Rehber Neden Linux'a Geçmelisin | Tüm Detaylar 2025

Hocam konuya hiç hakim değilim ama şu Office programları kadar büyük bir saçmalık görmedim yani iki tablo yapacağız diye aylık 300-350 TL ücret istiyor Microsoft böyle bir saçmalık olabilir mi?
Kesinlikle, tam bir soygun düzeni. Herkes kullanıyor diye mecbur hissediyoruz ama değiliz. Linux tarafında bu işlerin hepsi bedava. İlla Linux kurmana da gerek yok, Windows'ta da LibreOffice kurup o abonelik derdinden kurtulabilirsin. O paraya yazık günah.

Hocam XP'den beri kullanıyorum, çoğu Windows işletim sistemini de kullandım. Bu dediğin sorunları da pek yaşamadım. Olsa zaten yıllardır farkına varırdım ve farklı bir şey arayışına girerdim zaten. Tabii ki kusursuz değil Windows ama benim kullanış şeklimde o sorunları çıkartmadı bana. Güncellemelerde bile aktif olacağı saati vesaire seçiyorsun veya erteliyorsun kolaylıkla. Hatta belli süreliğine komple kapatabiliyorsun.

Yani daha acemi kullanıcılar belki bu sorunları yaşıyordur, orasını bilemiyorum. Ama umursamama veya farkına varmama gibi bir durum yok, onun tekrar altını çizeyim.

Sadece başlığı görünce ilk cümlenizle çelişiyor gibi geldi ve kendi fikrimi belirtmek istedim. Ayrıca o "belirttik" dediğiniz şey geçmiyor konuda. Sadece bir Windows değil gibi bir ibare ve LoL hastası vesaire geçiyor.
Hocam tecrübenize saygım sonsuz. Zira siz Windows'un dilinden anladığınız için onu dizginleyebiliyorsunuz, bu süper bir şey. Ama herkes sizin kadar hakim değil sisteme, çoğu kullanıcı o ayarları bulamıyor bile. Konunun sonlarında 'Kimler Geçmemeli?' kısmında rekabetçi oyun oynayanları ve Adobe kullananları özellikle ayırdım aslında. Maksat insanlara farklı bir dünyanın da var olduğunu göstermek, yoksa memnun olanın düzenini bozmak değil. :)

Windows 11'in o TPM 2.0 şartı
Olay bu değil sadece. AMD A8 7410 R5 M330 2 GB bilgisayarım TPM 2.0 ve Secure Boot destekliyor mesela ama işlemci şartından dolayı kuramıyorsun. Windows 11 bırak AMD A serisine destek vermeyi, Ryzen 1. nesile bile destek vermiyor.

Olay bu değil sadece. AMD A8 7410 R5 M330 2 GB bilgisayarım TPM 2.0 ve Secure Boot destekliyor mesela ama işlemci şartından dolayı kuramıyorsun. Windows 11 bırak AMD A serisine destek vermeyi, Ryzen 1. nesile bile destek vermiyor.
Hocam ağzına sağlık, çok doğru bir noktaya parmak bastın. TPM işin sadece vitrini, arkada o saçma işlemci listesiyle sapasağlam cihazları resmen emekliye ayırıyorlar. Ryzen 1. nesil gibi canavar işlemcileri bile yok saymaları tam bir pazarlama stratejisi. İşte o Windows'un desteklenmiyor dediği AMD A serisi işlemciler, Linux'ta yıllarca fişek gibi çalışır. Bizim isyanımız da buna zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı