Neden insanımız bu kadar görgüsüz ve cahil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
13. madde ve sonrası benim ailemin özeti. İnsanlıktan yoksun babam sadece kendi fikirlerini doğru ve değişmez gerçek görüp, diğer insanların duygu ve düşüncelerini umursamıyor ve dikkate almıyor. Daha bu sabah kavga ettik; sirf bağırarak, azarlayarak veya döverek bir sey yaptırabilecegini saniyor. Afedersin eşek miyim ben? Döverek yola sokacaksin. Baba olmayı hak etmediğini düşünüyorum. Keşke her isteyen baba olmasa, bunun bir sınavı olsa. Sınavı geçenlerin baba olmaya hakki olsa. Sonuçta ülkenin geleceği bu adamlara emanet ediliyor. Köyde inek, eşek besleyip güden, şehire gelince insan eğitebilecegini sanıyor...

13. madde ve sonrası benim ailemin özeti. İnsanlıktan yoksun babam sadece kendi fikirlerini doğru ve değişmez gerçek görüp, diğer insanların duygu ve düşüncelerini umursamıyor ve dikkate almıyor. Daha bu sabah kavga ettik; sirf bağırarak, azarlayarak veya döverek bir sey yaptırabilecegini saniyor. Afedersin eşek miyim ben? Döverek yola sokacaksin. Baba olmayı hak etmediğini düşünüyorum. Keşke her isteyen baba olmasa, bunun bir sınavı olsa. Sınavı geçenlerin baba olmaya hakki olsa. Sonuçta ülkenin geleceği bu adamlara emanet ediliyor. Köyde inek, eşek besleyip güden, şehire gelince insan eğitebilecegini sanıyor...
Bu sorun en çok babalarda oluyor.

Eger bir de muhafazakar bir ailede yetisiyorsaniz benim gibi bu cekilmez oluyor. Keske dunyaya gelmeseydim, acaba intihar mi etsem gibi dusunceler gun boyu aklinizdan cikmiyor.

Cok haklisiniz fakat bu davranislari sergileyen kisinin zaten ailesi boyle. Sizce egitim verebilirler mi? Devletin bu konu hakkinda calisma yapmasi gerekiyor. Kotu ebeveynler cezalandirilmali ve cocuklari elinden alinmali. Devlet okullarinda her turlu pislik donuyor ve devlet bunun hakkinda en ufak bir sey yapmiyor.
O dediğiniz normalde yapılan bir şey. Çocuğu kötü davranışları okulda fark edilir. Öğretmeni tarafından yetkililere haber verilir ve olay araştırılır. Ailesi ile konuşulur falan. Bu dediklerim Türkiye'de çok nadir tabi sevinme hemen.
Eger bir de muhafazakar bir ailede yetisiyorsaniz benim gibi bu cekilmez oluyor. Keske dunyaya gelmeseydim, acaba intihar mi etsem gibi dusunceler gun boyu aklinizdan cikmiyor.
Şunu düşünün. Mezun olup elinize mesleğinizi aldıktan sonra işe girip maaşınızla hayatınızı idare ettirebilirsiniz. O durumdan kurtulmanın en kısa yolu budur bana sorarsanız. Onlara maddi olarak ihtiyacınız kalmayınca zaten hiç umurunuzda olmayacaklardır.

Hic bu sebepten dolayı intihar etmeyi düşünmedim. Sadece arada ölümden sonrasıni merak ettiğim için düşünüyorum acaba ölünce n'olacak gibisinden.

İntihar; olaylardan ucuzca kaçmak gibi geliyor, cesurca yuzlesip alt etmek varken.

İntihar; olaylardan ucuzca kaçmak gibi geliyor, cesurca yuzlesip alt etmek varken.
O zaman soyle bir var sayim yapalim her gun ailen sana aci cektiriyor ve bu aciya gercekten dayanamiyorsun ve onlarla konusmaya calistiginda seni ters tepiyolar vesaire vesaire. Artik acina son vermek icin geriye kalan tek sey intihar oluyor. Ucuza kacmakla alakasi yok. Olmek herkesin kisisel hakki ve bu yasal olmali.

Evet arkadaşın bu yazdıklarını bu sabit kafa yapınızla çok iyi modelliyorsunuz.
Neden bu kadar öfkelendin, anlamadım? Ya ''arap''sın ya da ''Türk'' versiyonu galiba. Sadece bana şunu söyle neden IŞID gibi bir örgüt ABD'de, Çin'de, Türkiye'de değil, ''arap'' coğrafyasında ortaya çıkıyor? Cevabını da ben vereyim. Çünkü her türlü yobazlık, barbarlık ve vahşiliğin kaynağı ''arap''lardır da ondan. Zamanında atalarımız onların uyduruklu hikayelerinden etkilenmiş. Coğrafyamız da dip dibe olunca insanımız biraz onlara benzemiş.

O zaman soyle bir var sayim yapalim her gun ailen sana aci cektiriyor ve bu aciya gercekten dayanamiyorsun ve onlarla konusmaya calistiginda seni ters tepiyolar vesaire vesaire. Artik acina son vermek icin geriye kalan tek sey intihar oluyor. Ucuza kacmakla alakasi yok. Olmek herkesin kisisel hakki ve bu yasal olmali.
Eninde sonunda öleceksin bunu biliyorsun. Ama 5 sene sonra ne olacağını bilmiyorsun. O yüzden sonuna kadar yaşa. Erken gitmenin hiç bir mantığı yok.

Bu aci fiziksel bir acı mi yoksa psikolojik mi? Fiziksel ise hakli olabilirsiniz her gün aci çekerek oluceginize bir gun olup kurtulmak bir seçenek olabilir. Ama psikolojik ise bana da uygulanan bu, sadece sabır gerekiyor, ailenden uzaklaşana kadar. Ben kavga esnasında cevap bile vermeye tenazul etmiyorum. Eger kardeşiniz varsa (ben öyle yapıyorum) onla dertlesin, geleceğe dair hayaller kurun bu sizi bir nebze mutlu kılacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı