Neden kendinizi geliştirmiyorsunuz?

Çok haklı bir yorum. Sigara ve Alkol gibi şeylere para vermektense, yıllarca giyebileceği kaliteli bir ayakkabı alınabilir 👏
Kesinlikle öyle. Sigara içince mutlu mu olunuyor? Sigara içenlerin yüzlerine bak, bir de içmeyenlerin... Sadece bakım ürünleri işe yaramaz. Koşu yap, gerçekten mutlu oluyorsun. Bol su iç. Yüzün nasıl gözüküyor?
 
Kesinlikle öyle. Sigara içince mutlu mu olunuyor? Sigara içenlerin yüzlerine bak, bir de içmeyenlerin... Sadece bakım ürünleri işe yaramaz. Koşu yap, gerçekten mutlu oluyorsun. Bol su iç. Yüzün nasıl gözüküyor?
Ben mesela geçen sene kaliteli bir ayakkabı aldım, hala yırtık yok. Niye peki? Çünkü paramı 2 günlük boş şeylere vermeyip, ayaklarımı 1 yıldır koruyan ayakkabıya verdim.

İşte öyle zihniyet var diyorum.
Öyle insanları takmayın hocam.
 
İstersen tüm maaşını spor salonlarına yatır, umrumda değil. Fikrim değişmedi. Geniş düşünmedikten, yeni fikirler üretmedikten ve bir konuda uzmanlaşmadıktan sonra kas sahibi olmanın anlamı yok.

Nesi uç noktaymış? O adamın senden, benden ne farkı var?
Senin fikrin değişmezse değişmesin, beni ilgilendirmez. Fikirmişte zartmış da zurtmuş da. Haftanın bir kaç günü 1 buçuk saat yapacağın şey, deve yaptın yani gözünde. Elon Musk zenginmiş o kassız o zaman ezikmiş. Ne diyorsun dostum, kimse öyle bir şeyi savunmadı sana. Sadece özgelişim için kullanacağın bir şey vücut geliştirme. Vücut geliştirmeyle uğraşan insanların hayatında sadece spor yok, bilgin olsun isterim. Aynı anda hem okul okuyup hem spor da yapabiliyorsun, bunu da bil. He, ilerde kolun kız arkadaşının kolundan ince olunca, yaz geldiğinde tişört giyecem 20 santim kolum gözükecek diye strese girdiğinde de senin o fikirlerin yardımcı olacak mı bi deneyimle istersen. Hayatında başarılar.
 
Senin fikrin değişmezse değişmesin, beni ilgilendirmez. Fikirmişte zartmış da zurtmuş da. Haftanın bir kaç günü 1 buçuk saat yapacağın şey, deve yaptın yani gözünde. Elon Musk zenginmiş o kassız o zaman ezikmiş. Ne diyorsun dostum, kimse öyle bir şeyi savunmadı sana. Sadece özgelişim için kullanacağın bir şey vücut geliştirme. Vücut geliştirmeyle uğraşan insanların hayatında sadece spor yok, bilgin olsun isterim. Aynı anda hem okul okuyup hem soor da yapabiliyorsun, bunu da bil. He, ilerde kolun kız arkadaşının kolundan ince olunca, yaz geldiğinde tişört giyecem 20 santim kolum gözükecek diye strese girdiğinde de senin o fikirlerin yardımcı olacak mı bi deneyimle istersen. Hayatında başarılar.
Bak bakalım ben spor yapılmaması gerektiğini mi söylemişim. Ben gelişimin sadece spor yaparak olunmayacağını söylüyorum. Ha, kendini zihinsel olarak geliştiriyorsan elbette sporunu da yap. Ama "ayı gibi olup" hiçbir şey bilmedikten sonra kas gücünün bir anlamı kalmıyor.
 
Ben mesela geçen sene kaliteli bir ayakkabı aldım, hala yırtık yok. Niye peki? Çünkü paramı 2 günlük boş şeylere vermeyip, ayaklarımı 1 yıldır koruyan ayakkabıya verdim.
Kadın, erkek fark etmez. Ben böyleyim. Sigara içilen ortamlarda durmak bile zarar. Zarardan başka bir şey değil. Sigara içenler... Sizin yüzünüzden koşarken bile midem bulanıyor yanınızdan geçerken. O ne öyle!? Kedilere mama al. Bu ne?
 
Kimi demiş şöyle hobi edin böyle hobi edin, kimi demiş sigara-alkol bırak, kimi demiş bunlara vereceğin paraya kaliteli hayat yaratmaya bak, kimi ülke ekonomisinden vurmuş vs.

