan bil ki başındaki yönetim kötü ve yanlış yönetimdir. Çünkü gelişmeyi istemek ile gelişmek ayrı kavramlardır. Olaya daha detaylı girerdim ama yine dünkü gibi olacak ve uyarı yiyeceğim, o yüzden kısa kesiyorum.

Bunu detaylı şekilde oku belki az da olsa bir şeyler anlarsın.
 
İyide Güney Kore, Çin bizden çok daha kötü durum da.

Hangi anlamda kötülermiş? Şu anda dünyanın en borçlu ülkelerinden birisiyiz, bu yetmezmiş gibi Global pazarda adam akıllı markamız yok. Üretimimiz yok, sağlık sektöründe de ilerleme gösteremiyoruz. Anca hazır bulup yiyoruz, hükümet üretim deyince ne gerek var kafasında. Bak sorun borçlanmak değil, Amerika bile borçlu. Asıl sorun onu ödemekte, ödeyebilecek durumda mıyız? Hayır, çünkü her yıl cari açık daha da yüksek rakamlara çıkıyor.
Çin ise şu anda dünyanın en büyük alım gücüne, Güney Kore ise boyutuna ve nüfüsuna göre yine alım gücü en yüksek ülkelerden birisi.

Çin şu anda hiçbir ülkeye bağımlı değil, aksine Çin hariç her ülke Çin'e muhtaç. Eğer Çin, üretmiyorum ulan ne yaparsanız yapın deyip kepenkleri kapatırsa bak bakayım dünya nasıl durma noktasına geliyor.
Güney Kore'de aynı şekilde, geliştirdiği teknolojiler sektöre çok büyük etki sağlıyor. Güney Kore yakın zamanda Kuzey Kore ile birleşecek, o zaman hem teknolojik hem de askeri alanda gelişeceği durumu izah etmek bile istemiyorum.
 

Geri
Yukarı