Neden iPhone savunuluyor?

Arkadaşım geçen sene 8500 TL'ye aldığı Note 10 Plus'u geçen hafta 5300 TL'ye satabildi. iPhone 11 le takas istediği( üzerine de 600 TL verecekti) kimse kabul etmedi ve 600 TL için iPhone 11imi vermem dedi. Geri kalan herkes Android düşünmüyorum takasta sağ ol dedi. Aradaki değer kaybını görebiliyor musunuz? Neden Android düşünmediler hemen söyleyeyim ikinci elde değerini korumuyor, satılmıyor kolay kolay, talep edilmiyor. Bu yüksek fiyatlı amiral gemisi Android'ler için %100 geçerli. Halbuki geçen sene iPhone 11 aldığını varsayarsak cüzzi bir zararla telefonu 2 gün içinde rahatlıkla satacaktı. Aynı şekil bende geçen sene aldığım 5800 TL'ye S10 Plus'u beğenmememden ötürü 1 hafta sonra satmaya karar verdim. Letgo'ya koyduğum ilan 3 hafta durunca 5200 TL'ye telefoncuya verdim. İlla Android telefon alınacaksa ikinci el ya da 4000 TL'den fazla 1 kuruş verilmez.
 
Yahu ne kadar ilginç yorumlar yapılmış... Elle tutulur düzgün bir android telefon zaten 3k olmuş, 2k daha verip 5k'ya iphone se 2020 alınabiliyor. Herhangi bir markanın amiral telefonundan daha pahalıya satılmıyor. Çok daha uzun ömürlü bir alet. İphone 7'mi 4 yıldır kullanıyorum hiç bir sorunu yok. Note 4'ü 2 yıl kullanamadım, telefon çekmiyordu. İphone'un tek problemi şarjdır bana göre sadece.
 
Yahu ne kadar ilginç yorumlar yapılmış... Elle tutulur düzgün bir Android telefon zaten 3K olmuş, 2K daha verip 5K'ya iPhone SE 2020 alınabiliyor. Herhangi bir markanın amiral telefonundan daha pahalıya satılmıyor. Çok daha uzun ömürlü bir alet. iPhone 7'mi 4 yıldır kullanıyorum hiçbir sorunu yok. Note 4'ü 2 yıl kullanamadım, telefon çekmiyordu. IPhone'un tek problemi şarjdır bana göre sadece.

Hocam yanlış anlamadıysam 3K Android alınacağına 2K bütçe arttırıp SE 2020 almak daha mantıklı diyorsunuz?
 
Hocam yanlış anlamadıysam 3K Android alınacağına 2K bütçe arttırıp SE 2020 almak daha mantıklı diyorsunuz?
Evet hocam daha mantıklı buluyorum. Aradaki 2k kesinlikle az değil, çoğu insan 3k'ya bile telefon alacak durumda değil bunu da biliyorum. Ama SE 2020 uzun vadede 4-5 yıl rahat kullanılabilecek bir telefon. Demek istediğim eli düzgün, idare eden bir android telefon 3k'dan başlarken, uzun yıllar kullanılabilecek kaliteli bir ios cihaz 5k'dan başlıyor. Bütçesi olan için aradaki fiyata değiyor. Firmanın fanboyları kesinlikle var ama benim gibi uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceği telefon arayan insanlar için biçilmiş kaftan. Günümüzde amiral android telefonlardan daha pahalıya da satılmıyor artık.
 
Evet hocam daha mantıklı buluyorum. Aradaki 2K kesinlikle az değil, çoğu insan 3K'ya bile telefon alacak durumda değil bunu da biliyorum. Ama SE 2020 uzun vadede 4-5 yıl rahat kullanılabilecek bir telefon. Demek istediğim eli düzgün, idare eden bir Android telefon 3K'dan başlarken, uzun yıllar kullanılabilecek kaliteli bir iOS cihaz 5K'dan başlıyor.

Hocam adamın bütçesi zaten 3000 yani bütçeni neredeyse 2 katına çıkar diyorsunuz siz.

Bir de bir Android cihazda çok rahat 4-5 yılı çıkarabilir.
iPhone cihazlar iOS olduğu için mi uzun ömürlü sizce (her ne kadar büyük bir etkisi olsa da sadece iOS olduğu için uzun ömürlü değil o cihazlar)
 
Hocam adamın bütçesi zaten 3000 yani bütçeni neredeyse 2 katına çıkar diyorsunuz siz.

