Neden mi Atatürk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya kardeşim defalarca kanıtlanmış şeyleri artık uzatmayın gerçekten biri hakkında eleştiri yapacaksanız tamamen açığım ama doğru düzgün eleştirin, veya doğru düzgün yalan söyleyin bari. Atatürk'ün fabrika projeleri tutmadı diyorsan aşağıdaki videoyu izlemeni öneririm ve gram tarih bilgin yok umarım kendi öz eleştirini kendin yaparsın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Türkiye 30 yıl tek partiyle yönetilmedi bir kere. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası kuruldu ve tüm seçmenleri tüm sevicileri anayasının ilk 3 maddesine aykırı olan Cumhuriyet sisteminin değiştirilmesini savunuyordu hatta içindeki bazı kişiler ülkenin Cumhur reisi olan Mustafa Kemal'e suikast girişiminde bulundukları iddiaları var bunlara rağmen bu partinin kapatılması sence yanlış mı değil mi? Günümüzde böyle bir parti kurulsa ( çok kötü ) kapatılsın dersin.

2. partiyi ( Serbest Cumhuriyet Fırkası ) Atatürk kendi isteğiyle arkadaşı Fethi Bey'e kurdurttu çünkü Atatürk ülkenin gelişmesi için çok partili hayatı savunuyordu fakat yeni kurulan partide de aynı durumlar yaşandı ve kapanmak zorunda kaldı.

Şimdi bunlara karşı tezin ne seni dinleyelim fakat lütfen Facebook, Twitter üzerinden gördüğün kaynakları bizimle paylaşma eğer bir kişi hakkında bir şey iddia ediyorsan kaynaklarınla konuş.

Ayrıca yukarıda bahsettiklerimin kaynağını atmama gerek yok heralde 8. sınıf son ünite konusu ve nasıl İstanbul'un fetihini kaynaklarla konuşmuyorsak bu tür herkesçe kabul gören şeylerde kaynağa ihtiyaç duymaz fakat istersen atabilirim.

Bölücü= fikrimin uymadığı
Sanırım zihniyet bu. Garip.
Yalnız o adamların asılmasına Atatürk değil mahkeme karar veriyordu. Asılmalarının sebepleri vardı anayasada belirtilen kurallara uyulmadığı için.

Atatürk niye din düşmanı olsun kardeşim bırakın artık şu hurafeleri.

Edit: Facebook gönderisini yanlış anlamışım. Düzeltilmiştir.

Kesinlikle katılıyorum bir insan Atatürk'ü sevmeyebilir veya eleştirebilir saygı sınırları çerçevesinde tarihi kişilikleri tartışırsak her konuda daha ileri gideriz.

Atatürk düşünce sistemi de zaten bunu savunur bence.

Bölücü= fikrimin uymadığı
Sanırım zihniyet bu. Garip.
Forumdaki kimse seni yanlış fikirlerinden döndüremez gibi. Sadece tek bir şey söylemek istiyorum. İmkanın olsaydı, senin değil genel olarak imkan olsaydı "sözde" hocamız, "sözde" din adamımız, "sözde" büyüğümüz Fetullah Gülen'in elini öper miydin öpmez miydin?

Maalesef okullarda okutulan o dönemdeki tarih kitabının içinde din hakkında kendi fikirlerini dayatması ve yine okullarda okutulan manevi kızının yazdığı kendi el yazılarının da bulunduğu Medeni Bilgiler kitabının içinde de din hakkında kendi fikirlerini küçük zihinlere empoze ettiğini bilerek savunmak bana göre değil.

Son düzenleme:

Maşallah, sizleri görünce az bile yapılmış diyorum. Tam bir diktatör rejimi olsaymış keşke.

Kesinlikle katılıyorum bir insan Atatürk'ü sevmeyebilir veya eleştirebilir saygı sınırları çerçevesinde

Atatürk'ü sevmeyen bir insan Türk değildir. Türk milletiyle sorunu vardır. Turkiye Cumhuriyeti devleti ve ilkeleriyle de sorunu vardır. Benim gözümde de bunlar Türk düşmanıdır.

Eleştirmek konusunda bir problem yok. Keşke daha ileri gitseymiş dediğim konular benim de aklımda var. Ama arka taraftan uydurulan yalan yanlış bilgilerle iftiraya varan cümleler kurmak "saygı çerçevesi" olmuyor yani. Mesela Cumhuriyet'in ilanına ve reformlarına karşı çıkarak, dönemin hükûmetine karşı silahlı isyanda bulunan birine "din adamı" demek, bu çerçeveyi aşıyor.

21. yüzyılın ilk çeyreğini bitirdik, diğer medeniyetler ve ülkeler neler konuşuyor biz hala kurucu liderimizi tartışıyoruz. Bu kadar da olmaz.

Bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür, kendisi dinsiz falan da değildir. Bal gibi kabul edeceksiniz bunu.

Kafalarına göre hoca asmış, saltanatı keyfine göre kaldırmış
Bu lafları söyleyen birisi gece Mıs*roğlu dinleyip uyumuyorsa hiçbir şey bilmiyorum.

Hocam şimdi bu arkadaş gerçekleri bilmiyor bu konuda ailesel faktörler, arkadaş çevresi, internet hurafeleri çok büyük önem gösteriyor fakat bu insanlara hoşgorü ile yaklaşıp yanlışlarını düzeltmezsek bu hurafeler nesilden nesile aktarılacak belki de. O yüzden yanlış biliyor demek ki yoksa bu arkadaş Türke düşman olmak istemez diye düşünüyorum sadece cahillik.

Hocam işte aslında bu kişiler gerçekleri biliyor. Ama bildikleri şey doğru olan gerçekler değil. Kendi dünyalarında yarattıkları gerçekler. Bu zamana kadar düzelmediyse bu saatten sonra laf anlatarak nasıl düzeltebiliriz ki bunları?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…