Neden iş yerlerine muhasebeci alınır?

Küçük işletmeler genelde muhasebeci almıyor direk Mali müşavirlere kendi bildiriyor. Fakat büyük işletmelere gelince gelir gider hesabı için profesyonel biri gerekiyor. Şirketin finansal olarak her şeyiyle ilgilenirler neredeyse.
 
Ufak işletmeler zaten kendi hesabını kendi yapıyordur ama firma büyükse, muhasebe işleri de artar. ister firma sahibi olarak, ön muhasebeci al o baksın bu işlere sen başka iş yap ya da takıl kafana göre; istersen sen ön muhasebe işini yap. Orasını sana bırakıyorlar, genel muhasebede bildiğim kadarıyla birden fazla firmaya hizmet ediyor, onların iş yükü daha fazla oluyor doğal olarak. Ha şunu diyorsan, genel muhasebeciyi ön muhasebede iki işi birden yaptıramaz mıyız dersen orasını bende bilmiyorum. Ama genel için bir lisans vs isteniyor olabilir.
 
Evet hala bir soruya cevap gelmedi neden muhasebeci çalıştırıyorlar belgesiz
Neden direk Mali müşavirle çalışmıyorlar? Sonuçta en son Mali müşavirin elinden geçiyor?
 
Evet hala bir soruya cevap gelmedi neden muhasebeci çalıştırıyorlar belgesiz.
Neden direk Mali müşavirle çalışmıyorlar?

Benim babam muhasebeci. Artık nasıl paralarla işleri varsa adam evde de çalışıyor ve zaten pandemide saat 8 kadar işte bir de eve gelince de çalışıyor. Bunları bir de normal çalışanların yaptığını düşünün. Hiçbir şeyi yetişteremezler.


Edit: Bugün 09:30 ve şimdi bilgisayarını açtı işini oradan yapmaya devam ediyor
 
Evet hala bir soruya cevap gelmedi neden muhasebeci çalıştırıyorlar belgesiz
Neden direk Mali müşavirle çalışmıyorlar? Sonuçta en son Mali müşavirin elinden geçiyor?
Mali müşavirler gelir giderleri firma için değil devlet için tutarlar. En son mali müşavirin elinden geçmesinin nedeni ise kanun gereği zorunluluk.
 
Bu aslında şunun gibi:
Elektrik Mühendisi = Mali Müşavir
Elektrik Teknisyeni = Muhasebeci

Bütün işi Teknisyen yapar nerdeyse ama imzayı mühendis atar. Ama üstüne bunun karşılığında sorumluluk alır. İmzayı teknisyenin atma izni yoktur, yasal olarak sadece mühendisin imzaları geçerlidir.
 

Geri
Yukarı