Bir de bir Android cihazda çok rahat 4-5 yılı çıkarabilir.
iPhone cihazlar iOS olduğu için mi uzun ömürlü sizce (her ne kadar büyük bir etkisi olsa da sadece iOS olduğu için uzun ömürlü değil o cihazlar)
Hayatımda 4-5 farklı android telefon kullandım. Bir çoğu amiraldi. Hiç birini 3 yıldan fazla kullanamadım. Aldığım ilk ios cihazı hala kullanıyorum. Hala güncelleme alıyor. Uzun ömürlülüğünün malzeme kalitesinden de geldiğini düşünüyorum.
Bütçe konusuna dönmek gerekirse; çok fazla uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum hocam. Örneği şöyle değiştirelim 5k'lık bir androiddense 5k'lık bir ios daha kalitelidir. Bütçesi olan insan da 3k'lık android yerine 5k'lık ios'u tercih etmelidir diye düşünüyorum. Çünkü 2-3 yıl sonra yeni telefon bakmak zorunda kalmayacak. Hem daha stabil, daha düzgün bir performans alacak. İphone pahalıdır algısı artık çok can sıkıcı hal aldı. Aynı performansı veren android cihazlar da hemen hemen aynı fiyatta.
 
Hayatımda 4-5 farklı Android telefon kullandım. Birçoğu amiraldi. Hiç birini 3 yıldan fazla kullanamadım. Aldığım ilk iOS cihazı hala kullanıyorum. Hala güncelleme alıyor. Uzun ömürlülüğünün malzeme kalitesinden de geldiğini düşünüyorum.
Bütçe konusuna dönmek gerekirse; çok fazla uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum hocam. Örneği şöyle değiştirelim 5K'lık bir androiddense 5K'lık bir iOS daha kalitelidir. Bütçesi olan insan da 3K'lık Android yerine 5K'lık IOS'u tercih etmelidir diye düşünüyorum. Çünkü 2-3 yıl sonra yeni telefon bakmak zorunda kalmayacak. Hem daha stabil, daha düzgün bir performans alacak. iPhone pahalıdır algısı artık çok can sıkıcı hal aldı. Aynı performansı veren Android cihazlar da hemen hemen aynı fiyatta.

7 sene S3 mini 5 yıl Galaxy Note 4 kullandı ailem.
Note 4'ü hala kullanıyorlar S3 mini ise 5.senesinden sonra çok kasmaya başladı (2.el almıştık)

Tam olarak hatırlamasamda 2-3 yıl iPhone 4S kullandı babam.
Gerçekten çok kaliteliydi ve uzun ömürlü olduğunu belli ediyordu ancak sorun şu ki bu dediklerim Galaxy Note 4 ve S3 mini içinde geçerli.

Amiral gemisi bir Android telefonun 3 yıldan fazla gideceğine adım gibi eminim.
Bir de hala sizin söylediklerinize katılmıyorum.
SE 2020 çoğu kullanıcı için kullanılmayacak bir cihaz.
SE 2020'nin ekranı ve bataryası çoğu kullanıcının gözünü korkutuyor.
Aynı fiyat bandındaki birçok telefon çok daha iyi bir batarya ve ekran sunabiliyor.
Siz sürekli dizi-film izleyen birine "bak bunda iOS var, daha iyi performans var" dersen sence güzel olur mu?

Sadece SE 2020'de yok bu arada bu. Bir çok cihazda batarya ve ekran kötü olabiliyor.
Yani her Samsung telefon her kullanıcıya uygun olmadığı gibi her Apple telefon her kullanıcıya uygun değil.
Ben markaya değil modele bakılması taraftarıyım.
Uzun ömürlü cihaz isteniliyorsa mesela sırf Samsung diye A21s alınmamalı bence ya da sırf iPhone diye eski,2.el bir cihaz alınmamalı bence.
Bende markalara bakıyorum ama markanın ara yüzü ve servisi dışında genelde pek başka şeylere bakmıyorum.

M11 olacağına TCL 10l daha iyi olur mesela.

Bir de hocam adamın telefonu bozulmuş. Acil telefon alması gerekiyor ve 3000'den (veya 2500 den) 200 TL daha fazla arttıramam diyor.
Siz o adama "uzun ömürlü olsun bu yüzden 2K bütçe arttırıp SE 2020" alın derseniz sizce nasıl olur?

Uzun ömürlü cihaz için önemli olanları @BERWAR hocam benden daha iyi bilir.
Benim bildiğim cihazın performansı başta olmak üzere yazılımı ve güncelleme desteği çok önemli. Fark ettiğiniz gibi iPhone cihazlarda genelde bu 3 şeyde çok iyi oluyor.
Kaç yıllık cihazları yepyeni cihazlara performans açısından kafa tutabiliyor.
IOS'u anlatmama gerek bile yok ve güncelleme desteği gerçektende söylediğiniz gibi çok uzun süre cihaz destekleniyor.

Peki bunları bir Android cihaz yapamaz mı?

Çok rahat yapabilir.
Mesela A52'yi ele alalım.

SE 2020'den daha iyi bir ekran deneyimi ve batarya performansı sunuyor.
Uzun yıllar güncelleme alacak, performansı yeterli ve One UI gibi kaliteli bir ara yüze sahip.

SE 2020'den 1000 TL daha ucuz.
Performansı düşük olabilir ama dediğim gibi ekran ve batarya da çok daha iyi.
720G ile de çok rahat 4 yılı çıkartabilir diye düşünüyorum.
4 yıl sonra sizce Google'a girerken veya Instagram'da gezinirken sorun çıkartır mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı