Neden küfür ederiz?

Ben anne babaların bir suçunun olduğunu düşünmüyorum. Elbette suçlu olanlar da var. Benim annem babam yanımda asla küfür etmedi, etmemem gerektiğini de çok güzel öğrettiler ancak ben çevremdeki arkadaşlarımdan bir şekilde öğrendim. Asla annemin babamın yanında küfür etmem ama arkadaşlarımlayken veya tek başımayken ederim. Bazen insan çileden çıkıyor ve diğer kelimelerin yeterli gelmediğini fark ediyor. Öfkelendiğimde etrafımdakilere musallat olmaktansa kenarda köşede sessiz sedasız sövmeyi tercih ederim. Arkadaş ortamında da çevredekileri rahatsız etmedikçe ve grup içerisinde alınganlığa veya sorunlara sebebiyet vermeyecekse edilebilir yani. Küfür etmeyip geri kalan her türlü pisliği yapanı da gördüm, küfür edip kimseye zararı dokunmayanı da. O yüzden küfür etmek terbiyesizliktir diyemiyorum ben. Ancak kötü bir şey olduğu reddedilemez bir gerçek...
 
Küfür etmek ben konuşmayı bilmiyorum küfür edeyim beni anlarlar diyen hanzoların işidir. Küfür etmek saygısızlığın yanında aynı zamanda karaktersizlik belirtisidir. Bir insana hakaret etmek de bir nevi küfür etmek sayılır.
Hakaret ve küfür aynı şeydir zaten. Şahsa küfür ediliyorsa hakaret ediliyordur. Yani her türlü hakarette küfürdür, her türlü küfürde hakarettir.
 
Hakaret ve küfür aynı şeydir zaten. Şahsa küfür ediliyorsa hakaret ediliyordur. Yani her türlü hakarette küfürdür, her türlü küfürde hakarettir.
Tabi ikisi de aynı şeydir fakat bazı insanlar "aptal, salak" gibi kelimeleri pek o yönde algılamıyor. Böyle iğneleyici kelimeler çok büyük küfürdür bana göre.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı