Neden insanlar Mac yerine Hackintosh kullanıyor?

Anladık Apple aşığı her sistemin kendine göre avantajı dezavantajı vardır ve anlamadığım konunun retina ekranla olan alakası ekran dedinmi Samsung ve LG gibi firmalar sektörü domine ediyor Windows uygulama desteğiyle ve günümüz oyun yazılım gibi alanlarda kolaylıkla uyumlu olması linux ise daha kişiselleştirilebilir ve düşük sistem gereksinimleri macOS ise adobe uygulamalarında ve ya benzeri programlarda yüksek performans vermesi ile ön plana çıkıyor apple'nin ekosistemi hesaba katarsak iş kullanimlarinda kolaylığı var ama her sistem birbirinden güzel deneyimler sunuyor hangisinin en iyi olduğu kişiden kişiye değişir önemli olan kullanım amacı

Yaklaşık 10 yıldır windowsun yanında aktif bir şekilde hackintosh kullanan biri olarak anlatayım. Elimden çok sayıda macbook pro imac ve mac pro da geçti aynı zamanda. Ben müzik prodüksiyon için kullanıyorum hackintoshumu yani bir workstation da diyebiliriz. Konuyu açan arkadaş performans ve optimize ile ilgili sorunlardan bahsetmiş ama şunu söyleyebilirim uyumlu donanımlarla toolanmış bir bilgisayarda hiçbir sorun yaşamazsınız. Tabi düzgün bir kurulum yaptıysanız ve kext dosyalarını doğru seçip usb ve acpi yapılandırmasını da es geçmeyelim. Bunları düzgün yaparsanız uyumlu donanımla gerçek bir macten performans olarak fazlasını alırsınız eksiğini almazsınız. Örneğin ben tüm güncellemeri gerçek bir mac gibi alıyorum ve hiçbirşey yapmadan sorunsuz güncelleniyor makinem. Aynı zamanda ipadim ve iphonum ile airdrop olsun, ekran yansıtma olsun, telefon görüşmesini bilgisayara aktarma olsun hepsi sorunsuz çalışıyor. Geekbenchte ise hem tek hem de çoklu çekirdekte çok iyi skorlar alıyorum ve macten daha uzucuza geldi bana. Neden para vereyim daha fazla?

Neden para vereyim daha fazla?
Orijinal Apple ürünü kullanmak farklı bir his veriyor hocam. Yine de siz bilirsiniz. Ve evet, doğru SMBIOS ayarlayıp, gerekli tüm kext'leri vs. kurarsak gerçek bir Mac'ten performans olarak pek farkı kalmıyor ama sorun yaşama ihtimaliniz biraz fazla. Neden uğraşalım ki değil mi?

MacOS'u ya da hackitos u sadece IPhone'yi downgrade yapmak icin istiyordum oda PC AMD sistem oldugundan olmadi neyse benim icin basla bir + si yok macOS veya hackitos un.

Apple fan boyluğunun konu ile alakasını merak ediyorum @otoata

MacOS Mac'te kullanılmalıdıra çıktığından söyledim.

Hackintosh başlı başına Mac kullanamayacaklar yada erişimi olmayanların kullanımı için yok mu zaten?

MacOS Mac'te kullanılmalıdıra çıktığından söyledim.

Hackintosh başlı başına Mac kullanamayacaklar yada erişimi olmayanların kullanımı için yok mu zaten?
Tek sebep bu değil. Herkes bu yüzden kullanmıyor. Yaptığınız genelleme bile saçma. Lütfen konuyu sessizce terk edin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…