Neden MacBook aldınız?

Ben şahsen hep gaming serisi cihaz kullandım. Ancak macbooklarin tasarımı çok hoşuma gidiyor. Hani paramın hesabını bilmesem yada sürekli dışarıya laptop götürmelik bir işim olsa kesinlikle alırdım bir tane. Matebook da olabilir onlar da tasarım anlamında çok şık. Onun dışında bence alanların büyük bir kısmı oyun vs dertleri olmadığı için premium tasarımlı cihaz kullanmak için alıyorlar. Bir kısım da marka sebepli. Mesela sene olmuş 2021 hala Apple kullanmak için iPhone 8 falan alanları gördüm.
 
MacBook kullanmıyorum ama ileride ilgilendiğim alan için çok işime yarayacak bir cihaz.


Bak sana hiçbir kimsenin bilmediği sır vereyim konu ilgini çekmediği zaman üstte sosyal diye bir kısım var basıyorsun sonra forum listesine gidiyor çok ilginç. Dene istersen.
 
Son düzenleme:
İntel işlemcili olanlar mobil yazılım geliştiriciler için harika bir çözüm.

Mesela flutter ile uygulama geliştirdiğinizde, aynı anda hem ios simülatörde hemde android emülatörde uygulamanızı test edebiliyorsunuz.

Aynı geliştirme kolaylığı xcode ve android studioda da var, tek bilgisayar tüm mobil çözümleri kapsıyor...

Ayrıca pil süresi'de harika oluyor.

Bilinçli kullanıcı için virüs konusunda arasında pek bir fark olmadığını düşünüyorum.

Yaklaşık 9 ay'dır mac tarafında da çalışıyorum ancak hala kendimi kısıtlanmış hissediyorum, zaman geçtikçe aşarım diye düşünüyordum ancak windows'un rahatlığı bulunmuyor, özellikle görev çubuğunun olmaması inanılmaz kötü, yabancı youtuber'lara bakıyorum farkında olmadan onlarda görev çubuğunun olmamasından dolayısı sıkıntıdalar.

Bir de mac kullananların en sevmediğim davranışı, şu özellik yok/erişimi zor gibi bir şey söyleyince, sadece mac'in eksikliğini kabul etmemek için 1001 tane anlamsız/zor çözüm üretip, saçma cümle kurmaları. Arkadaşım o özellik yok yada kullanımı zor kabul et, neden direniyorsun olmazzzz...

Belkide bilgisizlikten kaynaklanıyor olabilir, geçenlerde ios tarafına widget özelliği geldi, ooooo kıyamet koptu süper özellik diye, süper inovasyon :) ancak bilmiyor ki android tarafında 10 yıldır var o özellik :)
 
Windows'um çöktü dosyalarım silindi aman virüs girdi derdinden kurtulmak için Mac için virüs yok denilecek kadar az.
1997 yılından bu güne windows kullanıyorum bir kere bile dosyalarım silinmedi. İlk bilgisayarımın işlemcisi mmx166 diski 2gb' idi o kadar eskiye gider bilgisayar tecrübem.

Windows 7 ile çökmeler bitti, en azından ben yaşamadım.

Yazılım geliştiriciyim, günümün yarısı mac ile yarısı windows ile geçiyor, apple düşmanı, windows hayranı değilim. Objektif olarak yazıyorum
 
1997 yılından bu güne Windows kullanıyorum bir kere bile dosyalarım silinmedi. İlk bilgisayarımın işlemcisi MMX166 diski 2 GB' idi o kadar eskiye gider bilgisayar tecrübem.

Windows 7 ile çökmeler bitti, en azından ben yaşamadım.

Yazılım geliştiriciyim, günümün yarısı Mac ile yarısı Windows ile geçiyor, Apple düşmanı, Windows hayranı değilim. Objektif olarak yazıyorum

Sizin şunları yapmadığınız çok belli
Cracklı program cracklı oyun cracklı Windows
Forum sitelerine kaydıt olmak mail adresini çok aktik kullanmak gibi gibi eylemlerden hiçbirini kullanmazsanız Windows çok uzun süee çokmeden ayakta kalabilir.

Bu arada ilk bilgisayarım 1995 model escort du Windows sürüm 3.1
 

Geri
Yukarı