Neden iPhone savunuluyor?

5 sene yazılım desteği, ekosistem bütünlüğü, kullanım kolaylığı ve en önemlisi garanti durumu beni cezbeden nokta. Tabiki bu söylediklerim bir telefonun 9-11K birim olmasını açıklayamaz. Başıma gelen bir olaydan bahsedeyim. İPhone 4s çıktığında sıfır almıştım ve garanti bitimine 1 hafta kala Wi-Fi arızası verdi. Servis yedek parça tedarik edemediği için iade-değişim kararı verdi. Gold bilgisayar sıfır tedarik edemediği için Apple Türkiye’ye yönlendirdi. Apple Türkiye Daha pahalı olmasına rağmen sıfır 5s verdi ve garantiyi o gün sıfırdan başlattı.
Eski android cihazlara rom atıp güncel kullandığından bahseden arkadaşlar aslında cihazı altın tepside rom geliştiricisine sunduğunun farkında değil. Sonra demesinler giydiğim donun bile rengini biliyorlar diye 😂
 
Çünkü iPhone.


13'ü de alacağım mesela onlarda bu sorun olmaz umarım benim sorunum daha çok ülkesini savunur gibi iPhone 5'i savunanlar da.
O zaman sende sıkıntı var. Ben de birçok iPhone kullanım ama hiçbirine "eğğğ iPhone ağğbiii" diye saldırmadım.
 
Android gibi çöp bir işletim sistemine sahip değil çünkü.
Yakışmayacak bir yorum, bu tür yorumlarda bulunmanız tarafsızlığınızı yitirmenize neden olur. Gerçi sen hiçbir zaman tarafsız olmadın Akif ya. 😂Android çöp değildir ayrıca.

İki sisteminde birbirine göre artıları ve dezavantajları var düşmanlık yapmadan yorum yapmak daha sağlıklıdır.

Millet neden Iphone alıyor?

Stabilite, güncelleme desteği, uzun ömürlü olması, garanti servisinin çok iyi olması yüzünden kullanıcılar tarafından daha fazla tercih ediliyor. Ayrıca donanım olarak Apple modelleri çıktıkları neredeyse her dönem Android modellerinden daha güçlüydü. Eskiden kamera tarafında biraz geride kalıyordu artık o tarafta da geride kalmıyor. Batarya ve ekran konusunda kendilerini geliştirdiler. Özellikle 11 serisinden beri ciddi bir ilerleme sağladılar benim gözümde, tebrik ediyorum Apple'yi.

Ülkemizde ise Apple modelleri genel olarak hava taşıtı olarak kullanılıyor maalesef.
 
Son düzenleme:
Hocam uzun süre güncelleme geliyor çünkü Android'in aksine güncellemeler ile uygulama desteği sağlanıyor.

Güncellemeler kesildikten sonra iPhone kullanmak çok zor olur ama Android 8 bir cihaz hala çok rahat bir şekilde kullanılabilir.

Aslında sürümlerin uygulamalara doğrudan bir etkisi yok. Sonuçta iOS 12 için geliştirilen bir uygulama iOS 13 geldiğinde özelliklerini yitirmiyor.

Şuan çevremde çok fazla iPhone 6 kullanan insanlar var. Onlar iOS 12 ile pil değiştirdikten sonra çok rahat bir şekilde kullanıyorlar. Hatta iOS 12 sürümüne bile hala güvenlik güncellemeleri geliyor.
 
Şu konulara anlam veremiyorum. Sanki marka fanboyları bir tek Apple tarafında mevcut. Sanırım ülkedeki "şayumi al moruq bej yıl şarja taqmıyom" diyen tayfayı bilmiyorsunuz. Sürekli bir Apple üzerinden algı yaratılmaya çalışıyor, işte sanki Apple kullanan herkes fanboymuş gibisinden.

Tavsiyem "neden İphone savunuluyor?" demek yerine neden insanlar markaların fanboyluğunu yapıyor diye sorun. Etik olan budur. Her markanın fanboyu olacağını düşünebilecek kadar kapasiteniz olduğunu varsayıyorum. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı