Neden kendinizi geliştirmiyorsunuz?

Neden bu söylediklerini "gelişim" olarak tanımlıyorsun? Aynı cümleleri çevirip, "biraz oyun oynayın, bilgisayar kullanın, geliştirin kendinizi" diye sanan sunabilirim. Perspektif meselesi.

Göbek üstünde bilgisayar oynamak mı? Spor yapmak mı? Halinizden mutluysanız dediğim gibi sizin tercihiniz. Ben günümü evde mahvetme taraftarı değilim.
 
Sigara, alkol gibi şeylere para vereceğinize gidip cilt bakımı ürünleri al daha iyi. Sigara'ya günde ne kadar veriyorlar? İnternette paketi 30₺ gördüm. Ayda 900₺. Damlaya damlaya göl olur. Bazı şahıslar bana kızıyorlar da... Ayakkabının parasına bile laf ediyorlar. Kendinizi biraz önemseyin. Sigara içince kendinizi mi geliştirmiş oluyorsunuz? Bu düşünceler bana ters.
 
Ben sporda yapıyorum bilgisayar başına da oturuyorum göbek üstü demeniz yanlış olmuş.

Örnek verdim hocam. Ben zaten kimseye bir şeye kilitlenin demiyorum. Bilgisayar oynamakta, spor yapmakta 16 saat bolca yetecektir. Ben bir şeyleri deneyin bol aktiviteniz olsun diyorum. Gününüzü boş harcamayın diyorum.
 
Göbek üstünde bilgisayar oynamak mı? Spor yapmak mı? Halinizden mutluysanız dediğim gibi sizin tercihiniz. Ben günümü evde mahvetme taraftarı değilim.
Neden göbek üstünde olduğunu düşünüyorsun? Oyun oynayanlar ağzından salya akan, terli, göbekli insanlar falan mı sanıyorsun? Nereden geliyor bu ön yargı?
 
Neden göbek üstünde olduğunu düşünüyorsun? Oyun oynayanlar ağzından salya akan, terli, göbekli insanlar falan mı sanıyorsun? Nereden geliyor bu ön yargı?

Hocacım arkadaşın sorusuna örnek sorulu cevap verdim. Bir yerden vurmaya çalışmayın sizde lütfen.
 
Sürekli aynı aktiviteleri yapmaktan, bilgisayar oyunları oynamaktan, sağlıksız beslenmelerden carttur curttur biraz kendinize saygı gösterin ve giyiminize bakımınıza dikkat edin.

Kendinize bir aktivite belirtin.
Örneğin: Tenis, Fitness, Basketbol gibi tesislere kayıt olarak en azından gününüzün bir kısmını eğlenceli geçirirsiniz.
Aktivite dışı gününüzün çoğunu dışarıda geçirin bir kafeye gidin ortam edinin sohbet edin. Kahve almanıza gerek yok boş oturabilirsiniz.
Kendiniz modunuza göre gezecek yerler bulun.

Kendinize fiziksel olarak bakın.
Bakım yapmak kadın işi değildir, bakım yapmamak daha kötüdür.
Cildinize uygun bakım yapın. Saçınızı sakalınızı düzenli kesin.
Kendinize uygun kıyafetler giyin. Modaya ayak uydurun veya kendinize has stil oluşturun.

Ne kadar kendinize iyi ve disiplinli bakarsanız o kadar övgüvenli olursunuz. Eskiden her günümü bilgisayarda oyun oynamakla geçiren biriydim, insanlarla konuşmaktan çekinirdim. millet ne der korkusu ile yaşardım ve bunların hepsini yıktım dünyaya yeniden başladım, hayatı sevmeye başladım.

"Hani ben klasik hayat yaşamak istiyorum kimsenin ne düşündüğü umurumda değil böyle mutluyum" diyorsanız sizin tercihiniz. Sadece merak ediyorum neden kendinizi geliştirmek için çabalamıyorsunuz? Tabii kendini geliştiren arkadaşlarımız fakat çoğu kısım gerçekten çok klasik ve sıkıcı bir hayat yaşıyor.
Günde 12 saat çalışarak yapabiliyorsan ne ala.
 
Sabahları yürüyüş yapınca para mı gidiyor? Ayrıca, parklarda bile spor yapacağınız aletler var. Bunlar da mı parayla? Bahanelerin arkasına saklanmak basit. Evde bile egzersiz yapılır. Obezite olmak mı iyi? Hareketsiz yaşam bana göre değil 👎
 

Geri
Yukarı