Neden Korsana Destek Yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü korsanın bilgisayara verebileceği zararlar var. Belki fark edilmez ama mining için kullanılabilir. Güvenlik sorunları oluşturabilir. Korsan indiren multiplayer oynayamaz. Yapımcılar korsanın çok kullanıldığı ülkede dil çevirisi yapmazlar. En önemlisi bu bir emek hırsızlığıdır.
Peki Skyrim oyunun bozuk olması dolayısıyla orjinalinde türkçe yama yapınca oyundan atması ama korsan indirince sorunsuz çalışmasına ne diyorsunuz? Burada develeporların korsana teşviği yok mu?

Çünkü korsan, yasal değil. Yasal olmayan bir şeye de böyle bir sitede tabiki destek verilmemeli. Bunun fiyatlarla vs. alakası yok.

Sıkıntıda olan bir kişi çok pahalı oyun için kullanabilir(cidden maddi sıkıntısı varsa) ama 10 TL'lik oyun için gidip korsan kullananlar var ben asıl onlara karşıyım. Forumda korsana destek vermek saçma olur çünkü korsan yasal bir durum değil.

Hangi oyun sorunlu ya da sorunsuz bilmediğim için yorum yapamıyorum. Genel olarak orijinal oyun, kafa açmaz, rahat ettirir. Ha şöyle bir şey de var, bilgisayarın zarar görme ihtimalini, emek hırsızlığını, yüksek bütçeli oyunlarda Türkçe dil desteğinin gelmeyeceğini göze alan indirsin korsan, lafım yok. Bir oyun için param yoksa, para biriktir ve indirim beklerim. Yapılması gereken budur.

Korsan indirerek hem yapımcıya destek vermiş olmuyorsun ve yapımcının hakkını yiyosun.Yapımcı o oyun için milyon para harcıyor.

Ben aylarını verip ürün yetiştiriyorum, sonra birisi gelip ürünlerimi çalıyor sonra kasabaya gidip çaldığım ürünler var bunları yiyebilmem için bıçak istiyor milletten kasabadakiler vermiyor. Neden vermiyor? Çünkü sen hırsız olmuş oluyorsun. Yeterince güzel anlattığımı düşünüyorum.

Paran var ya da yok ben bilmiyorum. O şeye o kadar para verilir mi, diyenlerin hepsi günlük 15-20 TL sigaraya veriyor. Öğretmenlere gidip çocuğuma kitap alamam param yok diyen babanın okul dışına çıkınca sigara yaktığını gördük. Ücretsiz dünya oyun var, ısrarla oynayacağım diyorsan da bunun reklam yapmanın anlamı yok.

Forumda destek verilmesinin nedeni;
  1. Etik değil
  2. Güvenli değil
  3. Sürüm hatalıysa istediğin kadar uğraş oyunu açamazsın, zaman kaybı
Gibi nedenlerden dolayı destek verilmiyor.

Peki Skyrim oyununun bozuk olması dolayısıyla orijinalinde Türkçe yama yapınca oyundan atması ama korsan indirince sorunsuz çalışmasına ne diyorsunuz? Burada geliştiricilerin korsana teşviği yok mu?
Normal Skyrim'i Türkçe yama ile 600 saat, Skyrim Special Edition'ı da Türkçe yama ile 100 saat oynadım bir kere bile Türkçe yama yüzünden oyundan atmadı. Kurduğum başka modlarda attığı oldu onları da tespit edip kaldırdım sorunsuz oynamaya devam ettim.

Kral hiç kimse sana ücretli bir şeyi hayrına ücretsiz vermez. Sen veya herhangi biri para kazanmıyorsa o zaman istediğin programı indirebilirsin çünkü yazılım dediğin şey bilgisayarlar ve internet var olduğu sürece sonsuz kez çoğaltılabilir. Yani sen ne kadar korsan indirirsen indir, senin o yapımcıya bir zararın yok çünkü elindeki programı tüm insanlara da satsa yinede bitmeyecek. Burada önemli olan, sen veya bir başkasının o program üzerinden para kazanmamasıdır. Başta da dediğim gibi hiç kimse hayrına beleş mal vermez yani korsan kullanarak kul hakkı yemiş olursun. O adamlar illaki o işten para kazanıyordur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı