Neden latin koloni ülkeleri fakirken İngiliz koloni ülkeleri zengin?

Doge of Venice

Decapat
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
46
Çözümler
1
Bu soru aklıma takılmıştı ama Google'nin arama kısmına fazla kelime yazdığımızda hiçbir şeyi bulamıyor bildiğiniz gibi. Ben de insanlara sormaya karar verdim.
 
Bu soru aklıma takılmıştı ama Google'nin arama kısmına fazla kelime yazdığımızda hiçbir şeyi bulamıyor bildiğiniz gibi. Ben de insanlara sormaya karar verdim.
İngiliz kolonilerinin bulunduğu bölgeler, latin kolonilerin bulunduğu bölgeye göre daha çok kaynak (yeraltı kaynakları) var.
 
İspanya ve Portekizin ense yapması, İngiliz ve Fransızların ise disiplinleri, hırsları, teknolojileri farkı yaratıyor.
 
Hocam güneş batmayan bir imparatorluktu İngiltere zamanında ve bu söz abartı değildi doğruydu. İspanya ve Portekiz tutunamadı çünkü o dönemlerdeki yöneticileri pek mantıklı hareketler yapmadı. Zenginleşmelerine rağmen enflasyondan boğulan ülkelerdi onlar. Kısaca diplomasi alanında yetersizlerdi.
 
Büyük balık, ufak balığı yer.
Unutmamak lazım ki, her zaman daha büyük balık vardır.
İngiliz kolonilerinin devri ABD ile soldu. Şimdi sırada ABD var. Bakalım yeni büyük balık kim olacak :)
 
İngilizler ele geçirdikleri yerlerin yerel halkını katledip kendi halkını oraya yerleştirdi, ardından onların gelişmesi için yardımda bulundu. Mesela bugün ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi yerlerde yaşayan insanların çok büyük bir kısmı oranın yerlisi değil.

Halkını yerleştirmediği yerlerde ise sadece sömürü yaptılar ve gelişmelerine katkıda bulunmadılar, örneğin çeşitli Afrika ülkeleri gibi. Sonradan gelişenler de İngilizler gittikten sonra kendi çabaları ile gelişti, örneğin Malezya ve Singapur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı