Neden kendinizi geliştirmiyorsunuz?

Kankam ben burada öğüt vermiyorum. Tavsiye veriyorum üstelik yazdıklarım örnek şeyler. Kendinize uygun programlar yapın. Neden gününüzü boş şeylere harcıyorsunuz? Bu kadar mı kendinizi sevmiyor ve eğlendiremiyorsunuz? Kusura bakmada tuvaletten elini yıkamadan çıkan insanlar, haftada 1 duş alan, temizliğe önem vermeyen insanlar var. Böyle tiplere de bir zahmet öğüt verelim.
Tuketmek insanlara daha kolay geliyor. Kendini gelistirmek yerine tuketmeyi tercih ediyor insanlar, yani cogunlugu. Benim kendimi gelistirmek gibi bir istegim yok, yani su anlik. Zorunda oldugum veya eglendigim surece kendimi gelistiririm.
Burada tanımadığın insanlara öğüt verebiliyorsan yoldan geçen bir insana öğüt versene.
Konu sahibinin tavsiyelerinin uygun oldugunu dusunuyorum, neden bu kadar ustune gidildi anlamadim. Bir de yoldan gecen birine neden tavsiye versin?
 
Kimse yanlış anlamasın ama böyle teknoloji forumunda bu kadar ters tepki alacağımı biliyordum. Mesela bunu farklı bir forumda açsaydım çok daha iyi tepkiler alırdım. İyi bir şey söylüyoruz fakat siz yanlış anlıyorsunuz.
Hayır, iyi tepki almazdın. Hayallerin peşinden koşmak ile illüzyonda yaşamak arasında fark var, önce bunu öğren sonra nasihat konusu aç.

Sana göre tavsiyeymiş tabii.
 
Tavsiyeler için teşekkürler ancak tüm bu söylediklerin herkese göre değil. Kafeye gitmek, mağaza gezmek benim tercihim değil örneğin. Asosyalliğin bir hastalık değil bir tercih olduğunu öğrendiğinizde bunları kafanıza takmamaya başlayacaksınız. Asosyal insan öyle olmayı tercih ettiği için öyledir, rahatsızlığı olduğu için değildir.

Asosyallik toplum içinde maalesef bir eziklik olarak gözüküyor, daha düşük bir profil gibi gözüküyor. Ben bir asosyalim ve bunu söylemekten çekinmem, çünkü sizin aksinize bunun bir statü belirteci olduğunu düşünmem. Aksine, kafe kafe gezip kız düşürmek için bin takla atanlar benim gözümde düşük profildir. Benim bir kızı etkilemeye ihtiyacım yok, benim bir kızla birlikte olmaya da ihtiyacım yok. Asıl güçlü insan yalnız başına da yaşayabilendir.

Sen gidip sarışın bir kızı yatağa atmak için tonlarca para harcayıp şekil kıyafetler alabilirsin, en klas berberlerde saçını da kestirebilirsin ben buna karışmam. Ama seninle aynı amaçlara sahip değil diye başkasını da yadırgamamalısın.

Ek olarak, forumda bilgisayar oyunlarıyla ilgili konu açanların 7/24 oyunlarla vakit geçirdiği hakkında bir bilgiye sahip değiliz. Ben mesela, kendimi geliştirdim bir işte iyi hale geldim, paramı kazanıyorum ancak boş vaktimde de hep oyun oynarım. Benim eğlence anlayışım budur çünkü, insan boş vaktinde kendini ödüllendirebilmeli. Robot değiliz biz eğlenmeye ihtiyacımız ve hakkımız var, insanlar eğleniyor diye insanlara "boş insan" muamelesi yapmak yanlış. Bilgisayarda tonlarca iş varken sadece oyun oynayan insanın yaptığının mantıklı olduğunu ben de düşünmem ama dediğim gibi elimizde böyle bir veri yok ki.

Belki o GTA 5 konusunu açan arkadaş tüm gün çalıştı, akşam 2-3 saat boş vakti kaldı onda da oyun oynamak istedi nerden bilebilirsin?
 
Ben hemen senin profilini çıkarayım:

15 yaşında liseye yeni başlamış ve arkadaşlarından "spor" kelimesini zibilyon kere duyduğu için "yeter ulan bende başlıyorum" demiş. Ondan sonra 1 hafta spor yapıp (Allah bilir 1dk plank durdum diye parti verecek) kendini "diğerlerinden farklı sanma" virüsüne kapılmış birisin. Siyasetteki sağcılar gibi millete sallamaktan başka işiniz yok.
 
Hocam Amazon ticaret dediğiniz FBA mi? Annemle 1k dolarla girmeyi düşünüyoruz, çoğu kişi ilk 3 ay kazanamamış, sonra kazanmaya başlamış. Siz yapıyor musunuz?
Evet fba fakat güzel bir eğitim serisi izlemenizi tavsiye ederim direk büyük meblağ ile değil de daha çok 200-300 dolar ile girin derim. Ama önce eğitim.
 
Ben hemen senin profilini çıkarayım:

15 yaşında liseye yeni başlamış ve arkadaşlarından "spor" kelimesini zibilyon kere duyduğu için "yeter ulan bende başlıyorum" demiş. Ondan sonra 1 hafta spor yapıp (Allah bilir 1dk plank durdum diye parti verecek) kendini "diğerlerinden farklı sanma" virüsüne kapılmış birisin. Siyasetteki sağcılar gibi millete sallamaktan başka işiniz yok.

Bu dediklerime 3 yıl önce başladım. Kimin zoruna gittiğini ve kimin obez olduğunu biliyoruz. :D Haklısın demek zor olmasa gerek.

Tabii güzel algıda yaratıyorsun tebrik ederim. Öğüt verme falan yok hikaye yapma. Burada konu açıyoruz ilgi alanınız değilse sizin tercihiniz. Kimseye zorla yapın demiyorum.

Aynısı sizin için de geçerli.
 

Geri
Yukarı