Neden insanımız bu kadar görgüsüz ve cahil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben oturup şükür edin demiyorum bu kadar insanımıza sövmeyin tabikide buna karşı çıkın.

İfadeler: 900
@Ericc karsi ciktik diyelim. Adam seni dinlemeyecek ki. Cezalandirma sisteminin acigi olmamasi gerek, bunun icin yeni kanunlar cikmasi gerek ayni zamanda bunlari onaylayacak "DUZGUN" millet vekilleri gerekmekte. Ancak ceza sistemi geldiginde bu millet akillanir. Eger bir cezayi birden fazla yaptiysa at iceri bir daha cikartma. Yemekte verme cunku benim param ile yiyor bu yemegi ve ben bunu i-s-t-e-m-i-y-o-r-u-m. Benim paramla bunlari besliyorsun ve disari ciktiginda ayni seyi yeniden yapiyor. Bunun adi sacmaliktan baska bir sey degil.

Islemci siparis ettim yurt disindan onu bekliyorum oyun oynamak icin. Sosyal birisi degilim ve sanirim sosyofobim var. Insanlarla iletisim kuramiyorum zaten kurmayi da sevmiyorum. Gezmekten nefret ederim tam bir asosyal weebim...
En azından ailen internetten alışverişe izin vermiş öyle diyeyim sen anla. Ben de senin gibi dışarı çıkmayı, gezmeyi sevmiyorum. Hatta buna bile saygı duymuyorlar, zorla amcamlara götürmek için telefonu falan alip saklıyor. Saka gibi...

Sosyofobinin olma sebebi ailen olabilir mi?

Sosyofobi ailemle alakali degil. Kucukken utangac olarak buyudum ve bu huyum bu yasima kadar devam etti. Ayrica beni de zorla bir yerlere goturmek icin direttikleri oluyor ornegin pazara goturmek, hic sevmedigim akrabalarimiza goturmek gibi. Gercekten de boyle bir ailede yasiyorsan hayatinin pek cok aninda keyif alamiyosundur bile.

Aynen haklısın ama keşke bunu yazmasaydın çok fena tartışçaklar Chp Akp zihniyeti diye.
Gerçekten böyle aileleri anlamıyorum.

Osmanlıda ki aile eğitimi ve devlet yönetim sistemi olsa keşke. 600 sene hükümdarlık sürdüyse bunların sayesinde bence.
Yalnız osmanlı aile ve devlet yönetimindeki otoriter bozukluktan ayrıca da yönetim sisteminin çağımızca boktan, anlamsız, yobazca oluşundan çöktü. Adalet yeterince varken halkın bile devletini satmasının/satmamasının veya en basitinden isyan etmesinin tek sebebi 600 yıldır aynı hataların yapılmasıdır. Küçülme evresinin en iyi çözümü her zaman değişim oluyor. Aile eğitimi konusuna kesinlikle katılıyorum. Devletimiz de osmanlının hatalarını tekrarlamak üzere ilerliyor, karşısına başka milletleri alıyor, kendini büyük sanıyor

Bu konu siyasi bir konu degil. O yuzden oraya pek girecek kisi yoktur. Asil sorun milletin yaptigi igrenc ve kabul edilemez davranislar.
Aynen özellikle ailelerin çocuklara davranışları sinir oluyorum çocuğun turşusunu mu kuracaklar sal çocuğu gezsin öğrensin insan düşe kalka öğrenir böyle yaparak çocukları sosyal hayattan uzaklaştırıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…