Kendi dünyalarında yarattığı gerçekler acaba neyden kaynaklanıyor?Hocam işte aslında bu kişiler gerçekleri biliyor. Ama bildikleri şey doğru olan gerçekler değil. Kendi dünyalarında yarattıkları gerçekler. Bu zamana kadar düzelmediyse bu saatten sonra laf anlatarak nasıl düzeltebiliriz ki bunları?
Kendi dünyalarında yarattığı gerçekler acaba neden kaynaklanıyor?
İnsanlar çoğu zaman ailesinin görüşlerini benimserler, çevreleri onların düşüncesini şekillendirir.
Laf anlatma ile düzelmez deme herkes bu şekilde geçiştirirse bu durum daha da kötüleşir bence.
Mesela Ermeniler, Türklerin onlara soykırım yaptığına inanıyor. Kendi ülkelerindeki tarih derslerinde de bu konu böyle anlatılıyor. Bizde ise bu konu tam tersi. Yani kendi gerçekliğini yaratmış ve o yoldan ilerleyen kişilere bir şey yapmamız imkansıza yakın.
O kim ki elini öpeyim?Forumdaki kimse seni yanlış fikirlerinden döndüremez gibi. Sadece tek bir şey söylemek istiyorum. İmkanın olsaydı, senin değil genel olarak imkan olsaydı "sözde" hocamız, "sözde" din adamımız, "sözde" büyüğümüz Fetullah Gülen'in elini öper miydin öpmez miydin?
İddia var diye 2 parti kapatılmış. Bence gayet tek parti dönemi.Türkiye 30 yıl tek partiyle yönetilmedi bir kere.
Şuan var zaten. Gayet memnunsun demi halindenMaşallah, sizleri görünce az bile yapılmış diyorum. Tam bir diktatör rejimi olsaymış keşke.
Yani kardeşim o dönemde buna isyan etmek çok da absürt değil.Atatürk'ü sevmeyen bir insan Türk değildir. Türk milletiyle sorunu vardır. Turkiye Cumhuriyeti devleti ve ilkeleriyle de sorunu vardır. Benim gözümde de bunlar Türk düşmanıdır.
Eleştirmek konusunda bir problem yok. Keşke daha ileri gitseymiş dediğim konular benim de aklımda var. Ama arka taraftan uydurulan yalan yanlış bilgilerle iftiraya varan cümleler kurmak "saygı çerçevesi" olmuyor yani. Mesela Cumhuriyet'in ilanına ve reformlarına karşı çıkarak, dönemin hükûmetine karşı silahlı isyanda bulunan birine "din adamı" demek, bu çerçeveyi aşıyor.
Öbürü demiş kukla olurduk. İngiliz eliyle kurulan Irak şimdi kukla mı?
İddia var diye 2 parti kapatılmış. Bence gayet tek parti dönemi.
Tek komik olan kısım dünya lideri, olmasaydı olmazdık, yurt dışında Atatürk'ü okumayan başkan olamıyor gibi gereksiz şeylere bulaşmanız ve abartılı derecede tabu haline getirmeniz.
Adam Allah'ın yasaları ile yönetilmek için isyan etti ve davası uğruna öldü. Benim bildiğim ve okuduğum Kur'an buna şehit der ve cennetin en güzel köşesini Şeyh Said'e ayırır. Ben dinci biri değilim yine de saygım var.Şeyh S*it gibilerin de ateşi bol olsun.
Irak zamanında dünyanın en iyi 5. Ordusuydu. Altındaki petrol ile çok güzel hayat yaşarlardı ama onlar bunu tercih etmeyip fetih sevdasına oraya buraya saldırmayı tercih ettiler. Şimdi durumları ortada.İngiliz eliyle kurulan Irak devletinde şu an halk nasıl yaşıyor biliyor musun, çok mu özgürler, çok mu mutlular sence?
Bende onu diyorum işte tek partili sistem vardı.Belirli bir süre tek parti sistemiyle yönetilmesi gerekiyordu zaten, çok partili sisteme erkenden geçtikten sonra ne olduysa oldu.
7 ceddi İslam'la yönetilmiş adama laiklik, Cumhuriyet hikayesi anlatırsan elbet isyan edecek
Bence ne demek istediğim gayet açık.Evet Cumhuriyet'e "hikaye" diyerek ülkemizin kuruluşuna karşı başlatılan isyanı nasıl da normalleştiriyor görüyorsunuz. Bu yüzden ilk mesajda boşa uğraşmayın demiştim.
Allah'ın yasaları ile yönetilmek için isyan etti ve davası uğruna öldü. Benim bildiğim ve okuduğum Kur'an buna şehit der ve cennetin en güzel köşesini Şeyh Said'e ayırır.
Irak zamanında dünyanın en iyi 5. Ordusuydu. Altındaki petrol ile çok güzel hayat yaşarlardı ama onlar bunu tercih etmeyip fetih sevdasına oraya buraya saldırmayı tercih ettiler. Şimdi durumları ortada.
İngiliz'lerin kurduğu ve yönettiği bir devlet mi yaptı bunları yoksa Araplar mı? İsimleri Coni mi oldu.
Bende onu diyorum işte tek partili sistem vardı.
50'den sonra bir daha iktidar yüzü göremediler diye biliyorum. Bu da Kemal'in hatalarından biri
Öyle bir imaj çizdi ki ülkenin yarısı onu hain ilan edip öldürmeye çalışmış (yukarıdaki arkadaşın iddiası). Üstelik bu savaştan sonra olmuş.
Şu an bile bence ülkenin yarısı sırf bu imaj yüzünden ondan haz etmiyor. Yani din konusunda batırmış.
Bence ne demek istediğim gayet açık.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi döneme göre düşünmek lazım. Sen kesin o dönemler çok ilerici, batıcı, laik kafalı ve cumhuriyetci olurdun ve 7 ceddinin benimsediği ve uğruna savaştığı şeyin birden değişmesine isyan etmezdin.