50 Satirlik kod derken ne kodu.
Elimi klavyeye degdirmeden bir GUI araciligi ile guncelleyedebilirim kisaca Windows'taki kisitlamalari Linux'ta yasamiyorum.
LTS Surum olan Debian 12 ile devam ediyorum.
Windows Update gibi sikinti cikartmiyor.
Windowsu da kullaniyorum ama bazi programlar icin.
İstedigim Gibi kisisellestirmemi de yapiyorum.
Windows'ta oldugu gibi yok ultrauxthemepatcher yok zarttir zurttur falan kurmama gerek kalmiyor haliyle.
Ayrica cok guncelleme de almiyorum sadece guvenlik guncellemeleri.
Program destegide fazlasiyla var.
Adobe’u geçtim. TeXStudio kullanırken paket dosyalarını MiKTeX’den çekmek gerekiyor. Maalesef bu birçok dağıtımda yok. Olduğu zaman da stabil çalışmıyor. TeXLive kullandığım zamansa paketleri ya tam olarak görmüyor ya da TeXStudio’da görmüyor. 50 satır terminal komutu Arch’dan geliyor hocam.
Sadece merak ettim. DX9, DX8, DX7 oyunları çalışıyor mu? Yoksa komple güncel oyunlara mı kayıyorlar? Windows için gene geriye uyumluluk oluyor çoğunlukla ama Team losi RC Racer gibi açamadığım oyunlar veya tmnt 2003 gibi sapıtan oyunlar var.
Adobe’u geçtim. TeXStudio kullanırken paket dosyalarını MiKTeX’den çekmek gerekiyor. Maalesef bu birçok dağıtımda yok. Olduğu zaman da stabil çalışmıyor. TeXLive kullandığım zamansa paketleri ya tam olarak görmüyor ya da TeXStudio’da görmüyor. 50 satır terminal komutu Arch’dan geliyor hocam.
Windows'ta bulamayacağım kadar çok alternatif uygulamaya hızlıca erişebiliyorum. Kaldı ki işim için aradığım çoğu yazılımda Linux için geliştirilmiş oluyor. Hem 50 satır kodda girmiyorum. Arch Linux'ta kullandım, hiç tası kıracak kadar sinirlenmedim. Yakın zamanda da Ubuntu'ya geçtim ve çok rahatladım. Daha ilk ayında Arch'a geçip Linux'u beğenmeyen kullanıcılar ivedilikle Windows'a dönebilir.