Arkadaşlar bakımlı mı olmak istiyorsunuz? Olun. Bu sizi mutlu mu ediyor? Yapmaya devam et ve bakımını alışkanlık haline getir.
Hobi edinmek mi istiyorsun ama neyden hoşlandığını mı bulamıyorsun? Dene ve öğren. İstemiyor musun yapma.
Sağlıklı beslenmek mi istiyorsun? Beslen ve alışkanlık haline getir. İstemiyor musun beslenme.
Paranı sağa sola harcamak mı istiyorsun? Harca ve bunun bilincinde ol.
Paranı düzgün mü harcamak istiyorsun? Harca ve bunu insanlara meziyetmiş gibi satma. Sen bu yolu seçtin ve harcadın o ise başka bir yolu.

Kimine göre boş kimine göre dolu olan şeyleri herkes kendine görevmiş gibi eleştirilere boğmuş. Yok vücut yap şöyle böyle olsunlarmış. Arkadaş inceysen sen bundan rahatsız olmuyorsan problem var mı? Yok. Milletin ne dener, ne yaparım diye uğraşıyorsan zaten tek tip insan olmaya mahkumsun.

Yazarken bir yorum geldi "geliştirmememizin tek sebebi kendimiziz" diye devam eden bir cümle. 10 sayfalık konu içerisinde tek haklı yorum olabilir. Demek istediğim en basit hali bu cümle. Tek tip olup kendini kısıtlayacağına iyisiyle, kötüsüyle deneyimleyip görmek lazım. Önemli olan sizsiniz halkın huzurunu, rahatını ve nefretini oluşturacak şeyleri ve yasalar dışına çıkmadığınız sürece neyle mutluysanız onu yapmaya bakın. Ekonomik özgürlüğünüz yettiğince, ulaşabildiğiniz şeylere ulaşarak deneyimleyip görün. Burada tek tip yorum okumak yerine bunun dışına nasıl çıkabilirim diye düşünmeye bakın.
 
Bak bakalım ben spor yapılmaması gerektiğini mi söylemişim. Ben gelişimin sadece spor yaparak olunmayacağını söylüyorum. Ha, kendini zihinsel olarak geliştiriyorsan elbette sporunu da yap. Ama "ayı gibi olup" hiçbir şey bilmediketn sonra kas gücünün bir anlamı kalmıyor.
Ben de diyorum ki bak bakalım ben gelişimin sadece sporla olacağını mı söylemişim.
 
Sürekli aynı aktiviteleri yapmaktan, bilgisayar oyunları oynamaktan, sağlıksız beslenmelerden carttur curttur biraz kendinize saygı gösterin ve giyiminize bakımınıza dikkat edin.

Kendinize bir aktivite belirtin.
Örneğin: Tenis, Fitness, Basketbol gibi tesislere kayıt olarak en azından gününüzün bir kısmını eğlenceli geçirirsiniz.
Aktivite dışı gününüzün çoğunu dışarıda geçirin bir kafeye gidin ortam edinin sohbet edin. Kahve almanıza gerek yok boş oturabilirsiniz.
Kendiniz modunuza göre gezecek yerler bulun.

Kendinize fiziksel olarak bakın.
Bakım yapmak kadın işi değildir, bakım yapmamak daha kötüdür.
Cildinize uygun bakım yapın. Saçınızı sakalınızı düzenli kesin.
Kendinize uygun kıyafetler giyin. Modaya ayak uydurun veya kendinize has stil oluşturun.

Ne kadar kendinize iyi ve disiplinli bakarsanız o kadar övgüvenli olursunuz. Eskiden her günümü bilgisayarda oyun oynamakla geçiren biriydim, insanlarla konuşmaktan çekinirdim. millet ne der korkusu ile yaşardım ve bunların hepsini yıktım dünyaya yeniden başladım, hayatı sevmeye başladım.

"Hani ben klasik hayat yaşamak istiyorum kimsenin ne düşündüğü umurumda değil böyle mutluyum" diyorsanız sizin tercihiniz. Sadece merak ediyorum neden kendinizi geliştirmek için çabalamıyorsunuz? Tabii kendini geliştiren arkadaşlarımız fakat çoğu kısım gerçekten çok klasik ve sıkıcı bir hayat yaşıyor.
Neden bu söylediklerini "gelişim" olarak tanımlıyorsun? Aynı cümleleri çevirip, "biraz oyun oynayın, bilgisayar kullanın, geliştirin kendinizi" diye sanan sunabilirim. Perspektif meselesi.
 

Geri
Yukarı